BL-selejtező: A visszavágón sem állunk fel tartalékosan – Stöger

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2021.07.06. 21:43
null
Peter Stöger nem az a fajta edző, aki folyton új játékosokat akar igazolni (Fotó: Árvai Károly)
A Ferencváros háromgólos előny birtokában utazhat Prishtinába, a Bajnokok Ligája-selejtező visszavágójára. Az első mérkőzés után a két vezetőedző értékelt. 

Peter Stöger, a Ferencváros vezetőedzője a következőket mondta.

„Türelemre volt szükségünk”
„Élveztem a játékot, ráadásul góllal vettem ki a részem a győzelemből, így jó helyzetben vagyunk a visszavágó előtt. Boldog vagyok, hogy eredményes voltam az első mérkőzésemen, és hogy ilyen remek szurkolók előtt léphettünk pályára. Remélem, sok ilyen meccs vár még ránk! Megvoltak a lehetőségeink, türelemre volt szükségünk, hogy megszerezzük a vezetést, szerencsére végül háromszor is betaláltunk. A visszavágón fontos, hogy ne kapjunk gólt, és hogy ugyanezzel a türelemmel újra eredményesek legyünk” – értékelt a Fradi Médiának a góllal debütáló Ryan Mmaee.

„Elégedett vagyok a végeredménnyel, tudtam, hogy nem számíthatunk könnyű mérkőzésre, tekintve az ellenfelünk technikai kvalitásait. Tudtuk jól, hogy elöl gyors, erős játékosaik vannak, veszélyesek a kontráik, s kétszer-háromszor szerencsénk is volt ebből a szempontból. Az első gólunk sorsdöntőnek bizonyult, utána nagyobb terünk volt kibontakozni.”

Elismerte, az első félidőben nem működött úgy a taktika, ahogy tervezték, szerettek volna gyorsabban játszani. A másodikban azonban már megvalósult az elképzelés, hogy birtokolják a labdát, a széleket jobban kihasználják, s onnan beadásokkal operáljanak a kapu előtt.

Azt is elmondta Stöger, hogy elégedett a Ferencváros jelenlegi keretével, egyébként sem az a fajta edző, aki folyton azzal foglalkozna, hogy újabb és újabb játékosokat szerezzen meg.

„A felkészülést nehezítette, hogy néhány játékos kisebb sérüléssel küzd, illetve sokan az Európa-bajnokságon szerepeltek a nemzeti válogatottjukban. De úgy gondolom, jól vettük ezt az akadályt, s nekem az a dolgom, hogy a jelenlegi keretből hozzam ki a maximumot.

Külön kitért a zöld-fehérekhez nyáron érkező Ryan Mmaeéra, aki mindjárt az első tétmeccsén gólt szerzett.

„Még a meccs előtt beszéltem vele, hogy játéklehetőséget adok neki. Kiváló csatár, nagyon veszélyes a tizenhatoson belül. Fontos volt neki és nekem is, hogy betalált ezen a mérkőzésen.”

Azt is megosztott az újságírókkal, hogy a háromgólos előny birtokában nem fog kísérletezni, fiatalokat bevetni a visszavágon. Az általa vélt legerősebb kezdővel akar felállni a Prishtina otthonában is.

Zekirija Ramadani, a Prishtina vezetőedzője így értékelt.

„A mérkőzés hatvanöt százalékában jól helyezkedtünk, jól tartottuk magunkat. Sőt, még gólszerzési lehetőségeink is voltak.De sajnos tíz perc alatt összeomlott minden, amiért addig dolgoztunk. Ez annak tudható be, hogy a csapatomnak nincs meg a nemzetközi rutinja, ez az első ilyen szintű mérkőzése. Nem gondoltam arra, hogy 3–0-s vereséget szenvedünk, hiszen a hetvenedik percig nagyon jól védekeztünk a Ferencváros ellen. Mindent megteszünk a visszavágón, hogy valamilyen részsikert érjünk el.”

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ
ELSŐ MÉRKŐZÉS

Ferencváros–Prishtina (koszovói) 3–0(0–0)
Budapest,Groupama Aréna,8765néző.Vezette:Munro (skót)
Ferencváros:
Dibusz – Wingo, Blazic, Dvali, Civic – Sigér D., Nguen, Haratin (Vécsei, 89.) – Uzuni, Boli (R. Mmaee, 68.), Mak (Somália, 68.).Vezetőedző:Peter Stöger
Prishtina:Nika – B. Krasniqi (Bardhoku, 80.), Zyba, Bekteshi, Mici – E. Krasniqi, Boshnjaku (Mankenda, 70.), Lilaj, Kryeziu – Hoti (Shabani, 80.), John (Tolaj, 81.).Vezetőedző:Zekirija Ramadani
Gólszerző:Nguen (71.), R. Mmaee (74.), Blazic (78.)

A visszavágót július 13-án, kedden 20 órakor rendezik meg Prishtinában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik