BL: Többet érdemeltünk volna – Simeone

Vágólapra másolva!
2022.10.27. 10:00
null
Simeone szerint többet érdemelt volna csapata (Fotó: AFP)
Az Atlético Madrid az utolsó pillanatban kihagyott büntető miatt 2–2-es döntetlent játszott a Leverkusennel szerdán, így biztosan nem jut be a Bajnokok Ligája kieséses szakaszába. A spanyolok vezetőedzője, Diego Simeone csalódottan értékelt a lefújás után.

„Nehéz és váratlan pillanat volt. Nem így terveztük, de ez a valóság, tíz év alatt másodszor búcsúzunk a csoportkör után. Azt gondolom, hogy az idén többet érdemeltünk volna. Két dolgot tehetünk, játsszuk az áldozatot vagy dolgozunk tovább. Én azt választom, hogy dolgozzunk tovább” – idézte Diego Simeone mérkőzés utáni nyilatkozatát aMarca.

Arra a kérdésre, hogy ez volt-e a legnehezebb estéje az Atlético edzőjeként, azt válaszolta, hogy igen, annak ellenére, hogy korábban két BL-döntőt is elbukott már a csapattal.

„Az első félidőben beragadtunk, nem tudtunk helyzeteket kialakítani, a Leverkusen pedig gólt szerzett mind a két lehetőségéből. A második félidőben dinamikusabbak és gyorsabbak voltunk, úgy játszottunk, hogy azt éreztük, megnyerjük.”

„Sokat dolgoztunk, és tudtuk, hogy rengeteg szurkoló is támogat bennünket. Amikor nem úgy sikerülnek a dolgok, ahogyan azt szeretnénk, az fáj. Vállalnunk kell a felelősséget.”

A szakember azt is elmondta, Yannick Carrascoaz egész meccsen magabiztos volt, míg Antoine Griezmann fáradtan mozgott, ezért lőtte előbbi a büntetőt, Carrasco hibázott, majd az utolsó lövésnél az ő lábán változtatott irányt a labda, és ment el a kapu felett. (VIDEÓ)

„Nincs kétségem afelől, hogy a Bajnokok Ligája nehéz számomra. Két döntőt is elveszítettem már, egyet a kilencvenharmadik percben, egyet tizenegyespárbajban. Keményfejű vagyok, és amíg esélyem van ebben a klubban dolgozni, ragaszkodom ahhoz, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját.”

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
5. FORDULÓ
B-CSOPORT
FC Bruges(belga)–FC Porto (portugál) 0–4
(Taremi 33., 70., Evanilson 57., Eustáquio 60.)

Atlético Madrid (spanyol)–Bayer Leverkusen (német)2–2(Carrasco 22., De Paul 50., ill. Moussa Diaby 9., Hudson-Odoi 29.)


A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. FC Bruges 5 3 1 1 7–4 +3 10
2. FC Porto 5 3 2 10–6 +4 9
3. Atlético Madrid 5 1 2 2 4–7 –3 5
4. Bayer Leverkusen 5 1 1 3 4–8 –4 4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik