BL: Sarri elárulta, miért döntött C. Ronaldo lecserélése mellett

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2019.11.07. 10:50
null
Ronaldo nincs százszázalékos formában (Fotó: AFP)
Szerda este Douglas Costa hajrában szerzett góljának köszönhetően győzni tudott a Juventus Moszkvában, ezzel négy forduló után kiharcolta a továbbjutást. A „zebrák” mestere a győztes gól szerzőjéről beszélt, valamint azt is elmondta, hogy miért cserélte le ötszörös aranylabdás klasszisát.

 

Egymás után harmadik Bajnokok Ligája-csoportmeccsét húzta be aJuventus, így négy forduló után már továbbjutott a kvartettből, míg szerdai ellenfele, a Lokomotiv Moszkva ugyanennyi vereségnél jár egyhuzamban.

„Nem ez volt az eddigi legjobb teljesítményünk. Túlságosan kinyíltunk az első félidőben, és könnyedén elszórtuk a labdáinkat. A szünet után is lassan kezdtünk, megadtunk nekik minden esélyt a labdaszerzésre, ezzel veszélyt generálva a saját kapunk előtt. Szerencsére voltak erős karaktereink a pályán, a végén pedig ez döntött” – kezdte a mérkőzés utáni sajtótájékoztatóját Maurizio Sarri, a „zebrák” 60 éves vezetőedzője, aki rögtön ezután a 93. percben győztes gólt szerző Douglas Costára is kitért.

„Costa csak most tért vissza egy hosszabb sérülésből, így még nincsen százszázalékos formában. Még nem mer úgy sprintelni sem, ahogyan szokott, de továbbra is hihetetlenül technikás, bárhol megtalálja a helyét a pályán, és képes megteremteni a különbséget. Szükségem van az összes játékosomra, mert 6 meccset játszunk 18 nap alatt. Tudjuk, hogy Aaron Ramsey és Douglas Costa sem bír még végigjátszani 90 percet, de vannak alternatíváink.”

Sarri 1–1-es állásnál, a 81. percben használta el utolsó cserelehetőségét, és sokakat meglepett, amikor az ötszörös aranylabdás portugál klasszist, Cristiano Ronaldót hozta le.

„Cristiano Ronaldo nincs tökéletes formában fizikailag. Az elmúlt napokban gondok voltak a térdével, így nagyobb terhelést kaptak a combközelítő izmai is. Már a félidő előtt úgy tűnt, hogy vannak problémái, majd a második játékrészben volt egy sprint utáni mozdulata is, amire felszisszentem. Féltem, hogy súlyosan megsérül, ezért úgy döntöttem, hogy lecserélem.”

A Juventus menetrendje valóban sűrű volt az utóbbi pár hétben, de a Serie A címvédőjére már csak a hétvégi, AC Milan elleni bajnoki ütközet vár a válogatott meccsek miatti szünetig.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ
, D-CSOPORT
Lokomotiv Moszkva (orosz)–Juventus (olasz) 1–2 (Al. Mirancsuk 12., ill. Ramsey 4., Douglas Costa 93.)
Bayer Leverkusen (német)–Atlético Madrid (spanyol) 2–1 (Thomas 41. – öngól, Volland 55., ill. Morata 94.)

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Juventus 4 3 1 9–4 +5 10
2. Atlético Madrid 4 2 1 1 6–4 +2 7
3. Lokomotiv Moszkva 4 1 3 4–7 –3 3
4. Bayer Leverkusen 4 1 3 3–7 –4 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik