BL: Szeretnénk lezárni a továbbjutás kérdését – Andrea Pirlo

HATÁR DÁVID (Torino)HATÁR DÁVID (Torino)
Vágólapra másolva!
2020.11.23. 15:21
null
Pirlo kedden szeretné lezárni a továbbjutás kérdését (Fotó: Árvai Károly)
Kedd este a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában a Juventus a Ferencvárost fogadja. Az olasz csapat a mérkőzés előtti napon tartott sajtótájékoztatót, amelyen Andrea Pirlo vezetőedző, illetve Wojciech Szczesny kapus beszélt a várakozásairól. 

 

„Nagyon zavarna, ha nem ugyanolyan mentalitással játszanánk, mint szombaton Cagliari elleni bajnokin. Nem szabad azzal foglalkoznunk, hogy mi volt Budapesten. Úgy kell hozzáállnunk a Ferencváros elleni mérkőzéshez, mintha ez egy újabb döntő lenne. Holnap szeretnénk lezárni a továbbjutás kérdését, ezért mindenképp meg szeretnénk nyerni a meccset” – mondta Andrea Pirlo.

Pirlo újságírói kérdésre elárulta, Bonucci és Chiellini kiesésével négy védője maradt, így Danilo és Alex Sandro is biztosan a kezdőben kap helyet – előbbi középen, utóbbi a bal oldalon. Paulo Dybalával kapcsolatban elmondta, az argentin támadó egyre jobban van, folyamatosan edz. A kéthetes leállás alatt antibiotikumokat szedett, de most már egyre jobb a fizikai állapota, ennek ellenére nem biztos, hogy kezdőként számít rá holnap. Ahogy még az sem dőlt el, hogy Dejan Kulusevski és Federico Chiesa közül melyikük lehet majd ott az első perctől kezdve a pályán.

„Ismerjük az erősségeiket, nem szabad visszagondolnunk az előző találkozásunk végeredményére. A Ferencváros jó focit játszik, veszélyes helyzeteket tud kialakítani, de nekünk csak magunkra kell koncentrálni, hogy minél előbb lezárjuk a továbbjutás kérdését” – mondta a Nemzeti Sport kérdésére a Juventus 41 éves vezetőedzője, aki egy másik újságírói felvetésre azt is kifejtette, szeretné, ha a Cristiano Ronaldo, Álvaro Morata, Paulo Dybala hármas egyszerre kezdhetne, ennek kipróbálására azonban a sérülések és a koronavírus miatt eddig nem volt lehetősége.

Pirlo arról is beszélt, Cristiano Ronaldóval nagyon jól kijön, de ugyanúgy kezeli, mint a többieket, a portugál klasszis semmilyen különleges bánásmódban nem részesül.

„A legfontosabb még mindig a végeredmény. Reméljük, hogy kedden meg tudjuk szerezni a három pontot. A Cagliari ellen jól játszottunk, főleg az első félidőben. A cél, hogy holnap kilencven percen keresztül tudjuk majd ezt a jó teljesítményt nyújtani” – mondta Wojciech Szczesny. A Juventus kapusa hozzátette, Chiellini és Bonucci kiesése fájó, mivel ilyen fontos játékosok nélkül mindig nehéz játszani, ám ennek ellenére is a győzelem és a továbbjutás biztosítása a céljuk.

Szczesny a Nemzeti Sport kérdésére válaszolva elmondta, nem gondolja, hogy Dibusz Dénes óriási hibákat vétett volna a két csapat budapesti találkozóján. A lengyel kapus úgy fogalmazott, magyar kollégája egy kisebb és egy nagyobb hibát is elkövetett, ezeket a Juventus góllal büntette meg, ennek ellenére Dibuszt jó kapusnak tartja, és biztos benne, hogy felkészülten érkezik Torinóba.

A Juventus kapusa a Ferencvárossal kapcsolatban úgy fogalmazott, elsősorban csapatként tartja erősnek az ellenfelet, továbbá azért is nagyon figyelniük kell kedden, mert a magyar csapat játékosai közül többen is remek rúgótechnikával rendelkeznek.

„Nem szeretek beszélni a Misterről amikor itt van mellettem, mert olyat mondhatok, amit a következő edzésen megbánok… – mondta viccesen Szczesny, amikor Pirlóról kérdezték. – Komolyra fordítva a szót, látszik, hogy valami újat akar csinálni, az olasznál egy modernebb, európaibb stílust szeretne meghonosítani, mi pedig minden pillanatban a rendelkezésére állunk.”

Szerhij Rebrov, az FTC vezetőedzője hétfő este már a Juventus stadionjában vezényelt edzést csapatának, előtte pedig Isaellel közösen sajtótájékoztatót tartott, amelyről ide a kattintva olvashat.

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja:Csillag Péter, Határ Dávid (szöveg), Pusztai Viola (videó) és Árvai Károly (fotó)

 

BAJNOKOK LIGÁJA
G-CSOPORT, 4. FORDULÓ
November 24., kedd
21.00:
Juventus (olasz)–FERENCVÁROS (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!
21.00:Dinamo Kijev (ukrán)–FC Barcelona (spanyol) (Tv: Spíler1)– élőben az NSO-n!

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Barcelona339– 2+79
2. Juventus3216– 3+36
3. Dinamo Kijev3123– 6–31
4. FERENCVÁROS3124–11–71

A TELJES MENETREND
1. FORDULÓ
Október 20., kedd
Dinamo Kijev (ukrán)–Juventus (olasz) 0–2(Álvaro Morata 46., 84.)
FC Barcelona (spanyol)–Ferencváros 5–1(Messi 27. – 11-esből, Fati 42., Coutinho 52., Pedri 82., O. Dembélé 89., ill. Haratin 70. – 11-esből)

2. FORDULÓ
Október 28., szerda
Juventus (olasz)–FC Barcelona (spanyol) 0–2(O. Dembélé 14., Messi 90+1. – 11-esből)
Ferencváros–Dinamo Kijev(ukrán)2–2(Nguen 59., F. Boli 90., ill. Cihankov 28. – 11-esből, De Pena 41.)

3. FORDULÓ
November 4., szerda
FC Barcelona (spanyol)–Dinamo Kijev (ukrán) 2–1(Messi 5. – 11-esből, Piqué 65., ill. Cihankov 75.)
Ferencváros–Juventus (olasz) 1–4(F. Boli 90., ill. Álvaro Morata 7., 61., Dybala 73., Dvali 81. – öngól)

4. FORDULÓ
November 24., kedd
21.00:
Juventus (olasz)–Ferencváros
21.00:Dinamo Kijev (ukrán)–FC Barcelona (spanyol)

5. FORDULÓ
December 2., szerda
21.00:
Juventus (olasz)–Dinamo Kijev (ukrán)
21.00: Ferencváros–FC Barcelona (spanyol)

6. FORDULÓ
December 8., kedd
21.00:
FC Barcelona (spanyol)–Juventus (olasz)
21.00:Dinamo Kijev (ukrán)–Ferencváros

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik