BL: Vilanova szerint Messi nemcsak góljai miatt fontos

Vágólapra másolva!
2012.11.20. 23:57
A labdarúgó Bajnokok Ligája G-csoportjának ötödik fordulójában az FC Barcelona a moszkvai hideg és a műfű ellenére is magabiztosan, könnyedén verte a Szpartak Moszkvát. Az edzők szerint reális a katalán siker.

„Ezzel az eredménnyel kiestünk, még az Európa-ligában sem folytathatjuk. Pedig nagy reményekkel vágtunk neki a sorozatnak – szomorkodott a hazaiak spanyol mestere, Unai Emery. – A Celtic elleni hazai vereséggel szálltak el továbbjutási reményeink, az a három pont borzasztóan hiányzik. Voltak helyzeteink a Barcelona ellen is, főleg az első félidőben, de a végén már csak arra törekedjünk, hogy ne kapjunk több gólt. Ezt beszéltük meg a félidőben. A BL teljesen más tészta, mint a hazai bajnokság, de most már az utóbbira kell koncentrálnunk, hogy jövőre ismét itt legyünk. A Barcelona egyébként ugyanúgy működik, mint Josep Guardiola alatt, bár pár új játékos beépült.”Unai Emery. – A Celtic elleni hazai vereséggel szálltak el továbbjutási reményeink, az a három pont borzasztóan hiányzik. Voltak helyzeteink a Barcelona ellen is, főleg az első félidőben, de a végén már csak arra törekedjünk, hogy ne kapjunk több gólt. Ezt beszéltük meg a félidőben. A BL teljesen más tészta, mint a hazai bajnokság, de most már az utóbbira kell koncentrálnunk, hogy jövőre ismét itt legyünk. A Barcelona egyébként ugyanúgy működik, mint Josep Guardiola alatt, bár pár új játékos beépült.”

„Pontosan felmértük ennek a mérkőzésnek a fontosságát, így mindegy, hogy kikapott a Celtic, itt akartunk továbbjutni, nem majd otthon, a Benfica ellen – mondta Emery barcelonai kollégája, Tito Vilanova. – Játékosaim ma is bizonyították kvalitásaikat, megmutattuk, hogy minden körülményhez tudnak alkalmazkodni, a hideghez és a csúszós pályához is. Nagyon szorgalmas volt mindenki. Lionel Messi, mint minden nap, meglepett minket is akaratával, győzelmi vágyával és remek passzaival. Mindig csak a góljairól beszélünk, de ne feledjük, mennyire éretté vált taktikailag is.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik