BL: „Totális katasztrófa”; „Ez egy rémálom” – spanyol lapszemle a Barca-verés után

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.09.30. 10:04
null
Frenkie de Jong századik tétmeccse rémesen alakult a Barcelona színeiben (Fotó: AFP)
A spanyol lapok nem kímélték az FC Barcelonát a Benficától a Bajnokok Ligájában elszenvedett háromgólos veresége után. A Marca „totális katasztrófáról”, a Sport „rémálomról” ír a csütörtöki címlapján.

 

„Ez egy rémálom” – a Sport csütörtöki címlapja
„Ez egy rémálom” – a Sport csütörtöki címlapja

„Ez egy rémálom” – írja csütörtöki címlapján a Sport. „Újabb fájdalmas vereség Európában. A Barca elesett Lisszabonban, és veszélybe került a továbbjutása az egyenes kieséses szakaszba” – teszi hozzá a katalán lap, amely szerint Ronald Koeman jövője (és a menesztése) egy hajszálon múlik. A Sport egyébként csütörtök délelőtt már arról számolt be, hogy a holland szakembert órákon belül elbocsáthatják. Joan Laportáék a 14.30 órakor kezdődő elnökségi ülésen vitathatják meg Koeman sorsát.

„Kötélhez szorítva” – írja a másik barcelonai sportnapilap, a Mundo Deportivo, amely szintén úgy véli, hogy a Benficától elszenvedett „kemény” vereség után Memphis Depayék közel kerültek a kieséshez a BL-ben. Az újság idézi Koemant, aki úgy érzi, a játékosai továbbra is támogatják.

„Totális katasztrófa” – foglalja össze a Barca lisszaboni estéjét a Marca. A madridi lap arról ír, Koeman jövője kétségesebb, mint valaha, és hogy a Barcelona „nagy bajban van” a továbbjutásért folyó csatározásokban.

„Elsüllyesztve” – írja az As, amely felidézi, hogy a Barcelonát „nem először szégyenítették meg” Lisszabonban – ugyanebben a stadionban, a Da Luzban kapott ki 8–2-re a Barca tavaly nyáron a Bajnokok Ligájában.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ
E-CSOPORT
BENFICA (portugál)–FC BARCELONA (spanyol) 3–0 (1–0)

Lisszabon, 29 454
néző. Vezette: Orsato (olasz)
BENFICA: Vlahodimosz – Vertonghen, Otamendi, Grimaldo (André Almeida, 75.), Lucas Verissimo – Lazaro (Gilberto, 45+1.), Weigl, Joao Mário – Rafa Silva (Pizzi, 86.), Jaremcsuk (Taarabt, 76.), D. Núnez (Goncalo Ramos, 86.). Vezetőedző: Jorge Jesus
BARCELONA: Ter Stegen – Eric García, R. Araújo, Piqué (Gavi, 33.) – Sergi Roberto (Mingueza, 89.), F. de Jong, Busquets (Nico González, 68.), Pedri (Coutinho, 68.), Dest – L. de Jong (Ansu Fati, 68.), Depay. Vezetőedző: Ronald Koeman
Gólszerző: D. Núnez (3., 79. – a másodikat 11-esből ), Rafa Silva (69.)
Kiállítva:Eric García (87.)

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Bayern München 2 2 8–0 +8 6
2. Benfica 2 1 1 3–0 +3 4
3. Dinamo Kijev 2 1 1 0–5 –5 1
4. FC Barcelona 2 2 0–6 –6 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik