BL: Vállalnunk kell a felelősséget a hibáinkért – Gulácsi Péter

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.02.17. 11:19
null
Gulácsi Péterék elvesztették a párharc első meccsét a 2019-es BL-győztessel szemben (Fotó: Török Attila)
A válogatott kapus Gulácsi Péter szerint a Liverpool elleni, keddi mérkőzés utolsó fél órája magabiztosságot adhat az RB Leipzig számára a labdarúgó Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágója előtt – írta meg a Magyar Távirati Iroda.

 

A lipcseiek 2–0-ra elveszítették a párharc első mérkőzését a Puskás Arénában, a visszavágót március 10-én rendezik – jelen állás szerint – Angliában.

„Nagyon jól kezdtük a meccset, és már korán volt lehetőségünk megszerezni a vezetést. Az első félidőben kiegyenlített volt a játék, majd a másodikban tíz percen belül minden ellenünk fordult" – nyilatkozta.

A kapus hozzátette, tudták, hogy hihetetlenül jó csapattal találkoznak, amely megbünteti a hibáikat.

Az MTI felidézte, a gól nélküli első félidőt követően az 53. percben Lukas Klostermann elcsúszott, ezt kihasználva Mohamed Szalah lefülelte Marcel Sabitzer passzát, majd betört a tizenhatoson belülre, és a kiszolgáltatott helyzetben lévő magyar kapus mellett a kapuba lőtt. Öt perccel később Nordi Mukiele csúszott el, Sadio Mané elvitte a labdát, és a tehetetlen Gulácsi mellett megduplázta az angol bajnoki címvédő, 2019-ben BL-győztes Liverpool előnyét.

„Sajnos ez a két gól teljesen rossz irányba fordította a játékot, de vállalnunk kell a felelősséget a hibáinkért” – vélekedett a kapus. Hozzáfűzte, a hátralévő időben voltak lehetőségeik, és az utolsó fél órában nyújtott teljesítményüknek magabiztosságot kell adnia a visszavágóra.

„Szeretnénk, ha mi szereznénk az első gólt a második meccsen, és visszavágnánk a Liverpoolnak" – idézte a Magyar Távirati Iroda Gulácsit.

TOVÁBBI ÉRTÉKELÉSEK, NYILATKOZATOK A MECCSRŐL ITT!

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
RB Leipzig (német)–Liverpool FC (angol) 0–2
(Szalah 53., Mané 58.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik