Gattusót négy mérkőzésről tiltották el

Vágólapra másolva!
2011.02.21. 18:06
null
Nem lettek kebelbarátok (Fotó: Action Images)
A Tottenham elleni BL-mérkőzésen tanúsított sportszerűtlen viselkedése miatt Gennaro Gattusót négy mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága.

 

A Milan középpályása sárga lapok miatt a Spurs elleni nyolcaddöntő londoni visszavágóját amúgy is kihagyta volna, négymeccses büntetését ezt követően kezdi majd „letölteni". Gattuso ebben a szezonban így már csak abban az esetben léphet pályára a Bajnokok Ligájában, ha csapata bejut a döntőbe. Amennyiben a piros-feketék hamarabb elvéreznek, úgy Gattuso eltiltása átnyúlik a következő szezonra.

Mint ismert, a Tottenham által 1–0-ra megnyert találkozót Gattuso az átlagosnál is hevesebb vérmérséklettel játszotta végig, a lefújás után pedig kis híján összeverekedett az angol csapat másodedzőjével, Joe Jordannel.

A 33 éves középpályás utólag belátta, hogy helytelenül viselkedett, bár azzal védekezett, hogy Jordan – aki játékosként megfordult a Milanban is – folyamatosan provokálta őt a találkozó során.

A Milannak három nap áll rendelkezésére óvás benyújtására.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik