BL-selejtező: idegenben szerzett három góllal ment tovább az Ajax

Vágólapra másolva!
2010.08.04. 22:59
A hazai pályán elért sovány döntetlen ellenére az Ajax továbbjutott a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulójából: a holland csapat idegenben szerzett három góljának köszönhette továbbjutását a PAOK Szalonikivel szemben. Ugyancsak továbbjutott a portugál Braga, a norvég Rosenborg és nagy meglepetésre a moldovai Sheriff.

A 77. percben az Ajax kapusa, Maarten Stekelenburg kivédte a szerb Vladimir Ivics tizenegyesét, aminek akkor lett igazán nagy jelentősége, amikor Ivics a 91. percben kiegyenlített. Érdekesség, hogy az Ajax nyolc perc leforgása alatt szerezte három gólját – vesztett állásból felállva.

A Rosenborg úgy ejtette ki a svéd AIK-t, hogy Rade Prica és Mikael Lustig révén két svéd légiósa is a kapuba talált. A Celtic becsületmentő győzelme ellenére kiesett.

A legnagyobb csatát a zágrábi kelet-európai parti résztvevői vívták: a moldovai Sheriff kilencfordulós tizenegyespárbajban jutott tovább a Dinamo Zagrebbel szemben – óriási meglepetésre!

BAJNOKOK LIGÁJA
3. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓK
PAOK Szaloniki (görög)–Ajax (holland) 3–3 (Vieirinha  16., Szalpingidisz 56., Ivics 91., ill. Suárez 48., S. de Jong 50., Lindgren 55.)
Továbbjutott: az Ajax, 4–4-es összesítéssel, idegenben szerzett több góllal
Celtic (skót)–Braga (portugál) 2–1 (Hooper 52., Juárez 79., ill. Paulo César 20.)
Tj: a Braga, 4–2-es összesítéssel
Rosenborg (norvég)–AIK (svéd) 3–0 (Prica 55., Demidov 64., Lustig 76.)
Tj: a Rosenborg, 4–0-val
Dinamo Zagreb (horvát)–Sheriff (moldovai) 1–1 (Sammir 55. – 11-esből, ill. Volkov 16.)
Tj: a Sheriff, 2–2-es összesítéssel, tizenegyesekkel (6–5)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik