BL: Szégyenletes, ez a legalja, változtatások kellenek! – Piqué

Vágólapra másolva!
2020.08.14. 23:20
null
Mélyponton: Piqué szerint a Barcelonánál strukturális változásokra van szükség (Fotó: AFP)
A Barcelona labdarúgócsapatának klubikonja, Gerard Piqué igen kemény szavakkal ostorozta saját maga és társai teljesítményét a Bayern München ellen Lisszabonban 8–2-re elveszített BL-negyeddöntő után az interjúfolyosón.

 

A Barcelona a statisztikai adatszolgáltató Gracenote cég szerint 1946 óta nem kapott nyolc gólt tétmérkőzésen, a Bayern pedig az első csapat, amelyik nyolc gólt szerzett egy Bajnokok Ligája-negyeddöntőben. Gerard Piqué szerint a katasztrofális vereség rámutatott: a Barcelonának változtatásokra van szüksége.

„Förtelmes mérkőzést játszottunk, pocsék ez az érzés. Szégyenletes! Nagyon nehéz elviselni. Nemhogy egy európai kupamérkőzésen, sehol sem lehet így futballozni. Mindenkinek magába kell szállnia. Nem először, nem másodszor, nem harmadszor fordul elő ilyen velünk. Nem az edzőről és a játékosokról van szó, strukturális változtatásokra van szükség a klubnál. Ez a legalja, elértük a mélypontot. Senki sem érinthetetlen. Én a legkevésbé, vérfrissítésre van szükség” – nyilatkozta a feldúlt Piqué.

Az európai labdarúgókupák történetében még sosem szenvedett ilyen súlyos vereséget a Barcelona, korábban csak a Valencia (6:2, 1962) és a Levszki Szófia (1976, 5–4) szerzett legalább öt gólt a katalánok ellen.

A mérkőzés összefoglalóját itt olvashatják el!

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ
Barcelona (spanyol)–Bayern München (német) 2–8 (1–4)
Lisszabon, Estádio da Luz, zárt kapuk mögött. Vezette: Skomina (szlovén)
BARCELONA: Ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – S. Roberto (Griezmann, a szünetben), Busquets (Ansu Fati, 70.), F. de Jong, Ar. Vidal – Messi, L. Suárez. Vezetőedző: Quique Setién
BAYERN: Neuer – Kimmich, J. Boateng (Süle, 71.), Alaba, Davies (L. Hernández, 84.) – Goretzka (Tolisso, 84.), Thiago – Gnabry (Coutinho, 70.), T. Müller, Perisic (Coman, 67.) – Lewandowski. Vezetőedző: Hansi Flick
Gólszerző: Alaba (7. – öngól), L. Suárez (57.), ill. T. Müller (4., 31.), Perisic (22.), Gnabry (28.), Kimmich (63.), Lewandowski (82.), Coutinho (85., 89.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik