BL: Zidane önkritikus, de szerinte el kell felejteni a Legia elleni meccset

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.02. 23:19
null
Zidane szerint felelőtlenek voltak a játékosai (Fotó: Action Images)
A Legia Warszawa hatalmas csatában, zárt kapuk mögött nagy meglepetésre 3–3-ra végzett odahaza a Real Madriddal. Nézzük, hogyan látta a mérkőzést pár főszereplő!

„Ma a futball egyik elemében sem játszottunk tökéletesen, különösen a tempóval voltak gondok... Nem lett volna szabad visszavennünk a tempóból kettő nulla után, mert ilyenkor általában gólt kapsz. Ha egy csapat kétgólos előnyről nem nyer, az az edző felelőssége is. Az nagyon jó, hogy nem kaptunk ki, mert a végén egyenlítettünk, de akkor is furcsa érzés tölt most el – merengett a találkozó után az edzőként 100. tétmérkőzését vívó Zinédine Zidane. – Sok dolgot ki kell elemeznünk majd, senki sem játszott jól, és türelmesebbnek kellett volna lennünk kettő nulla után, valamint szorosabban kellett volna védekeznünk hátul. Lekontráztak minket, és miután gólt kaptunk, minden sokkal nehezebb lett számunkra. De felejtsük el gyorsan ezt a meccset, és már a következőre koncentráljunk! A csoport állása kissé bonyolultabb lett, de a mi céljainkon ez nem változtat, a lényeg, hogy az élen zárjunk.”

„Nem lepett meg egyébként a mérkőzés alakulása, nehéz találkozó volt, de azért jóval többet vártunk magunktól és ettől a meccstől is. A csoportelsőségre van esélyünk, és azért harcolunk, hogy éljünk is ezzel az eséllyel” – tette még hozzá később a francia szakember.

„Nagyon nehéz mérkőzés volt, főleg az üres stadion miatt. Persze ez nem mentség, nem vagyunk elégedettek a végeredménnyel, győznünk kellett volna. Kettő nulláig mi irányítottuk a mérkőzést, de aztán már kevésbé koncentráltunk, és ezen a szinten ezt mindig megbüntetik. Tanultunk belőle, okosabbak leszünk a továbbiakban. Jobban kell védekeznünk és pontosabban kell befejeznünk a támadásokat, a pozitív dolgokat kell néznünk ebből a meccsből is, és levonni a tanulságokat” – így a már az első percben eredményes, és ezzel BL-beli realos rekorder Gareth Bale.

„Nagy kár, hogy elpazaroltunk két pontot, de történt, ami a történt, tanulni kell ebből is. Kicsit mindkét fél számára fura ez az eredmény, mert mindkettő vezetett” – mondta a csereként beálló, az utolsó percben döngő lécet lövő Lucas Vázquez.

BAJNOKOK LIGÁJA
F-CSOPORT, 4. FORDULÓ

Legia Warszawa–Real Madrid 3–3 (Odjidja 40., M. Radovics 58., Moulin 83., ill Bale 1., Benzema 35., Kovacic 85.)

Dortmund–Sporting CP 1–0 (A. Ramos 12.)

AZ ÁLLÁS
1. Borussia Dortmund 4 3 1 11–3 +8 10
2. Real Madrid 4 2 2 12–7 +5 8
3. Sporting 4 1 3 4–5 –1 3
4. Legia Warszawa 4 1 3 4–16 –12 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik