BL-sorsolás: Túlélni a csoportkört! – Gulácsi Péter

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2019.08.27. 09:44
null
Gulácsi Péter válogatott szerelésben (Fotó: Tumbász Hédi)
A héten teljes lesz a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének mezőnye, csütörtökön elkészül a csoportbeosztás – a német sajtó Gulácsi Pétert, a Leipzig kapusát is megkérdezte, milyen céllal futnak neki történetük második BL-idényének.

 

A bajnoki helyezése alapján automatikusan főtáblás Leipzig a negyedik, elméletileg a leggyengébb kalapból várja a csütörtöki monacói sorsolást, azaz erős ellenfelekre számíthat, bekerülhet egy „halálcsoportba” is.

„A célunk mindenekelőtt az, hogy túléljük a csoportkört. Természetesen nem szeretnénk három nagyon erős csoportellenfelet, de végül bárhogyan is lesz, együtt kell élnünk vele. Örülünk a részvételnek, és mindenképpen jobban szeretnénk teljesíteni, mint az első alkalommal” – idézi a Bild a lipcseiek magyar válogatott kapusát.

A Leipzig a 2017–2018-as kiírásban harmadik lett a csoportjában, így tavasszal az Európa-ligában folytatta (ott végül a negyeddöntőig jutott), míg a legutóbbi európai kupaidényben – bajnoki hatodikként – az Európa-liga csoportkörében kezdett, és nem jutott tovább kvartettjéből.

BAJNOKOK LIGÁJA
Csütörtök, 18.00: a csoportkör sorsolása, Monaco – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik