Európai Szuperkupa: Davor Suker beugrott a Sevillához a hotelba

Vágólapra másolva!
2020.09.23. 18:58
null
Suker egy Rakitic-mezt kapott… (Fotó: sevillafc.es)
A csütörtök este a budapesti Puskás Arénában megrendezendő európai Szuperkupa-mérkőzés főszereplői, vagyis a csapatok már megérkeztek a magyar fővárosba, s javában zajlik az ilyenkor szokásos protokoll: a találkozó előtti nap délutánján mind a két csapat sajtótájékoztatót és edzést tart. A Bayernnél már megvolt, a Sevilláé hamarosan következik. A spanyolok szállodájába szerdán kora délután egy különleges vendég látogatott.

Davor Suker megjelenése persze nem olyan meglepő: a horvát válogatottal a '98-as világbajnokságon bronzérmet és vb-gólkirályi címet szerző, s jelenleg hazája labdarúgó-szövetségét irányító 52 éves legenda 1991 és 1996 között volt a Sevilla labdarúgója, mielőtt még a Real Madrid, később az Arsenal játékosa lett volna.

Suker, ahogy Kölnben tette az El-döntő esetében, most is a helyszínről követi majd a mérkőzést, s ha már szerdán kora délután megérkezett Budapestre, be is ugrott volt csapatához a budapesti Duna-parton lévő Marriott szállodába.

Az elnöki vizit másik oka – a régi barátok, ismerősök meglátogatásán túl –, hogy így Suker össze tudott futni a Sevillához hat év után nemrég visszatérő, a válogatottságot a hét elején lemondó Ivan Rakiticcsal, aki meg is ajándékozta Sukert.

„Nagyon örülök, hogy visszatért Sevillába, mert tudom, hogy hazajött, és bízom benne, hogy sokra lesz képes a csapattal. Az El-döntőben az Inter ellen a Sevilla nagyon egységes volt, most pedig kiélvezheti a sikert. A Bayern a favorit, de ha a Sevilla nyugodtan kezd és továbbra is egységes marad, meglepetést okozhat” – fogalmazott Suker a spanyol klub hivatalos honlapjának.

Suker egyébként a látogatás alkalmából egy különleges ajándékot is kapott Rakiticstől: a Sevillához való visszatérése alkalmából a vb-ezüstérmes középpályás egy a csütörtök esti mérkőzésre készített, s a sevillai játékosok által aláírt mezt ajándékozott a vb-bronzérmes elnöknek.

Ami azt illeti nem csak kapott, adott is Suker szerdán, igaz, nem Rakiticséknek: a horvát elnök ugyanis autóval érkezett a magyar fővárosba, s Polgár László, lapunk horvátországi tudósítója szerint a letenyei határátlépéskor egy rendőrnek – aki civilben a Szepetnek SE edzője – dedikált is egy róla szóló képregényt…

…és egy aláírást adott (Fotó: Polgár László)
…és egy aláírást adott (Fotó: Polgár László)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik