BL: Tuchelnek nem tetszett, hogy a bíró Ancelottival nevetgélt a meccs után

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.04.13. 12:33
null
Tuchel szerint a meccs után nem kellett volna a bírónak Ancelottival nevetgélni (Fotó: AFP)
Mint ismert, a Chelsea 3–2-re legyőzte a Real Madridot a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, de a párharcban 5–4-re alulmaradt. A találkozó után a londoniak menedzsere, Thomas Tuchel azt nehezményezte, hogy Szymon Marciniak bíró Carlo Ancelottival nevetgélt.


„Csalódott voltam, hogy a bíró ilyen látványosan jól érezte magát a kollégámmal. Oda akartam menni, hogy köszönetet mondjak a meccsért, de láttam a közös nevetgélést Ancelotti és Marciniak között
” – nyilatkozta Thomas Tuchel.

„Mindkét csapat százhúsz percen keresztül a szívét-lelkét kitette a pályára, így azt hiszem, ez nem a megfelelő alkalom a röhögésre. Rossz volt az időzítés, ezt elmondtam a bírónak is” – tette hozzá a Chelsea menedzsere.

Tuchelnek egyébként azzal is problémája volt, hogy a VAR elvette Marcos Alonso gólját.

„Ha a Real Madrid ellen játszol, akkor előfordulhat, hogy nem mindig lesz igazságos az ítélet. Úgy érzem, mindkét meccsen voltak döntések, amelyek az ellenfelünknek kedveztek. Elmondtam a bírónak, hogy csalódott voltam, amiért nem kocogott ki és nézte vissza az esetet.”

„Egy ilyen meccsen a játékvezetőnek kell lenni a főnöknek, nem annak, aki egy székben ülve nézi a meccset távol a találkozó atmoszférájától. Minden bíró stílusa más, van aki engedékenyebb, van aki kevésbé. Mindenképp ellenőriznie kellett volna Marcos Alonso esetét” – tette hozzá Tuchel.

 

A német szakember a találkozó utáni sajtótájékoztatón elmondta: csapata megérdemelte volna a továbbjutást, ez azonban azért nem jött össze, mert pechesek voltak.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Real Madrid (spanyol)–Chelsea (angol)
2–3 (0–1) – hosszabbítás után
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, 59 839 néző. Vezette: Marciniak (lengyel)
REAL MADRID: Courtois – Carvajal, Nacho (Lucas Vázquez, 88.), Alaba, F. Mendy (Marcelo, 78.) – Casemiro (Rodrygo, 80.), T. Kroos (Camavinga, 73.), Modric – F. Valverde, Benzema, Vinícius Júnior (Ceballos, 115.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti
CHELSEA: É. Mendy – R. James, Thiago Silva, Rüdiger, M. Alonso – Kanté (Zijes, 99.), Loftus-Cheek (Saúl Níguez, 105.), Kovacic (Jorginho, 105.) – Mount, Havertz, Werner (Pulisic, 83.). Menedzser: Thomas Tuchel
Gólszerző: Rodrygo (80.), Benzema (96.), ill. Mount (13.), Rüdiger (51.), Werner (75.)
Továbbjutott:
a Real Madrid, 5–4-es összesítéssel

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik