Csihrinszkij: A Barca alaposan készüljön fel ellenünk!

Vágólapra másolva!
2011.03.18. 16:48
null
Csihrinszkij a Barcelonát is elsöpörné útjukból (Fotó: Action Images)
A labdarúgó Bajnokok Ligája pénteki sorsolásán biztossá vált, hogy nem lesz spanyol házidöntő a Wembleyben. Az sem biztos azonban, hogy az elődöntőben találkozik a Barcelona és a Real Madrid, mivel a Sahtar Doneck, illetve a Tottenham együttesében kőkemény ellenfelekre akadtak. Ezzel tisztában vannak a két spanyol óriásklubnál is.
MÉRLEG EGYMÁS ELLEN
REAL MADRID–TOTTENHAM
2 mérk., 1 Real-győzelem, 1 döntetlen, 0 Tottenham-győzelem
FC BARCELONA–SAHTAR
7 mérk., 4 Barca-győzelem, 1 döntetlen, 2 Sahtar-győzelem

A Barcelona és a Sahtar az utóbbi években többször is összecsapott egymással, ám van valaki a doneckieknél, aki a társainál is jobban ismeri a Barcelonát. Ő Dmitro Csihrinszkij, akinek „ismereteit" Szerhij Palkin ügyvezető igazgató szavai alapján fel is használja majd az ukrán csapat.

„A futballban nincsenek jelentéktelen dolgok, minden kis tényező nagy fontossággal bír – mondta Palkin. – Azt gondolom, senki sem akarta kapni a Barcelonát, amelynek minden más csapatnál nagyobb esélye van a végső győzelemre. A labdarúgásban azonban bármi megtörténhet."

Maga Csihrinszkij tisztában van a rájuk váró feladat nehézségével, de azért rendelkezik a szükséges önbizalommal.

„Izgalmas meccsek várnak ránk a Barcelona ellen, ellenfelünket nem kell bemutatni. Vannak gyenge pontjai, de ezeket nem könnyű megtalálni. Ma valószínűleg felhívom Maxwellt, korábbi barcás csapattársamat, és azt ajánlom majd neki, hogy alaposan készüljenek fel a látogatásunkra" – mondta a védő.

Ez utóbbival nem lesz probléma, mivel a Barcelona kispadján ülő Pep Guardiola nagyon jól tudja, hogy nem vehetik félvállról ellenfelüket.

„Ismerjük őket, és ők is ismernek minket. Kemény mérkőzéseket szoktunk vívni egymással, fizikálisan nagyon erősek, tapasztalt játékosokkal. A Szuperkupában is nehezen tudtunk nyerni ellenük (a Barca a 2009-es európai Szuperkupa-mérkőzésen hosszabbításban 1–0-ra nyert). Hátrányt jelent, hogy a visszavágót idegenben játsszuk."

„Addig nem gondolhatunk az elődöntőre és a Real Madridra, amíg nem játszottunk a Sahtarral, és még a Realra is vár egy párharc a Tottenham ellen – kezdte a mai sorsolás utáni nyilatkozatát Andoni Zubizarreta, a Barcelona sportigazgatója. – A Sahtar jelenlegi kerete régóta együtt dolgozik, az edző is hosszú ideje ugyanaz, és az is előnyére válhat, hogy hazai pályán játssza a visszavágót."

SZAVAZÁS

A Barcelona vagy a Sahtar Doneck jut tovább?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!



A Real Madrid sportigazgatója, Miguel Pardeza elmondta, a rájuk váró Tottenham nincs tele villogó sztárokkal, de az angolok nagyon jó munkát végeznek. A sportvezető a Real korábbi játékosára, a jelenleg a Tottenhamet erősítő Rafael van der Vaartra is kitért.

„A Tottenham talán nem annyira csillogó csapat, de remekül teszi a dolgát" – nyilatkozta a Real sportigazgatója.

„A Tottenham jó csapat, soraiban egy remek képességekkel megáldott, régi ismerőssel, Rafael van der Vaarttal. Szóval nem lesz könnyű dolgunk" – folytatta Pardeza, aki természetesen kitért az esetleges Barcelona elleni elődöntőre: „Négy el clásico rövid időn belül túl sok lenne, ennyi meccset sorozatban ugyanazon ellenfél ellen megvívni nem könnyű feladat. Ugyanakkor minden szinten szeretnénk versenyben lenni."

Mint ismeretes, a Real tavasszal még összecsap a bajnokságban és a Spanyol Kupában is a katalánokkal, a BL pedig már a harmadik színtér, ahol összemérheti erejét a két örök rivális, feltéve ha a Real túljut a Tottenhamen, a Barca pedig a Sahtaron.

A Real Madridot irányító José Mourinho – aki korábban a Chelsea kispadján is ült – örömmel vette tudomásul, hogy a szigetországban lesz jelenésük.

„Örülök, de nem azért, mert könnyű dolgunk lesz, hanem mert imádok Angliában meccselni" – mondta a portugál szakember.

Harry Redknapp feldobódva fogadta a hírt, miszerint csapatát, a Tottenhamet a Real Madriddal hozta össze a sors(olás).

„Fantasztikus sorsolás. Micsoda párharc vár ránk a világ labdarúgásának egyik legnagyobb klubja ellen! A Real a Barcelona nyomában van a spanyol ligában, nagy játékosokkal és egy fantasztikus edzővel (José Mourinho – a szerk.), aki minden idők egyik legnagyobbja. Ennél nem is lehetne izgalmasabb és egyben nehezebb ellenfelünk, de úgy érezzük, bárkivel fel tudjuk venni a versenyt" – mondta a Spurs menedzsere.

Hozzá hasonlóan Van der Vaart is lelkendezve beszélt a sorsolásról.

„Nagy meccsek lesznek, az első idegenben, ami előnyös számunkra – mondta a holland középpályás. – Nincs rajtunk nyomás, játszhatjuk a saját játékunkat, és biztos vagyok benne, hogy nem leszünk esélytelenek. A Bernabéu fantasztikus. Nagyszerű stadion, kilencvenezer ülőhellyel, remek érzés ott játszani. Két évet töltöttem ott, jól éreztem magam, szóval álomszerű, hogy visszatérhetek."

SZAVAZÁS

A Real Madrid vagy a Tottenham jut tovább?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

LABDARÚGÓ BL, A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA ÁGRAJZ SZERINT
Internazionale (olasz)–Schalke 04 (német)
Chelsea (angol)–Manchester United (angol)
Real Madrid (spanyol)–Tottenham (angol)
FC Barcelona (spanyol)–Sahtar Doneck (ukrán)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik