BL: előrehozott döntő a nyolc között, a Barca csak a harmadik!

BORBÉLY LÁSZLÓBORBÉLY LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2017.04.10. 19:53
null
Erősorrendünkben a Leicester City az utolsó – lesz-e újabb bravúr Vardyék részéről? (Fotó: AFP)
A héten a negyeddöntő első felvonásaival folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája 2016–2017-es szezonja, és az idény során utolsó alkalommal újra rangsoroljuk a talpon lévő gárdákat. A Barcelona még a PSG elleni csodájával sem tudta beverekedni magát az első két helyre, az ott lévők közül viszont az egyik még a négybe sem jut be!

 

 

8. LEICESTER CITY (angol)

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri az Atlético Madrid–Leicester párharcot?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Véget ért Craig Shakespeare tündérmeséje? No, egyelőre felesleges drámázni, de a tényszerűség kedvéért jegyezzük meg, hogy a Sevilla elleni BL-nyolcaddöntő első felvonásán elszenvedett 2–1-es vereség után a kispadot átvevő menedzser irányításával a hétvégén első alkalommal kikapott a Leicester.

Panaszra így sem lehet ok esetében, mert bár az első hat meccséből ötöt is otthon játszott az angol bajnoki címvédő, mind a hatot megnyerte a City, és kiejtette az andalúziai együttest a BL-ben. Az Everton ellen az első percben hátrányba került az előző kiírás aranyérmese, de a 10. percben már vezetett! Volt azonban még csavar, a szünetre így is a liverpooliak mehettek előnnyel, és végül 4–2-re nyertek.

7. MONACO (francia)

Kissé megrekedni látszanak a Manchester Cityt idegenben szerzett több góllal kiejtő hercegségbeliek, már ami a találatok mennyiségét illeti, hiszen a legutóbbi három fellépésén csupán négyig jutott a Monaco – ebben az idényben 14-szer szerzett egy meccsen legalább ennyit… Nagy baj így sincs, hiszen kétszer így is nyert az együttes, amely bejutott a Francia Kupa elődöntőjébe, valamint továbbra is vezeti a Ligue 1-t, de figyelemfelkeltő lehetett a csapat számára a Ligakupa fináléja, ahol a nagy rivális PSG ízekre szedte őket (1–4).

A Juventus vagy a Barcelona argentinja örülhet a párharc végén? (Fotó: AFP)
A Juventus vagy a Barcelona argentinja örülhet a párharc végén? (Fotó: AFP)


6. JUVENTUS (olasz)

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri a Juventus–Barcelona párharcot?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A Porto nem okozott gondot a „zebráknak”, ahogyan a Sampdoria és a Chievo sem, igaz, ez utóbbi két meccs közé becsúszott két botlás a Napoli ellen, de sem a bajnoki 1–1 (hét fordulóval a vége előtt hat pont az előny), sem a kupabeli 2–3 (így is döntőbe jutott a Juve, a Lazio lesz az ellenfél) nem vetette vissza a gárdát.

5. ATLÉTICO MADRID (spanyol)

„Legyen már hangotok! Vagy olyanok akartok lenni, mint a Real szurkolói?” – na igen, Diego Simeone tudja, hogyan lehet felrázni csapata drukkereit, és igyekszik is mindig pokoli hangulatot generálni a „matracosok” meccsein. Az együttes sorozatban öt megnyert bajnoki után a hétvégén nem tudta begyűjteni a három pontot, de a Real Madrid otthonában szerzett egy is elegendő ahhoz, hogy éppen megelőzze a Sevillát a harmadik helyért.

Kylian Mbappé megállítása kulcskérdés lesz a Dortmund számára (Fotó: AFP)
Kylian Mbappé megállítása kulcskérdés lesz a Dortmund számára (Fotó: AFP)


4. DORTMUND (német)

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri a Dortmund–Monaco párharcot?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A fekete-sárgák a Benfica kiejtése óta nem unatkoztak, hat tétmeccset játszottak le – felemás sikerrel. A bajnokságban kikaptak Dárdai Pál Herthájától, ikszeltek a Schalkéval, legutóbb pedig a Bayern Münchentől kaptak óriási pofont (1–4), így jelenleg csak a negyedik helyen áll a csapat, egy pontra a dobogós Hoffenheimtől. Nem könnyíti Thomas Tuchel helyzetét, hogy Götze, Schürrle, Durm és Reus továbbra sem áll a rendelkezésére. Vajon a Dortmund vagy a Monaco tud túllendülni a legnagyobb hazai riválisától elszenvedett 1–4-et követően?

3. BARCELONA (spanyol)

Hiába a PSG elleni csoda! Legalábbis ami az erősorrendünk első két helyét illeti. A katalánok felkeltek a párizsi 0–4-et követően, és lehengerlő hajrával 6–1-re legyőzték, és kiütötték a sorozatból a PSG-t. A hatalmas feltámadás rögvest ébresztőbe csapott át, a Deportivo ellen hatalmas meglepetésre pont nélkül maradtak a gránátvörös-kékek, de a Valencia, Granada, Sevilla hármast ismét imponáló játékkal, és 11 szerzett góllal intézték el. Hogy aztán jöjjön a hétvégi Málaga elleni érthetetlen pálfordulás, ráadásul a fejét elvesztő Neymar valószínűleg több bajnokiról is lemarad.

A Juve elleni első felvonás sem ígérkezik gyerekjátéknak, hiszen Rafinha és Arda Turan sérülés, Sergio Busquets pedig eltiltás miatt nem játszhat Torinóban.

A címvédő Real Madrid a második helyen – lehet, hogy a négy közé sem jut a királyi gárda? (Fotó: AFP)
A címvédő Real Madrid a második helyen – lehet, hogy a négy közé sem jut a királyi gárda? (Fotó: AFP)


2. REAL MADRID (spanyol)

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri a Bayern München–Real Madrid párharcot?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Egyértelműen a címvédő Real Madrid Bayern München elleni csörtéje a forduló slágere, erősorrendünk első két helyezettjéből az egyik még a legjobb négy közé sem jut be! A királyi gárda készülhetne kedvezőbb előjelekkel is a meccsre, hiszen bár a Napoli kiejtése után a Betis, a Bilbao, az Alavés és a Leganés ellen is nyert, az Atlético elleni madridi derbi hajrájában két pontot elbukott.

Ennél jóval nagyobb baj, hogy Raphaël Varane után a bordatörést szenvedő Pepe is kidőlt a védelem közepéből, így Zinédine Zidane csak Sergio Ramosszal és Nachóval számolhat.

1. BAYERN MÜNCHEN (német)

A német rekordbajnok sérültlistája sem volt éppen visszafogott, de Manuel Neuer és Thomas Müller is visszatérhet a Real Madrid elleni párharcra, bár utóbbi nem biztos, hogy rögvest kezdő is lesz. Így viszont már csak Mats Hummels maródi, az ő hiánya viszont nagy érvágás lehet Cristiano Ronaldóék ellen.

Otthon amúgy sok gondja nincs a bajoroknak, a német élvonalban becsúszott egy Hoffenheim vendégeként elszenvedett vereség, de a Dortmund leigázása után hat fordulóval a vége előtt tíz ponttal vezetik a bajnokságot. A BL-ben hazai pályán legutóbb 2014 áprilisában nem nyert a Bayern, azóta (a Juventus elleni hosszabbításos meccset is beleszámítva) 16 fellépésből 16 siker a müncheni mérleg.

Ja igen, 2014. április 29-én a Real Madrid szerepelt az Allianz Arenában, és nyert 4–0-ra…

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK
KEDD
20.45: Juventus–Barcelona (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.45: Borussia Dortmund–Monaco (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
SZERDA
20.45: Bayern München–Real Madrid (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.45: Atlético Madrid–Leicester City (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

Szezonbeli utolsó erősorrendünket a Bayern vezeti – de nem lesz könnyű dolga a müncheni csapatnak (Fotó: AFP)
Szezonbeli utolsó erősorrendünket a Bayern vezeti – de nem lesz könnyű dolga a müncheni csapatnak (Fotó: AFP)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik