BL: Számomra ez presztízsmeccs volt, extra öröm a győzelem – Immobile

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2020.10.21. 15:32
null
Immobile szerezte a Lazio első gólját (Fotó: AFP)
Mint ismert, a Lazio hazai pályán 3–1-re legyőzte a Borussia Dortmundot a Bajnokok Ligája új idényének első játéknapján, az F-csoportban. Az olaszok gólvágója, Ciro Immobile számára ez különleges mérkőzés volt, amit csapata megnyert, így boldogan nyilatkozott – a két vezetőedző is értékelt.

Ciro Immobile számára külön presztízzsel bírt a Borussia Dortmund elleni Bajnokok Ligája-meccs, hiszen az ellenfél az egykori csapata volt, ahol – keddig – az utolsó BL-gólját szerezte, még 2014-ben. Ha úgy érezte, revansot kell vennie a Dortmundon, amiért fél év után túladott rajta, akkor sikerrel járt, ugyanis ő szerzete a rómaiak első gólját.

Hihetetlen érzések keringtek bennem a mérkőzés közben, és a lefújás után egyaránt. Számomra ez presztízsmeccs volt, így extra öröm a győzelem. Fantasztikus érzés, hogy a Lazio ennyi év után végre visszajutott a Bajnokok Ligájába, és egy ilyen sikerrel kezdett. Nagyon kiegyensúlyozott a csoportunk, de ezen az úton kell maradnunk, amelyen most elindultuk, és akkor bármit elérhetünk” – fogalmazott a 2019–2020-as idény aranycipőse.

Simone Inzaghi, a Lazio vezetőedzője természetesen elégedett volt csapata keddi teljesítményével.

Alázatosan léptünk pályára egy kifejezetten erős ellenféllel szemben, és kiálltuk a próbát. Mindenki a maximális fordulatszámon pörgött, s ennek meglett az eredménye. Nem kezdtük jól az új idényt, de tanultunk a korábbi vereségekből” – kezdte az olasz tréner, majd egyik védőjátékosát méltatta.

Luiz Felipe kivételesen fontos játékos számunkra, úgyhogy annak ellenére is a kezdőbe neveztem Erling Haaland és Jadon Sancho ellen a védelembe, hogy csak egy edzésen tudott teljes értékű munkát végezni a mérkőzés előtt. A sérülése, úgy tűnik, már a múlté” – mondta Inzaghi.

Lucien Favre, a Borussia Dortmund mestere érhetően csalódott volt csapata – némiképp meglepő – veresége után.

Nem játszottunk jól, főként az első félidőben, és nem tudtuk kontrollálni a mérkőzést. Folyamatosan elvesztettük a párharcainkat, ráadásul az első gólnál a védelmünk is hatalmasat hibázott. Legalább öt százszázalékos ziccerünk volt, amit nem sikerült jól befejezni. Nem koncentráltunk eléggé, és ez lett a vesztünk. Ettől függetlenül a Lazio minden gratulációt megérdemel, mert nagyon jó csapat” – mondta Favre.

BAJNOKOK LIGÁJA
F-CSOPORT
1. FORDULÓ
Zenit (orosz)–FC Bruges (belga) 1–2 (E. Horváth 74. – öngól, ill. Dennis 63., De Ketelaere 90+4.)
Lazio (olasz)–Borussia Dortmund (német) 3–1 (Immobile 6., Hitz 23. – öngól, Akpa Akpro 76., ill. Haaland 71.)

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Lazio 1 1 3–1 +2 3
2. FC Bruges 1 1 2–1 +1 3
3. Zenit 1 1 1–2 –1 0
4. Borussia Dortmund 1 1 1–3 –2 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik