Chicharito álma valóra vált a Mestallában

Vágólapra másolva!
2010.09.30. 08:22
null
Chicharito pályafutása első BL-gólját ünnepli (Fotó: Reuters)
A Manchester United Javier Hernández 85. percben szerzett góljával legyőzte a Valenciát a Bajnokok Ligája C-csoportjának tegnap esti rangadóján. A mexikói csatár találatával egyrészt megakadályozta, hogy az MU gyengén kezdje a sorozatot, másrészt saját, régóta dédelgetett álmát is valóra váltotta.

 

Valencia–Manchester United 0–1

„Nagyszerű este volt. Nagyon örülök a gólomnak, de a győzelem, a három pont megszerzése ugyanilyen fontos volt” – nyilatkozta a mérkőzés lefújását követően Javier Hernández, aki csereként beállva mindössze kilenc perce volt a pályán, amikor megszerezte a United első gólját a jelenlegi Bajnokok Ligája-sorozatban.

FERGUSON, A CSEREKIRÁLY
 

Sir Alex Ferguson huszonhatodik alkalommal küldött pályára a BL-ben olyan MU-játékost a kispadról, aki csereként beszállva eredményes tudott lenni. (Nem számoltunk utána, de gyaníthatóan ezen gólok nagy része Ole-Gunnar Solskjaer nevéhez fűződik…) Az angol nagycsapat ebben a kimutatásban eddig holtversenyben állt az élen a spanyol Barcelonával, amely továbbra is huszonöt, gólt szerző cserejátékost tud felmutatni.

„Boldog vagyok, hogy kivehettem a részem a sikerből. A védelmünk nagyon stabilan állt a lábán, és mi, elöl játszók értékeljük ezt – dicsérte társait a 22 éves mexikói támadó. – Otthon, Mexikóban is mindig néztem a Bajnokok Ligáját, ez a világ egyik legfontosabb sorozata. Egy álom vált valóra azzal, hogy manchesteri pályafutásom elején gólt szereztem a BL-ben, nagy önbizalmat ad ez nekem.”

Sir Alex Ferguson, az MU menedzsere nem is fukarkodott a dicsérő szavakkal a mérkőzést követően. „Fantasztikus befejező ember. Úgy szerezte a gólt, mintha csak egy borsót fejtene, annyira természetes módon – próbált meg kis szóviccet csempészni nyilatkozatába a skót szakember (Hernández beceneve Chicharito, ami magyarul borsócskát jelent). – A sebessége és a betörései gondot okoztak az ellenfélnek.”

Ferguson elismerte, hogy támadójátékuk nem volt valami fényes, de felhívta rá a figyelmet, hogy a Valencia otthonában ügyelni kell a biztonságra, és szerinte ezzel nem is volt problémájuk, mivel meglátása szerint igazán nagy helyzetei nem voltak a spanyol csapatnak.

Unai Emery, a Primera División éllovasának vezetőedzője némiképp másképp látta a mérkőzést: „Az eredményt leszámítva mindennel elégedett lehetek. Nem tehetek szemrehányást a játékosaimnak, mivel győzelemre játszottak, és meg is voltak a helyzeteink – igaz, nem sikerült értékesítenünk őket.”

A Manchester United eddig 19 alkalommal látogatott spanyol rivális otthonába, és a tegnap esti mindössze a második győzelme volt az angoloknak: ezt megelőzően a Deportivo La Corunát verték meg 2–0-ra a 2001–2002-es kiírás negyeddöntőjében.

Rangers–Bursaspor 1–0

A Rangers utóbbi 13 mérkőzése során először aratott győzelmet a Bajnokok Ligájában, így érthető, hogy Walter Smith, a skótok menedzsere elégedetten értékelt a török Bursaspor 1–0-s legyőzése után.

„Nagy győzelem ez a számunkra. Mindenki tudja, milyen nehéz helytállni a Bajnokok Ligájában, így remek érzés, hogy hazai pályán be tudtuk gyűjteni a három pontot. Megérdemelten szereztük meg a vezetést – sok meccset játszottunk már a BL-ben, amelyen jól futballoztunk, mégsem sikerült előnyre szert tennünk. Igazi kupacsata volt ez, nagyszerű este lesz, amikor a Valenciát fogadjuk” – nyilatkozta Smith.

„A meccs képe alapján azt mondom, megérdemeltük volna a döntetlent. Ha az eredményjelzőre nézek – a skótok rúgtak egy gólt, mi nem – azt mondom, jogos a Rangers győzelme. Mégis úgy érzem, egy pontra rászolgáltunk volna” – vélekedett a török bajnok vezetőedzője, Ertugrul Saglam.

BAJNOKOK LIGÁJA
C-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Rangers (skót)–Bursaspor (török) 1–0
Gólszerző: Naismith (18.)
Valencia (spanyol)–Manchester United (angol) 0–1
Gólszerző: J. Hernández (85.)
 A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Manchester United 2 1 1 1–0 +1  4
    Rangers 2 1 1 1–0 +1  4
3. Valencia 2 1 1 4–1 +3  3
4. Bursaspor 2 2 0–5 –5  0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik