BL: Totális kudarc Európában – a spanyol lapok a Barcát és Guardiolát siratják

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2018.04.11. 12:52
Kudarcól és bukásról írnak Spanyolországban az FC Barcelona Bajnokok Ligájából történő kiesése, illetve Pep Guardiola Manchester Cityjének búcsúja kapcsán. Az olasz sajtó ellenben nem fukarkodott a dicsérő jelzőkkel a váratlan, szenzációs diadal után, az újságok „mágikus estéről” írtak.

„Totális kudarc Európában” – hirdeti szerdai címlapján a Marca, hozzátéve, hogy a Barcelona mellett Pep Guardiola Manchester Cityje is csúfosan esett ki a BL-negyeddöntőből.„Totális kudarc Európában” – hirdeti szerdai címlapján a Marca, hozzátéve, hogy a Barcelona mellett Pep Guardiola Manchester Cityje is csúfosan esett ki a BL-negyeddöntőből.

 

Az As a Barca-szurkolókat érő arculcsapásról ír, elismerve, hogy a Roma egyértelműen jobb volt a visszavágón.

 

„Római bukás” – áll a Mundo Deportivo első oldalán. A lap megjegyzi, a katalán csapat felismerhetetlen volt az olasz fővárosban, így nagy pofonba futott bele, és sorozatban harmadszor lemarad az elődöntőről.

 

A katalán Sport„Kudarc kifogások nélkül” címmel jelent meg, megjegyezve, hogy a Barca fájdalmas meccsen engedte vissza a párharcba ellenfelét.

 

 

Az olasz sajtó nem fukarkodott a dicsérő jelzőkkel a váratlan, szenzációs diadal után, az újságok „mágikus estéről” írtak. A Gazzetta dello Sport a „Császári!” címet adta beszámolójának, s még néhány Juventus-drukker, köztük Paolo Gentiloni miniszterelnök is megemelte kalapját a római csapat előtt.

„Legalább egy estére: Forza Roma!” – írta a Twitteren a politikus, aki ugyan római, de bevallottan Juve-szurkoló.

 

„A Roma történelmet írt” – olvasható a Corriere dello Sport első oldalán.

 

Római eksztázisról ír a Tuttosport, hozzátéve, hogy „Juve, látod, hogy meg lehet csinálni?” A Juventus szerdán este játszik a BL-ben, a negyeddöntő visszavágóján még lehetetlenebb küldetés előtt áll, mint az AS Roma, ugyanis az otthon elszenvedett 3–0-s vereség után lép pályára a címvédő Real Madrid otthonában.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
AS Roma (olasz)–FC Barcelona (spanyol) 3–0 (1–0)

Róma, Olimpiai Stadion, 56 580 néző. Vezette: Clément Turpin (francia)
ROMA: Alisson – Juan Jesus, Manolasz, Fazio, Kolarov – Nainggolan (El Shaarawy, 77.), De Rossi, Strootman – Florenzi, Dzeko, Schick (Cengiz Ünder, 73.). Vezetőedző: Eusebio Di Francesco
BARCELONA: Ter Stegen – Semedo (O. Dembélé, 85.), Piqué, Umtiti, Alba – Sergi Roberto, Rakitic, Busquets (Alcácer, 85.), Iniesta (A. Gomes, 80.) – Messi, L. Suárez. Vezetőedző: Ernesto Valverde
Gólszerzők: Dzeko (6.), De Rossi (58. – 11-esből), Manolasz (82.)
Továbbjutott:
a Roma, 4–4-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal

Manchester City (angol)–Liverpool (angol) 1–2 (1–0)
Manchester, Etihad Stadion, 53 461 néző. Vezette: Antonio Mateu Lahoz (spanyol)
MANCHESTER CITY: Ederson – Walker, Otamendi, Laporte – Fernandinho – Bernardo Silva (Gündogan, 74.), De Bruyne, David Silva (Agüero, 66.) – Sterling, Gabriel Jesus, Sané. Menedzser: Josep Guardiola
LIVERPOOL:
Karius – Alexander-Arnold (Clyne, 81.), Lovren, Van Dijk, Robertson – Oxlade-Chamberlain, Wijnaldum, Milner – Szalah (Ings,90.), Firmino (Klavan, 81.), Mané. Menedzser: Jürgen Klopp
Gólszerzők: Gabriel Jesus (2.), ill. Szalah (56.), Firmino (77.)
Továbbjutó: a Liverpool, kettős győzelemmel, 5–1-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik