BL: senki sem futott olyan keveset, mint a Barca játékosai

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2019.10.24. 13:47
null
Messiék szerdán meglehetősen visszafogott teljesítménnyel is begyűjtötték a három pontot (Fotó: AFP)
Mint ismert, az FC Barcelona csak nagy nehézségek árán tudta 2–1-re legyőzni a Slavia Prahát a Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában. A katalánok szenvedésében jelentős mértékben közrejátszhatott, hogy Lionel Messiéknél kevesebbet egyetlen csapat játékosai sem futottak a keddi és a szerdai BL-játéknapon.

 

Az európai szövetség (UEFA) statisztikái szerint az FC Barcelona futballistái alig több mint 100 kilométert (100.4) tettek meg összesen a prágai mérkőzésen, miközben a hazai játékosok 115.2 km-t robotoltak, ezzel a Bayer Leverkusen (121.1), az RB Leipzig (117.5) és az Atlético Madrid (117.2) mögött a negyedik helyen végeztek futómennyiségben a csoportkör harmadik fordulójában.

Beszédes adat az is, hogy az öt legtöbbet futó csapatból három (Leverkusen, Leipzig, Bayern München) a Bundesligában szerepel.

A futómennyiség persze nem minden, a Napoli játékosai (103.5) például csaknem 9 kilométerrel kevesebbet megtéve is legyőzték idegenben (3–2) a Szoboszlai Dominik nélkül felálló Salzburgot (112.2).

A KEDDI ÉS A SZERDAI BL-EREDMÉNYEK, VALAMINT A TABELLÁK EGY HELYEN!

Alább a 32 csapat futómennyisége csökkenő sorrendbe állítva (az adatok kilométerben értendők):

(Forrás: sport.es)
(Forrás: sport.es)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik