BL: svájci mérnök vezeti az FTC Djurgarden elleni meccsét

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.08.16. 14:56
null
Fedayi San lesz a Ferencváros szerdai BL-meccsének játékvezetője (Fotó: Getty Images)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) kijelölte a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében rendezendő mérkőzések játékvezetőit: a magyar bajnok Ferencváros és a svéd aranyérmes Djurgarden szerdai összecsapásán a svájci Fedayi San fújja a sípot.


A 37 éves bíró, aki civilben mérnök, a Bajnokok Ligájában eddig három meccset vezetett: legutóbb tavaly az előselejtezőben a KF Feronikeli–Lincoln FC (1–0) mérkőzésen fújta a sípot. A svájci bajnokságban 2011 decemberében debütált, azóta összesen 130 élvonalbeli mérkőzésen bíráskodott.

Fedayi San a Svájci Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján olvasható bemutatkozójában elmondta, azért állt játékvezetőnek, mert futballistaként nem érezte magát tehetségesnek.

Az FTC–Djurgarden találkozót szerdán 20 órától rendezik a Groupama Arénában, zárt kapuk mögött.

A magyar bírók közül Karakó Ferenc és Berke Balázs kapott küldést a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében: előbbi a montenegrói Buducsnoszt Podgorica és a bolgár Ludogorec, utóbbi a moldovai Sheriff Tiraspol és a luxemburgi Fola Esch összecsapásán ténykedik majd. Mindketten a második BL-meccsükre készülnek vezetőbíróként. Berke idén debütált a legrangosabb európai kupasorozatban, az előselejtezőben a Tre Fiori–Linfield (0–2) mérkőzésen dirigált.

BAJNOKOK LIGÁJA, 1. SELEJTEZŐKÖR
Augusztus 19. (szerda)
20.00:
Ferencváros (magyar)–Djurgarden (svéd) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik