BL: Young Boys, Dinamo Zagreb, Crvena zvezda – íme, az FTC lehetséges ellenfelei

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2020.08.26. 23:26
null
Óriási bravúr a Celtic ellen, de nem lesz könnyű dolga az FTC-nek a folytatásban sem (Fotó: gettyimages.com)
A Ferencváros 2–1-re győzött a Celtic otthonában a Bajnokok Ligája-selejtező 2. fordulójában! Nézzük, kik lehetnek a következő fordulóban a magyar bajnok ellenfelei.


Tovább menetel a Ferencváros a BL-selejtezőben: a zöld-fehérek a svéd Djurgardent győzték le 2–0-ra az első fordulóban, majd a második körbenidegenben 2–1-re verték meg a Celticet.

Ami a folytatást illeti: az FTC a bajnoki ágon szerepel, de nincs a kiemelt csapatok között, így a következő ellenfeleket kaphatja meg: Young Boys (svájci), Crvena zvezda (szerb), Qarabag (azeri), Maccabi Tel-Aviv (izraeli) és Dinamo Zagreb (horvát).

A harmadik forduló sorsolását augusztus 31-én tartják meg, itt az is eldől, hogy az FTC idegenben vagy otthon lép pályára az egymeccses párharcban szeptember 15-én vagy 16-án. A harmadik kör után a rájátszás jön, ahol a győztes bejut a Bajnokok Ligája csoportkörébe, a vesztes az Európa-ligában indulhat. A rájátszás párosítását szeptember 1-jén sorsolják ki, ezek már kétmeccses párharcok lesznek.

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ
Bajnoki ág, kiemelt csapatok:
Dinamo Zagreb (horvát), Young Boys (svájci), Crvena zvezda (szerb), Qarabag (azeri), Maccabi Tel-Aviv (izraeli)
Bajnoki ág, nem kiemelt csapatok: Molde FK (norvég), FC Midtjylland (dán), FERENCVÁROS, Omonia Nicosia (ciprusi), Dinamo Breszt (fehérorosz)
Nem bajnoki ág, kiemelt csapatok: Benfica (portugál), Dinamo Kijev (ukrán), KAA Gent (belga)
Nem bajnoki ág, nem kiemelt csapatok: Rapid Wien (osztrák), PAOK (görög), AZ Alkmaar (holland)

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
CELTIC (skót)–FERENCVÁROS 1–2 (0–1)
Glasgow, Celtic Park, zárt kapuk mögött. Vezette: Lindhout (holland)
CELTIC: Barkasz – Elhamed (J. Frimpong, 78.), Jullien, Ajer, G. Taylor – S. Brown, C. McGregor – Forrest (Ajeti, 78.), Christie, M. Elyounoussi – Ntcham. Vezetőedző: Neil Lennon
FTC: Dibusz – Botka, Kovacevic, Blazic, Civic – Sigér D., Haratin, Somália – Nguen (Skvarka, 80.), Isael (Boli, 71.), Uzuni (Dvali, 86.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov
Gólszerző: Christie (53.), ill. Sigér D. (7.), Nguen (75.)

ÖSSZEFOGLALÓ ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik