BL: Túl kell lépnünk ezen, a bajnokságra és az El-be jutásra kell koncentrálnunk – Allegri

Vágólapra másolva!
2022.10.26. 10:34
null
Schmidt és Allegri is hasonlóan látták a mérkőzést. (Fotó: AFP)
Amint arról korábban beszámoltunk, 4–3-as vereséget szenvedett a Juventus a Benfica otthonában. A torinóiak idénye eddig csalódást keltő: a bajnoki szereplésük alapján az Európa-liga megnyerése jelentheti a legjobb esélyt a jövő évi Bajnokok Ligája-szereplésre. Massimiliano Allegri szerint ezért hamar tovább kel lépniük a vereségen, hogy az El-re koncentráljanak.

 

Massimiliano Allegri a Juventus honlapján értékelte a Benfica elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzést, amelyen gólzáporos mérkőzésen szenvedett vereséget az olasz rekordbajnok, ezzel kiesett a Bajnokok Ligájából. Így értékelt az olasz edző a lefújás után. „1–1-nél bárhogyan alakulhatott volna a mérkőzés, de a büntető mindent megváltoztatott. Most regenerálódnunk kell fizikailag és szellemileg, hogy a lehető legjobban zárjunk a világbajnokság előtt. Pozitívumot kell faragnunk ebből is. Nem a mai eredmény miatt estünk ki, még ha jobban is kellett volna teljesítenünk. Az elején a Benfica nagyon gyorsan játszott, aztán a második félidőben megmutattuk, mire vagyunk képesek, de már nagy hátrányban voltunk.”

Allegri felhívta csapata figyelmét, hogy mindenki a jövőre koncentráljon: „Most a bajnokságra kell összpontosítanunk, valamint az Európa-liga-szereplés bebiztosítására jövő héten. A ma pályára lépő fiatalok gyűjtik a tapasztalatokat, lelkesek, és nem ismerik a félelmet, ami jó hír számunkra.”

Roger Schmidt, a Benfica edzője nagyon elégedetten értékelte a látottakat. „Fantasztikusan játszottunk labdával, és labda nélkül is. Szép gólokat szereztünk egy Juventus ellen, amely nem volt könnyű ellenfél. Hittünk magunkban, és jól játszottunk. Minőséget képviselünk, nagyon erősek vagyunk mentálisan, és jó a csapategység is. Ezek nélkül lehetetlen ilyen magas színvonalon játszani ezen a szinten. Nagyra tartom a játékosok és a szurkolók erőfeszítéseit, nagyszerű napja volt a Benficának.”

A Benfica megszerzi a csoportelsőséget, amennyiben több pontot szerez a PSG-nél az utolsó fordulóban, vagy négy gólnál nagyobb arányú győzelmet arat a párizsiaknál.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
5. FORDULÓ

H-CSOPORT
Benfica (portugál)–Juventus (olasz) 4–3 (António Silva 17., Joao Mário 28. – 11-esből, Rafa Silva 35., 50., ill. Kean 21., Milik 77., McKennie 79.)
Paris Saint-Germain (francia)–Maccabi Haifa (izraeli) 7–2 (Messi 19., 44., Mbappé 32., 64., Neymar 35., Goldberg 67. – öngól, Soler 84., ill. Seck 38., 50.)

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Paris SG 5 3 2 14– 6 +8 11
2. Benfica 5 3 2 10– 6 +4 11
3. Juventus 5 1 4 8–11 –3 3
4. Maccabi Haifa 5 1 4 6–15 –9 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik