BL: Tuchel és Zidane szerint is az intenzitás döntött

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2019.09.19. 01:10
null
Di María: a nagy exbosszantó (Fotó: AFP)
A PSG hazai pályán megérdemelten győzte le 3–0-ra a Real Madridot a labdarúgó Bajnokok Ligája A-csoportjának rangadóján, nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!


„Nem futballoztunk eléggé intenzíven, elbuktuk az egy az egy elleni párharcokat, és ez nagyon bonyolulttá teszi az életedet, ha a PSG az ellenfeled. A PSG jó csapat, helyzeteket teremtett, de nem is ez aggaszt engem, hanem az, hogy a csapatom nem teljesített azon a színvonalon, amely szükséges ahhoz, hogy egy PSG-szintű csapattal felvegyük a harcot
– szomorkodott és elemzett a mérkőzés után Zinédine Zidane.Egyértelműen fölénk nőttek a játék minden elemében, és különösen az fáj, hogy az intenzitásban is. Jól futballoztak, helyzeteket teremtettek maguknak, de a legjobban az aggaszt engem, hogy mi mindeközben nem voltunk elég intenzívek.”

„Tudtuk, hogy azonnal nyomás alá helyeznek majd minket, de a mérkőzés egyetlen részében sem kerekedtünk feléjük. Normális esetben sok helyzetünk van, ma csak kettő volt, ezt nehéz elfogadni, ha ilyen jó játékosaink vannak a pályán. Ha nyerünk, mindig együtt nyerünk, ha kikapunk, az mindig mindenki hibája, mindig egy hajóban evezünk. A PSG megérdemelten nyert, mi nem találtuk a ritmusunkat. Nehéz elfogadni a vereséget, de vasárnap már a Sevilla ellen kell pályára lépnünk, arra kell már fókuszálnunk” – tette még hozzá a francia mester.

„Megvoltak a gólhelyzeteink ma este, két gólt szereztünk, amelyeket nem adtak meg, de nincs semmiféle mentségünk a vereségre. Egyszerűen nem futballoztunk eléggé intenzíven, egy Madridnak soha nem szabad elfogadnia ezt! Úgy léptünk a pályára, hogy felkészültünk, és mindent beleadunk majd... Nagyon sok mindenen kell javítanunk, de rengeteg idő áll ehhez a rendelkezésünkre” – erősítette meg edzője szavait Casemiro, bár a rendelkezésre álló időről és a türelemről elnöküknek minden bizonnyal megvan a maga álláspontja.

„Az első gólnál beadásra számítottam, úgy is helyezkedtem, ezért nem maradt időm elérni a lövést”
– ismerte el férfiasan a madridi kapus, Thibault Courtois.

„Nem kell drámát csinálni ebből a vereségből, volt egy rossz napunk, de mindenki tanult belőle” – zárta rövidre a mérkőzést James Rodríguez.

„Keményen dolgoztunk, az eredmény meg tökéletes lett, sokat futottunk, és megérdemelten nyertünk Ángel Di María nem bonyolította túl az elemzést. – Neymar, Edinson Cavani és Kylian Mbappé nélkül is győznünk kellett. Pozitív hozzáállással kell folytatnunk az idényt, koncentráltnak maradni minden mérkőzésen, mert ezek a mérkőzések mind nagyon fontosak.”

„Nagyon jól irányítottuk a mérkőzést, hatékonyan támadtunk, szilárdan védekeztünk, éppen ahogyan kell. Mindig így kellene játszanunk, a bajnokságban is, ilyen karakterrel és ilyen éhséggel. Idrissa Gueye? Hihetetlen jól játszott, nem is találok erre szavakat! Nem is tudom, mennyi labdát szerzett, és nem egyszerű passzokat csípett el. Nagy mérkőzése volt ez” – nyilatkozta a hazaiak csapatkapitánya, Thiago Silva.

„Először is, ha valaki azt kérdezné, hogy megnyerjük-e a Bajnokok Ligáját, azonnal lelépek – fogadta vidáman a sajtótájékoztató közönségét a PSG-mester, Thomas Tuchel. A csapat együttes teljesítménye döntött ma a javunkra, a labdával és a labda nélkül is jól mozogtunk. Megmutattuk, mi rejlik bennünk, de nem könnyű háromnaponként így teljesíteni. Az emberek azt mondták, nincs esélyünk nyerni, Neymar, Mbappé és Cavani nélkül meg pláne, ez levette rólunk a nyomást. Tudunk e hármas nélkül is jól futballozni, de természetesen nem fogunk mindig nélkülük kiállni, mindenkire szükségünk van. Nagyon keményen harcoltam, hogy leigazoljuk a nyáron Gueyét, mert ő egy gép. Soha nem áll meg, rengeteg labdát szerez, egy ilyen csapat, mint a Madrid ellen, ez szuperfontos. Ma nagyon jól működött együtt a Gueye, Marquinhos, Marco Verratti hármas. Di María egy éve folyamatosan bizonyítja, hogy ilyen teljesítményekre képes. A bal lába rendkívüli, kiváló statisztikákkal bír, rendre fontos gólokkal és gólpasszokkal jelentkezik. Odafigyeléssel, keményen és alázatosan védekezett, szorosan körbevette Daniel Carvajalt Juan Bernattal. Soha nem egyszerű legyőzni egy Realt, szerencse is kell hozzá. Megérdemelten nyertünk, mert nagyobb intenzitással futballoztunk. Sokat segítettek a szurkolóink is, jobban teljesítettünk miattuk, belehajszoltak bennünket a gólszerzésbe.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ
A-CSOPORT

Paris Saint-Germain (francia)–Real Madrid (spanyol) 3–0 (Di María 14., 33., Meunier 91.)
A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
FC Bruges (belga)–Galatasaray (török) 0–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik