BL: Szoboszlai Dominiktól is tart Carlo Ancelotti

Nagy ZsoltNagy Zsolt
Vágólapra másolva!
2022.09.14. 11:43
null
Szoboszlai Dominik a BL-címvédő Real Madrid ellen is megcsillogtatná kivételes rúgótechnikáját (Fotó: AFP)
A Real Madrid vezetőedzője Christopher Nkunku, Timo Werner és Emil Forsberg mellett a magyar középpályást is az RB Leipzig veszélyes játékosai közé sorolta.

A címvédő otthonában kell helytállnia az RB Leipzignek szerda este a Bajnokok Ligájában, de talán nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, a lipcseiek a tisztes helytállásnál lényegesen többre, pontszerzésre számítanak. Ha a csoportkör 1. fordulójában találkozik a két együttes, kevés esélyt adtunk volna nekik, Marco Rose vezetőedzői kinevezése és a Dortmund hétvégi 3–0-s legyőzése viszont kellő önbizalommal vértezhette fel őket. Még úgy is, hogy a középpályán kulcsszerepet betöltő, védekezésben és támadásban kiemelkedő teljesítményre képes Konrad Laimer a szombati mérkőzésen elszenvedett bokasérülése miatt biztosan nem léphet pályára, hetekre kidőlt.

Marco Rose, az RB Leipzig vezetőedzője:
„Nagyon kemény mérkőzés vár ránk és lesznek nehézségeink, de kiváló csapatunk van. A taktika nagyon fontos lesz, de az ellenfelünk nem változtatja meg azt, ahogyan játszunk. A Real Madrid tudja, milyen a győzelem és így is játszik. Tudják, hogy az utolsó pillanatig képesek megfordítani az eredményt és ez egy nagyon jó tulajdonságuk” – nyilatkozta az uefa.com-nak a lipcseiek múlt héten kinevezett vezetőedzője, Marco Rose.

Ami azt illeti, sérülés a BL-címvédő dolgát is nehezíti. Laimerhez hasonlóan a hétvégi bajnoki tett be Lucas Vázqueznek, aki a Mallorca 4–1-es legyőzése óta küzd kisebb izomproblémával. Éder Militao combfájdalmak miatt azt a találkozót kihagyta, és bár a kedd délelőtti edzésen együtt gyakorolt társaival, pályára lépése Álvaro Odriozo­lával együtt bizonytalan. Ha a felsorolt játékosok hiánya nem is hatalmas érvágás a Real Madridnak, Karim Benzema térd­sérülés miatti kiesése mindenképpen az. Az Aranylabda fő várományosának tartott francia csatárt a Celtic múlt heti leiskolázásakor (3–0) kellett lecserélni az első félidőben, és Carlo Ancelotti nem szeretné siettetni a visszatérését. Az elsődleges cél, hogy ismét százszázalékos állapotba kerüljön, hiszen a válogatott szünet után nem sokkal, október 16-án az FC Barcelona vár a bajnokságban a madridiakra.

„Karim Benzemát csak akkor küldöm pályára, ha teljesen felépült” – szögezte le a Real Madrid olasz vezetőedzője csapata mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján. „Szerencsére jól halad a rehabilitációval, és amíg nem lesz újra bevethető, Eden Hazard és Rodrygo is képes a pótlására. Korai még arról beszélni, hogy mit érhetünk el a Bajnokok Ligájában, most csak a következő csoportmérkőzésünkkel foglalkozunk. A Leipzig támadósora nagyon veszélyes, Timo Werner, Christopher Nkunku, Szoboszlai Dominik és Emil Forsberg mind olyan futballista, akire figyelni kell. Ezen a találkozón fontos lesz, hogy magas szinten teljesítsünk védekezésben is.”

Christian Karembeu, a Real Madrid korábbi játékosa
„Az RB Leipzig nem is jöhetett volna ki jobban az edzőváltásból, de a Real Madrid teljesen más szintet képvisel a Dortmundhoz képest. Ha nem lenne címvédő, akkor is a mérkőzés esélyesének számítana, különösen mert továbbra is nagyon éhes a sikerre. Toni Kroos játékát külön szeretem nézni. Az évek óta stabilan hozott magas nívó Európa egyik legjobb csapatában, a magabiztos játéka és a hozzáállása egyszerűen példamutató” – mondta Christian Karembeu, a Real Madrid korábbi játékosa az RND-nek.

A spanyol sajtó a héten nagy figyelmet szentelt Marco Asensio és Vinícius
Junior
ügyének. Asensio látványosan kiakadt, amikor kiderült, hogy a Mallorca elleni mérkőzésen nem léphet csereként pályára, Vinícius pedig érthető módon zokon vette, hogy az ellenfél edzője arra biztatta játékosait, szabálytalankodjanak vele szemben. A brazil cseleivel, trükkjeivel vívta ki az ellenfél dühét, még csapattársa, Antonio Rüdiger is elismerte, hogy amikor ellene játszott tavasszal a Chelsea színeiben, szívesen okozott volna fájdalmat neki, annyira próbára tette az idegeit a futballjával.

„Vinícius túltette magát a történteken, és a lehető legjobb formában várja a mérkőzést– mondta Carlo Ancelotti. – Ami Marco Asensiót illeti, ilyenkor két dolgot tehet egy futballista. Tovább duzzog, és megsértődve kiírja magát a csapatból, vagy dühét a hasznára fordítja. Ő szerencsére az utóbbit választotta. Régen teljesített már annyira jól az edzéseken, mint az elmúlt napokban, jó az esélye, hogy a Leipzig ellen lehetőséget adjak neki.”

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ
A-CSOPORT
21.00:
Rangers FC (skót)–Napoli (olasz)
E-CSOPORT
18.45:
Milan (olasz)–Dinamo Zagreb (horvát) (Tv: Sport2)
21.00: Chelsea (angol)–Salzburg (osztrák)
F-CSOPORT
18.45:
Sahtar Doneck (ukrán)–Celtic (skót), Varsó
21.00: Real Madrid (spanyol)–RB Leipzig (német) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
G-CSOPORT
21.00:
Manchester City (angol)–Borussia Dortmund (német) (Tv: Sport2)
21.00: FCKöbenhavn (dán)–Sevilla (spanyol)
H-CSOPORT
21.00:
Juventus (olasz)–Benfica (portugál)
21.00: Maccabi Haifa (izraeli)–Paris Saint-Germain (francia) (Tv: Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik