BL: Ronaldo Atleti elleni lőlapja mindent elmond az MU támadójátékáról

Vágólapra másolva!
2022.03.16. 11:53
null
A kapura most <strong>Dalot</strong> volt a veszélyesebb (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a Manchester United otthonában 1–0-ra győzött az Atlético Madrid, és a hazai döntetlen után a spanyol csapat jutott a legjobb nyolc közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A mérkőzésen a „vörös ördögöknél” három portugál játékos is kezdett, akik nulla, egy és négy kapura lövéssel zárták a találkozót. De közülük nem az próbálkozott a legtöbbet, akire elsőre vagy másodikra gondolnánk.

 

A WhoScored.com statisztikái szerint az MU jobbhátvédje, Diogo Dalot lőtt ugyanis a legtöbbet, kétszer annyiszor tüzelt, mint bárki más a mérkőzésen (igaz, volt, hogy pár másodpercen belül kétszer is megcélozta a kaput).

A Tottenham Hotspur ellen az idénybeli legjobb teljesítményét nyújtó és triplázó Cristiano Ronaldo lelkesen, nagy önbizalommal kezdte a mérkőzést, az első percekben azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a bal szélen dekázgatva tartotta meg a labdát – ekkor aligha gondoltuk, hogy a 37 éves portugál klasszisnak még csak lövési kísérlete sem lesz (a félollózós mozdulatát lesről mutatta be, ezért azt nem vették fel a statisztikába). Pedig így történt.

CR-nek az Atlético Madrid elleni találkozója volt csupán a harmadik olyan mérkőzése a Bajnokok Ligájában, amikor végigjátszva a meccset egyszer sem vette célba a kaput. Szintén a United színeiben, egy Panathinaikosz elleni, 2003 novemberében játszott összecsapáson, valamint a Real Madrid játékosaként, egy FC Barcelona elleni, 2011 májusában rendezett találkozón történt meg ez vele.


A manchesteri gárda másik portugál klasszisának, Bruno Fernandesnek is csak egy lövése volt (az eltalálta a kaput), a mezőny legtöbbet kísérletező futballistája Diogo Dalot volt. Ő négy lövést eresztett meg (volt két kulcspassza is, igaz, a kapott gólnál lemaradt), de Jan Oblaknak egyszer kellett csak közbeavatkoznia.

A GÓLT MEGTEKINTHETI IDE KATTINTVA!

Noha Ronaldo nem jutott el lövésig az Atlético-játékosok sűrűjében (egyszer meg csapattársa, Harry Maguire zavarta és fejelte szájba), több labdaérintése volt (50), mint a 67. percben lecserélt Fernandesnek (46).

A rangado.24.hu arra hívta fel a figyelmet, hogy CR a 2009–2010-es kiírás (12 év) után zárhat ismét olyan idényt (és minden bizonnyal fog is, hiszen a gárdának már csak a bajnokságra kell koncentrálnia), amikor nem nyer semmit a csapatával. A Manchester United egyébként legutóbb 2017-ben tehetett trófeát a vitrinjébe, akkor José Mourinho vezérletével az Európa-ligában diadalmaskodott az együttes. Könnyen elképzelhető, hogy erre jövőre is meglesz majd az esélye…

A MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSA ITT!

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
MANCHESTER UNITED (angol)–ATLÉTICO MADRID (spanyol) 0–1 (0–1)
Manchester, Old Trafford,73 008 néző.Vezette:Vincic (szlovén)
MAN. UNITED:
De Gea – Dalot, Varane, Maguire (Juan Mata, 83.), Alex Telles – McTominay (Matics, 67.), Fred (Cavani, 76.) – Sancho, Bruno Fernandes (P. Pogba, 67.), Elanga (Rashford, 67.) – C. Ronaldo.Menedzser:Ralf Rangnick
ATLÉTICO:Oblak – Szavics, José Giménez, Reinildo – M. Llorente, Koke (Kondogbia, 80.), Héctor Herrera, De Paul, Renan Lodi – Joao Félix (Felipe, 90.), Griezmann (Ángel Correa, 90+3.).Vezetőedző:Diego Simeone
Gólszerző: Renan Lodi (41.)
Továbbjutott:azAtlético Madrid,2–1-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik