BL: sem Firmino, sem Szalah? Rossz hírek Liverpoolban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.06. 08:29
null
Nem csak az első meccs eredménye miatt borúsak az előjelek Liverpoolban a Barca elleni BL-visszavágó előtt (Fotó: AFP, archív)
A párharc első mérkőzésén megsérülő Naby Keita után újabb játékost veszített el a Liverpool labdarúgócsapata az FC Barcelona elleni Bajnokok Ligája-elődöntő keddi visszavágója előtt: Jürgen Klopp menedzser vasárnap elárulta, hogy Roberto Firmino biztosan kihagyja a találkozót, míg spanyol sajtóértesülések szerint az orvosok Mohamed Szalahnak sem ajánlják a játékot.

A Newcastle United elleni szombati bajnokin ijesztő fejsérülést szenvedő, a pályát hordágyon elhagyó Szalah kapcsán az elmúlt másfél napban ellentétes hírek láttak napvilágot a nemzetközi sportsajtóban: Klopp és Dejan Lovren bízik benne, hogy Szalah játékra alkalmas állapotban lesz az FC Barcelona ellen, a Cadena SER spanyol rádióadó azonban úgy értesült, hogy ha az orvosokon múlik, akkor az egyiptomi kiválóság nem lép pályára kedden. Angliában ugyanis a protokoll szerint hatnapos kihagyást szoktak tanácsolni a fejsérülést szenvedő pácienseknek.

„Amikor a meccs után visszatértünk az öltözőbe, akkor a padon ült és nézte a meccset a televízióban. Jól volt, de meg kell várnunk az orvosi vizsgálatok eredményeit. Erős ütést kapott a fejére” – mondta Klopp a szombati bajnoki után.

A Liverpool horvát középhátvédje, Dejan Lovren az egyik közösségi oldalon szurkolói kérdésre reagálva bizakodva nyilatkozott Szalah állapotával kapcsolatban.

„Jól van. Csak nem emlékezett rám – írta egy mosolygós arc kíséretében Lovren. – Ne aggódj, minden rendben lesz vele, Mo (Szalah beceneve – a szerk.) egy szörnyeteg.”

Szalah játéka tehát egyelőre kérdéses, az viszont biztos, hogy az ágyékával bajlódó Roberto Firmino nem játszhat a Barca ellen.

„Keddig nem épül fel, a többit meglátjuk” – utalt arra Klopp, hogy a brazil csatár a Pool idénybeli utolsó bajnokijára, a Wolverhampton elleni vasárnapi összecsapásra rendbe jöhet.



Mint ismert, a Barcelona 3–0-s előnyből várhatja a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóját, amelyre kedden 21 órától kerül sor az Anfielden. A mérkőzést a török Cüneyt Cakir vezeti.

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Május 7., kedd
21.00:
Liverpool FC (angol)–FC Barcelona (spanyol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik