BL: Remélem, egyszer játszhatok az Anfielden telt ház előtt – Gulácsi

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2021.03.10. 13:45
null
Gulácsi Péter ismét a volt csapata ellen bizonyíthat (Fotó: AFP)
Szerda este ismét Bajnokok Ligája-mérkőzésnek ad otthont a Puskás Aréna. Gulácsi Péter klubja, az RB Leipzig a magyar válogatott labdarúgó volt csapatának, a Liverpoolnak a „vendégeként” lép pályára Budapesten. A német együttes kapusa interjút adott a visszavágó előtt.

 

Gulácsi Péter 2007-ben az MTK Budapesttől igazolt a Liverpoolhoz, amelytől 2013-ban távozott. A Leipzig kétgólos hátrányból várja a szerda esti összecsapást.

„Az első három liverpooli évemben, amikor Rafa Benítez volt a menedzser és Xavi Valero a kapusedző, úgy éreztem, villámgyorsan fejlődök – idézi az rblive.de Gulácsi Pétert. Ezt a klub is észrevette, és hosszú távú szerződést kaptam. Miután Rafa távozott, rögösebbé vált az utam. Gyakran cserélődtek az edzők, és négyszer kerültem kölcsönbe alacsonyabb osztályú csapathoz. Huszonhárom évesen úgy döntöttem, a lehető legmagasabb szinten akarok futballozni. Így kerültem Salzburgba, és hála istennek két évvel később Lipcsébe.”

„Természetesen örülök, hogy két mérkőzésen bizonyíthatok a Liverpool ellen, ám nem vagyok szentimentális típus. Az Anfielden sem az ott töltött hat évemen merengtem volna, és nem tűnődtem volna azon, mi lett volna ha… Az RB Leipziggel akarok nyerni és továbbjutni a Bajnokok Ligájában.”

A 30 éves kapus nem bánja, hogy a visszavágót nem a Liverpool legendás stadionjában rendezik meg, hiszen a koronavírus-járvány miatt nézők nem vehetnek részt a mérkőzéseken, így az Anfield hírhedt hangulatából semmit sem tapasztalnának meg a lipcseiek.

„Remélem, egyszer játszhatok az Anfielden telt ház előtt” – tette hozzá Gulácsi.

A visszavágónak az első meccshez hasonlóan a Puskás Aréna ad otthont Gulácsi szülővárosában, Budapesten.

„Lehet, a többieknél valamivel jobban ismerem a stadiont. Jobban örültem volna, ha Lipcsében és Liverpoolban játszunk. Furcsa, hogy az idegenben szerzett gólokra vonatkozó szabály érvényes, annak ellenére, hogy a párharc mindkét meccsét ugyanazon a semleges helyszínen játsszuk. Összességében nem panaszkodhatunk, kétszer kapjuk meg ugyanazt az esélyt. A Bajnokok Ligája más, mint a bajnokság. Itt nem annyira számít, hogy a Liverpool a Premier League-ben gyengélkedik. Persze mentálisan ennek vannak jelei, ha sikerül hamar vezetést szereznünk, az döntő lehet” – fejezte be mondandóját Gulácsi Péter.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Március 10., szerda:
21.00:
Liverpool (angol)–RB Leipzig (német) (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!
Az első mérkőzés eredménye: 2–0
21.00: PSG (francia)–FC Barcelona (spanyol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Az első mérkőzés eredménye: 4–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik