BL: Sajnos nem adhatok két szabadnapot a játékosoknak – Guardiola

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.18. 09:10
null
Carlo Ancelotti szerint nem tragédia az elődöntős búcsú, míg Pep Guardiola nyugalomra intett a Real kiverése után (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a Manchester City lesz az Inter ellenfele a Bajnokok Ligája döntőjében, hiszen 4–0-ra megnyerte a Real Madrid elleni elődöntő visszavágóját. A mérkőzés után a két vezetőedző, valamint az angol csapat játékosa, Jack Grealish is nyilatkozott a sajtónak.

 

„Ez egyszerűen hihetetlen. Nagyon jó érzés ezt a pillanatot átélni. Nem hiszem, hogy sok csapat képes ezt csinálni a Real Madriddal, de amikor együtt vagyunk és otthon játszunk, megállíthatatlannak érezzük magunkat. (…) Amikor a saját szurkolóink előtt játszunk, úgy érezzük, hogy senki nem állíthat meg minket. A bajnokságban is az az érzésünk, hogy senki sem győzhet le minket. Elég megnézni, hogy mit csináltunk a Leipziggel, a Bayern Münchennel és most a Real Madriddal, mindez hihetetlen” – nyilatkozott teljes eksztázisban a City angol középpályása, Jack Grealish. Mestere, Pep Guardiola nem értett egyet ezekkel a mondatokkal.

„Nem tetszik, amikor valaki ezt mondja. Minden csapat megállítható és legyőzhető, ha a megfelelő dolgokat teszed. Szép dolog, hogy a játékosok magabiztosak, de a futball egyik napról a másikra megváltozik. Nyugodtnak kell maradnunk. Szívesen adnék most két szabadnapot a játékosoknak, de sajnos nem tehetem meg, mert vár ránk a bajnokság” – fogalmazott a katalán szakember, majd elmondta, hogy számára a Real Madrid kiejtése a pályafutása csúcsát jelenti.

„A sportban nyilvánvalóan kínálkozik még egy esély, és amikor kiderült, hogy a Madrid következik, azt mondtam: igen, akarom – folytatta Guardiola. – Most megmutattuk, milyen különleges játékosok alkotják ezt a csapatot. Amikor bejutunk a döntőbe a Bajnokok Ligájában, ünnepelünk, de sok időnk nincs, mert vasárnap esélyünk van megnyerni a Premier League-et. Persze ez kellemes gond.”

„Egy ilyen eredmény benne van a futballban, olyan ellenféllel játszottunk, amely az első félidőben nagyobb intenzitással futballozott. – kezdte értékelését Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője. – Ezúttal ők bizonyultak jobbnak, pont úgy, ahogyan tavaly mi kerekedtünk felül. Ez bárkivel megeshet egy elődöntőben. Nincs semmilyen kétség a jövőm felől, az elnök úr eléggé egyértelműen fogalmazott tizenöt nappal ezelőtt. (…) Nem tudtuk tartani magunkat a megbeszéltekhez, de teljesen felesleges ezt túldramatizálni. Most nem voltunk képesek bejutni a fináléba, de ennek dacára jó idényt zártunk, s jövőre még jobbak leszünk.”

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ
VISSZAVÁGÓ
MANCHESTER CITY (angol)–REAL MADRID (spanyol) 4–0 (2–0)

Manchester,Etihad Stadion, 52 313 néző.Vezette:Szymon Marciniak (lengyel)
MANCHESTER CITY:Ederson – Walker, Stones, Rúben Dias, Akanji – Rodri, Gündogan (Mahrez, 79.), De Bruyne (Foden, 84.) – Bernardo Silva, Haaland (J. Álvarez, 89.), Grealish.Menedzser:Pep Guardiola
REAL MADRID:Courtois – Dani Carvajal (Lucas Vázquez, 80.), Éder Militao, Alaba, Camavinga (Tchouaméni, 80.) – Valverde, Kroos (Marco Asensio, 70.), Modric (Rüdiger, 63.) – Rodrygo (Dani Ceballos, 80.), Benzema, Vinícius Júnior.Vezetőedző:Carlo Ancelotti
Gólszerző: Bernardo Silva (23., 37.), Éder Militao (76. – öngól), J. Álvarez (90+1.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik