BL: Ryan Mmaee még nem tér vissza – az FTC Slovan elleni kerete

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.15. 10:19
null
A Slovan ellen sem játszhat a sérüléssel bajlódó Ryan Mmaee (Fotó: Szabó Miklós)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) oldalán elérhető a Ferencváros és Bajnokok Ligája-selejtezős ellenfele, a Slovan Bratislava kerete. Az FTC nem változtatott, ugyanazokat a játékosokat jelölte, mint az első körben búcsúztatott Tobol ellen, így Olekszandr Zubkov, Muhamed Besic és a még mindig sérüléssel bajlódó Ryan Mmaee ismét kimaradt.

 

A Ferencváros szakmai stábja a nyári érkezők közül ismét nevezte Mats Knoestert, Xavier Mercier-t és a Tobol elleni visszavágón duplázó Adama Traorét. Muhamed Besic, Zseljko Gavrics, Ryan Mmaee, Sigér Dávid, a szintén új érkező Rasmus Thelander és Olekszandr Zubkov most sem kapott helyet a keretben. Az első mérkőzést július 20-án (szerdán), míg a pozsonyi visszavágót július 27-én rendezik.

A Slovan keretében – amelynek összértéke a Transfermarkt adatai alapján 21.08 millió euró – ott van az FTC exjátékosa, a magyar válogatott Holman Dávid, aki 2012 és 2015 között játszott a zöld-fehéreknél (ebben az időszakban 46 mérkőzésen hét gólt szerzett), továbbá a Parmától szabadon igazolhatóként érkező, korábban a Milan kötelékébe is tartozó 35 éves Juraj Kucka.

Természetesen a szlovákok nevezték legértékesebb futballistájukat (2.2 millió euró), az örmény válogatott Tigran Barsegjant, valamint a vezetőedző, Vladimir Weiss fiát, a 32 esztendős csapatkapitányt, Vladimír Weisst, aki a grúz Dinamo Batumi ellen a 123. percben, szögletből tekerte a kapuba a pozsonyiak továbbjutást érő gólját. Ezekiel Henty ezúttal nem törhet borsot a Fradi orra alá – a Mol Fehérvár és a Puskás Akadémia színeiben is betalált már ellene –, hiszen a Slovan nem jelölte.

A FERENCVÁROS KERETE A SLOVAN ELLENI BL-SELEJTEZŐRE
Kapusok:
Bogdán Ádám, Dibusz Dénes, Varga Ádám
B-lista: Kovács Marcell, Mergl Szabolcs, Őri Levente
Hátvédek:
Adnan Kovacevic, Botka Endre, Eldar Civic, Henry Wingo, Mats Knoester, Pászka Lóránd, Samy Mmaee
Középpályások: Aissa Laidouni, Anderson Esiti, Kristoffer Zachariassen, Stepjan Loncar, Vécsei Bálint, Xavier Mercier
B-lista: Nagy Olivér
Csatárok: Adama Traoré, Carlos Auzqui, Franck Boli, Fortune Bassey, Marquinhos, Tokmac Nguen
B-lista: Redzic Damir, Kaján Norbert, Lisztes Krisztián

BAJNOKOK LIGÁJA 2022–2023
SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ
ELSŐ MÉRKŐZÉS

JÚLIUS 20.
20.00: FERENCVÁROS
–Slovan Bratislava (szlovák)
VISSZAVÁGÓK
JÚLIUS 27.
20.30:
Slovan Bratislava (szlovák)–FERENCVÁROS

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik