A Real Madrid 5 góllal ünnepelte 500. európai kupamérkőzését

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.18. 20:35
null
Volt miért örülni Madridban, biztosan legyőzték a Legiát (Fotó: Actio Images)
A Real Madrid 5–1-re legyőzte a Legia Warszavát a Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában. A lengyel csapatban a második félidőben csereként kapott lehetőséget Nikolics Nemanja. Az F-csoport másik mérkőzésén a Sporting otthonából hozta el a három pontot a Borussia Dortmund. 

REAL MADRID (spanyol)–LEGIA WARSZAWA (lengyel)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

„Hogy miben bízok a Real ellen? Leginkább a csodában” – bölcselkedett a királyi gárda elleni madridi mérkőzés előtt a Legia légiósa, Nikolics Nemanja, aki csak a hajrára szállhatott be a mérkőzésbe, s egy fejessel és egy életerős lövéssel is veszélyeztette Keylor Navas kapusát.

Amikorra már minden eldőlt. Noha bátran kezdett, jobb összpontosítással 2–0-ra is vezethetett volna a varsói csapat, ehelyett maga kapott kettőt, előbb Gareth Bale lőtte ki jobbról a hosszú sarkot (1–0), majd Marcelo lövése kapott gellert Tomasz Jodlowiecen (öngól, 2–0).

Ugyan hamar szépítettek a lengyelek, a középcsatár Miroszlav Radovics kiharcolt, majd értékesített egy büntetőt (2–1), de nem mondhatjuk, hogy meghatotta a gól a Realt, akkora volt a tudáskülönbség a két csapat között, hogy nemhogy a fordítás, az egyenlítés is fényévekre állt a vendégcsapattól; Marco Asensio már a szünet előtt eldöntötte a mérkőzést (3–1).

Jellemző módon a házigazdától betalált két csereember, Lucas Vázquez (4–1) és Álvaro Morata (5–1) is, miközben tömegek izgultak azért, hogy két assziszt után Cristiano Ronaldo maga is gólt lőjön.

Nos, erre nem került sor, de enélkül is szépen ünnepelte a Real Madrid 500. európai kupamérkőzését és 400. Bajnokcsapatok Európa-kupája (BEK)/Bajnokok Ligája-találkozóját.

A Legia a harmadik BL-mérkőzése után 13 kapott góllal áll a csoport utolsó helyén.


Real Madrid vs Legia Warszawa 5-1 Highlights... by marcelinocortese

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
F-CSOPORT
Real Madrid (spanyol)–Legia Warszawa (lengyel) 5–1 (Bale 16., Jodlowiec 19. – öngól, Asensio 37., Lucas Vázquez 68., Morata 84., ill. Radovics 22. – 11-esből)

SPORTING CP (portugál)–DORTMUND (német)

A csoport másik mérkőzésén a Dortmund az első helyzetéből megszerezte a vezetést a Sporting otthonában. Pierre-Emerick Aubameyang harmadik idei BL-meccsén harmadik gólját érte el. A gaboni támadó a félidő hajrájában közel járt a második találathoz, de ezt még megúszta a portugál csapat. Nem úgy a 43. percben, amikor a védekező középpályás Julian Weigl szerzett szép találatot, ezzel kellemes előnyhöz juttatta a Borussiát.

A Sporting nagy erőket mozgósított a gólért, Bruno Césár a 67. percben szabadrúgás után szépített. Bár mindent megtettek az egyenlítésért a portugálok az utolsó 15 percben, az eredmény már nem változott. A Dortmund a Reallal azonos pontszámmal vezeti a csoportot.

Sporting (portugál)–Dortmund (német) 1–2 (Bruno César 67., ill. Aubameyang 9., Weigl 43.)

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
M Gy D V L-K Gk P
1. Borussia Dortmund 3 2 1 10– 3 +7
7
2. Real Madrid 3 2 1 9– 4 +5
7
3. Sporting CP
3 1 2 4– 4 0 3
4. Legia Warszawa 3 3 1–13 –12 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik