FTC: Érzem a kaput, és ez jó jel – Franck Boli

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2022.07.12. 09:28
null
Franck Boli tudja, a BL-selejtezőben azonnal teljesíteni kell (Fotó: Szabó Miklós)
Franck Boli a nyári vakáció alatt Franciaországban és Afrikában pihente ki magát, és mentálisan frissen várja az új idényt, ami szerinte fontosabb, mint az, hogy milyen fizikai állapotban van.

 

– Készen állnak a Tobol elleni visszavágóra?
– Az elmúlt napokban a párharc második mérkőzésével kelünk és fekszünk – felelte lapunknak adott interjújában Franck Boli, a Ferencváros 28 éves elefántcsontparti csatára, aki 2019. augusztus elsején igazolt az Üllői útra. – A hétvégén is keményen edzettünk, készültünk a kazah csapat elleni találkozóra.

– Végül is el tudták dönteni, hogy a kinti nulla nulla jó vagy rossz eredmény volt?
– Ez nehéz kérdés… Mindenki gondolhatja, hogy győzni szerettünk volna, ám Kazahsztánban hiába adtunk ki magunkból mindent, nem jött össze. A gól nélküli döntetlen talán nem annyira rossz eredmény, mint sokan gondolnák. Mégis csak a kazahok küzdöttek hazai pályán, a bajnokságban sorra játsszák a mérkőzéseiket, lendületben voltak, sok szurkoló biztatta őket a lelátóról. Szerdán ez másként lesz.

– Mennyire érezték a pályán, hogy a múlt heti volt az első tétmérkőzésük az idényben?
– Valóban az első volt, de erre nem lehet fogni a gyengébb teljesítményt. Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy nincs idő formába lendülni, a Bajnokok Ligája-selejtezőben azonnal teljesíteni kell. Szerencsére ezt az elmúlt években már megszokhattuk. Tisztában vagyunk vele, hogy itt már nem lehet hibázni. Éppen ezért minden idegszálunkkal a mérkőzésre koncentrálunk, fontos, hogy az idény első összecsapásai hogyan sikerülnek.

– Látszott, nem volt könnyű feltörni a Tobol védekezését, mit gondol, a Groupama Arénában mi vezethet eredményre?
– Csatárként azt éreztem, hogy a kazah csapat hátvédjei masszívan tömörültek, de erre készültünk is, hiszen a videofelvételek alapján láttuk, az együttes hátsó sora nagyon egyben van, talán ez a legnagyobb erőssége a riválisnak. Kazahsztánban ritkán tudtunk a védelem mögé kerülni, kevés helyzetünk volt. Ugyanakkor az is igaz, hogy a keretünkben több olyan futballista van, aki egy-egy villanásával eldöntheti a visszavágót. A múlt hetinél tudunk jobban játszani, ezzel mindannyian tisztában vagyunk. Jobb csapat a Fradi a Tobolnál, ez nem is lehet kérdés – na persze, ezt bizonyítanunk kell.

SZTANYISZLAV CSERCSESZOV A FRADIMÉDIÁNAK
„Kosztanajban telt ház volt, ami körülbelül nyolcezer nézőt jelentett, remek hangulatban játszhattunk a párharc első mérkőzésén. Remélem, nálunk is minél többen kijönnek és segítenek nekünk. Ezen a szinten senkit sem szabad lebecsülni, a kazah bajnokcsapat is kemény ellenfél. Szükségünk lesz a szurkolóink támogatására!”

– Milyen formában van?
– Jó erőben érzem magam, a formám pedig sokkal jobb, mint a felkészülés kezdeti időszakában volt. Az edzéseken érzem a kaput, és ez jó jel.

– Csatárként is meg kell küzdenie a csapatba kerülésért, hiszen a nyáron új játékosként érkezett a keretbe a mali válogatott Adama Traoré, Ryan Mmaee pedig hamarosan visszatér a sérüléséből. Most kell megragadnia a lehetőséget?
– A Fradiban minden poszton nagy a konkurenciaharc, ehhez az elmúlt években hozzászokhattunk. Erős a keretünk. A felkészülés alatt keményen edzettem, ám a nap végén úgyis a vezetőedzőnk, Sztanyiszlav Csercseszov dönt. Ha lehetőséghez jutok, megpróbálom a legjobbat nyújtani. A felkészülési mérkőzéseken gólt is lőttem, remélem, ez az idény elején a tétmérkőzéseken is összejön minél hamarabb.

– Milyen visszavágóra számít? A kazahok sziklaszilárdan védekeznek majd, vagy vállalják a nyíltabb játékot?
– A kemény védekezést biztosan nem adják fel, ám nekünk leginkább magunkra kell koncentrálnunk. Nekünk kell diktálni a tempót, rögtön a találkozó elején megmutatni, a miénk a jobb csapat. Nem számít, hogyan, de a szerdai mérkőzést meg kell nyernünk. Ezúttal tényleg csak az eredmény fontos!

– A nyáron hol pihent?
– Először Franciaországba utaztunk, meglátogattuk a feleségem családját, majd hazamentem Afrikába is. Jó volt látni az otthoniakat. Mindössze néhány napot töltöttem Elefántcsontparton, majd visszatértem Franciaországba, kis idő után pedig már jöttünk is vissza Budapestre. Jólesett kikapcsolódni, lazítani. Sikerült mentálisan is feltöltődnöm, és ez talán fontosabb, mint az, hogy fizikailag mennyire vagyok jó állapotban. Remélhetőleg ismét hosszú idény elé nézünk, bírnunk kell a tempót, a terhelést, ehhez pedig tiszta fej szükséges! Szerdán a Tobol ellen csak így lehetünk eredményesek.

BAJNOKOK LIGÁJA SELEJTEZŐ,
1. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
KEDD
17.30: Rigas FS (lett)–HJK (finn)
Az első mérkőzésen: 0–1
18.00: Zalgiris Vilnius (litván)–KF Ballkani (koszovói)
Az első mérkőzésen: 1–1
18.00: Qarabag (azeri)–Lech Poznan (lengyel)
Az első mérkőzésen: 0–1
18.00: Lincoln Red Imps (gibraltári)–Skupi (északmacedón)
Az első mérkőzésen: 0–3
20.00: Hibernians (máltai)–Shamrock Rovers (ír)
Az első mérkőzésen: 0–3
19.00: Sheriff (moldovai)–Zrinjski Mostar (bosnyák)
Az első mérkőzésen: 0–0
20.00: KÍ (feröeri)–Bodö/Glimt (norvég)
Az első mérkőzésen: 0–3
20.00: KF Tirana (albán)–Dudelange (luxemburgi)
Az első mérkőzésen: 0–1
21.00: Szutjeszka Niksics (montenegrói)–Ludogorec Razgrad (bolgár)
Az első mérkőzésen: 0–2
21.30: Vikingur (izlandi)–Malmö (svéd)
Az első mérkőzésen: 2–3

SZERDA
20.00: FERENCVÁROS–Tobol (kazah) – élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen: 0–0
19.00: Sahtyor Szoligorszk (fehérorosz)–Maribor (szlovén)
Az első mérkőzésen: 0–0
19.00: Dinamo Batumi (grúz)–Slovan Bratislava (szlovák)
Az első mérkőzésen: 0–0
20.30: CFR (romániai)–Pjunik (örmény)
Az első mérkőzésen: 0–0
20.45: Linfield (északír)–The New Saints (walesi)
Az első mérkőzésen: 0–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik