Messi kihagyta, Mbappé berúgta, a PSG megverte a Real Madridot

BACSINSZKI ÁDÁM (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)BACSINSZKI ÁDÁM (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2022.02.15. 20:50
null
Az utolsó percben összejött a győztes gól, kezdődhetett az ünneplés (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligájában a Paris Saint-Germain 1–0-ra megverte odahaza a Real Madridot a nyolcaddöntő első felvonásán.

 

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
PARIS SAINT-GERMAIN (francia)–REAL MADRID (spanyol) 1–0 (0–0)

Párizs,Parc des Princes,45 800néző.Vezette:Orsato (olasz)
PSG:G. Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Kimpembe, Nuno Mendes – Danilo Pereira (Gueye, 87.), Paredes, Verratti – Di María (Neymar, 73.), Messi, Mbappé.Vezetőedző:Mauricio Pochettino
Real Madrid:Courtois – D. Carvajal (L. Vázquez, 72.), Militao, Alaba, F. Mendy – Kroos, Casemiro, Modric (F. Valverde, 82.) – Asensio (Rodrygo, 72.), Benzema (Bale, 87.), Vinícius Júnior (E. Hazard, 82.).Vezetőedző:Carlo Ancelotti
Gólszerző:Mbappé (90+4.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A nyolcaddöntő nyitó játéknapjának slágermérkőzésére került sor a Parc des Princes-ben. A mérkőzést megelőzően a legnagyobb kérdés a sérültekkel kapcsolatban adódott: Karim Benzema majdnem egy hónapot, Neymar kettőt hagyott ki, közülük végül a francia épült fel annyira, hogy ott legyen a kezdőcsapatban, ám a brazil is leülhetett legalább a kispadra.

A visszatérő Benzema a 100. BL-meccsén lépett pályára a Real Madrid színeiben – ezzel beérte Cristiano Ronaldót –, ám hiába tartotta és játszotta meg jól többször is jól a labdát az első félidőben, csapata enervált játékán ő sem tudott igazán segíteni.

A PSG gyorsan magához ragadta a kezdeményezést, és már az ötödik percben megszerezhette volna a vezetést, ám Kylian Mbappé passza után Ángel Di María hat méterről a kapu fölé durrantott – mint utóbb kiderült, ez volt a játékrész legnagyobb lehetősége. Mbappé a folytatásban is sok borsot tört Dani Carvajal és a Real jobb oldalának orra alá, a spanyol bekk több esetben is csak csapattársai segítségével tudta kordában tartani a franciát.

Carlo Ancelotti csapata látványosan nem tudott mit kezdeni a párizsiakkal, s bár Mbappé ziccerrontása után nem volt nagyobb helyzete a hazaiaknak, a spanyol védelemnek résen kellett lennie a folytatásban is. Ami a Real-lehetőségeket illeti, az egyetlen próbálkozást a vendégektől Casemiro révén jegyezhettük fel, a brazil a ráadásban fejelt a kapu mellé. Legutóbb 2014-ben, a Dortmund ellen fordult elő, hogy ilyen kevés kapura lövési kísérlettel „tudta le” az első félidőt a királyi gárda.

A fordulás után nem változott a játék képe, Courtois-nak rögtön a második játékrész elején nagyot kellett védenie, majd tíz perccel később még nagyobb feladat várt rá: Carvajal felesleges szabálytalansága után tizenegyeshez jutott a PSG. A labda mögé Lionel Messi állt, ám nem tudott túljárni Courtois eszén, a belga kapus megérezte az irányt, és vetődve szögletre ütötte a labdát.

A TIZENEGYES MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A TIZENEGYES MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

Messi 23-szor végezhetett el tizenegyest a Bajnokok Ligájában, és ötödször hibázott (a teljes mérlege 103 mérkőzés/30 hiba). Ami Courtois-t illeti, a Real Madrid kapusa megfogta az előző három neki lőtt tizenegyest: a volt PSG-s Guedes (Valencia), a volt atléticós Raúl García (Athletic) és most a volt barcás Messi ellen. A Realban 18 büntetőből 12 lett csak gól ellene (egy nem ment kapura).

Az utolsó húsz percre Neymar is beszállt, s a brazil a végén el is dönthette volna a találkozót, de Messi passza után éles szögből nem tudott a kapuba emelni.

Hogy mégsem maradjunk csattanó nélkül, arról Mbappé gondoskodott az utolsó percben: Neymar sarkazása után Éder Militao és Lucas Vázquez között átfurakodott, és higgadtan kilőtte a bal alsó sarkot (1ؘ–0). A GÓL MEGTEKINTHETŐ IDE KATTINTVA!

A PSG drámai hajrában, de megérdemelten nyerte meg az első meccset, ám a döntés így is a három héttel későbbi visszavágóra maradt.

A MÁSIK KEDDI MÉRKŐZÉSEN
Sporting CP (portugál)–Manchester City (angol) 0–5 (Mahrez 7., Bernardo Silva 18., 44., Foden 33., Sterling 58.)

Hibára... (Fotó: AFP)
Hibára... (Fotó: AFP)

 

PERCRŐL PERCRE

90+5. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

Vázquez és Militao is könnyen megadta magát, Valverde meg nem ért oda.

90+4. PERC NEYMAR SARKAZÁSA UTÁN KYLIAN MBAPPÉ ELDÖNTI, AZ ÖTÖS BAL SARKA ELŐL JOBBAL A BAL ALSÓBA LŐ. 1–0!

Négy perc a ráadás.

90. perc Leandro Paredes kap sárga lapot Kroos ellökéséért.

87. perc Gareth Bale be, Benzemának nem ment ma, Danilo le, Idrissa Gueye be, motorcsere ott.

87. perc Ez sincs bent, Messi passzát Neymar három méterről, kissé jobbról nem sokkal emeli jobbal a kapu jobb felső sarka mellé!

83. perc Kroos beadását majdnem eléri fejjel Benzema, de csak majdnem, Alaba már lökött. Szabadrúgás kifelé, az ilyenkor talán már el is várt tolongás után. Presnel Kimpembe kap sárga lapot, ellökte Rodrygót a sípszó... után már. De sárga a brazilnak is, kakaskodásért.

82. perc Eden Hazard és Federico Valverde be, Vinícius és Modric le.

81. perc Rodrygo lő az ötös jobb sarka elől Marquinhosba, a Benzema által eléharcolt labdából.

80. perc Alaba blokkolja kornerre Messi jobb oldali beadását, Mbappé balról ível kapura, ez Mendyé.

Aki már elfelejtette volna, milyen volt szőkesége


77. perc Ezt nem érte el a belga, Verratti passzolt Mbappéhoz, aki ballal milliméterekkel lő a bal alsó sarok mellé kissé balról, hét méterről.


Courtois megfogta az előző három neki lőtt 11-est. A volt PSG-s Guedes (Valencia), a volt atléticós Raúl García (Athletic) és most a volt barcás Messi ellen. A realban 18 büntetőből 12 lett csak gól ellene (egy nem ment kapura).

75. perc Messi ballal jócskán a jobb alsó sarok mellé lé.

74. perc Alaba odalép Neymarnak, szabadrúgás középről, 24 méterről.

73. perc Neymar be, Di María le. Pályán a BL-ben 2019 óta a három legtöbbet cselező játékos, egyszerre...

72. perc Mbappé az ötösről Messi elé sarkazna, közbelép Carvajal, de les. Asensio és Carvajal le, Rodrygo és Lucas Vázquez be.

A mai a nagy Ancelotti 200. BEK-/BL-meccse
21 játékosként a Milannal

179 edőként (8 a Parma, 10 a Juventus, 7 a Milan, 18 a Chelsea, 10 a PSG, 12 a Bayern, 12 a Napoli és 32 a Real élén).

2020 nyara óta Kylian Mbappé 17 gólt lőtt vagy készített elő a BL-ben.

65. perc
Verratti lőne 16-ról, közös erővel szereli őt Modric és Militao, Casemiro ellenben nem állt a helyzet magaslatán.

Messi a karrierje során 103 büntetőt értékesített, és 30-at kihagyott. Párizsi mezben most hibázott először. A Real ellen dettó.

62. perc Danilo Pereira kap sárga lapot Vinícius lerántásáért.


Továbbra sem megy neki sem a Real, sem Courtois ellen...

62. PERC LIONEL MESSI ballal a bal alsó felé lő, DE THIBAUT COURTOIS villámgyors vetődéssel eléri a labdát!

61. PERC BÜNTETŐ, Carvajal abszolúte fölöslegesen felrúgja az ötös bal sarkánál Mbappét, aki kivitte volna már a labdát az alapvonalig egészen, vagy azon is túlra... MICSODA HIBA A VÉDŐTŐL!

60. perc Messi lő ballal 21-ről Militaóba.

57. perc Ferland Mendy kap sárga lapot Danilo megrúgásáért. Eltiltás neki is.

56. perc Mbappé lő Courtois-hoz jobbal középről, 17-ről.

54. perc Vinícius körömpasszát Kroos jobbal 27-ről nem sokkal küldi a léc fölé, Donnarumma biztosított. Nyilván a kapus a maga 196 centiméterével érezte, nem kell közbeavatkoznia...


53. perc Mbappé passza után ballal Messi feladja a labdát a kapusnak középről, 17 méterről.

52. perc Egy jobb oldali Hakimi-beadást Courtois Mbappé elől Mendes elé öklöz, aki ballal 27-ről azonnal kapura lő... de éppen az ötös előtt álló belgát találja el.

51. perc Éder Militaónak sárga lap Mbappé megrúgásáért.

51. perc Di María lő jobbal a léc fölé 14-ről, kissé balról, helyzet volt ez is!

50. perc Verratti passzol Mbappéhoz, aki jobbal 11-ről kapura lő Militao és Mendy közül, de a jobb alsó sarok előtt nagyot véd Courtois, villámgyors vetődéssel. SZÉP JELENET EZ IS!

48. perc
Messi indítja Di Maríát zseniálisan, a 16-oson szereli azonban a szélsőt pazar becsúszással Alaba.

47. perc Alaba indítása nem sikertörténet. Di Maríáé.

46. PERC CSERE NINCS, FOLYTATJUK!

A francia bajnokságban két gól áll a neve mellett, a Francia Kupában ő sem tudta megakadályozni, hogy a PSG búcsúzzon a Nice ellenében, és bár a Bajnokok Ligája csoportkörében ötször a hálóba talált, összességében nehezen találja a helyét Kylian Mbappé és a bokasérüléséből éppen felépült Neymar mellett.

Első mesterhármasát 2007 márciusában a Camp Nouban, a másodikat hét évvel később a Bernabéuban szerezte a királyi gárda ellen, de volt olyan párharc a spanyol Szuperkupában, amikor az összesítésben 5–4-re megnyert párharcban három gól és két gólpassz fűződött a nevéhez. A szép emlékekből ugyanakkor nem lehet megélni, és amióta Lionel Messi távozott Spanyolországból, egyre kevesebbet villog.

Többet vártak Párizsban Lionel Messitől, aki a Real Madrid elleni párharcban csillogtathatja meg tudását. NEM SZABADULHAT A MÚLTTÓL Lionel Messi – bár már több mint fél éve elhagyta a Barcelonát, a sors ismét az útjába sodorta a Real Madridot. A hétszeres aranylabdás argentin klasszis kevés ellenfelet ismer jobban, hiszen profi pályafutása során eddig negyvenöt alkalommal nézett farkasszemet a madridi együttessel, és a találkozók 42 százalékán, tizenkilencszer hagyhatta el győztesen a pályát. A legemlékezetesebb összecsapásokat nehéz lenne felsorolni.

Neymar csak melegítget. Aligha áll be.

62 százalékban volt a hazaiaknál a labda, 400 passz itt, 251 ott, 92, ill. 86 százalékos pontossággal.

1. 2014 óta nem lőtt egy félidő alatt ilyen kevésszer kapura a Real a BL-ben, akkor a Dortmund ellen jöttö össze ennyi.


Forrás: Weltfussball

 



45+2. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45+1. perc Casemiro az ötös bal sarka elől a jobb alsó mellé fejeli Kroos jobb oldali, jobblábas szögletét!

A Real Madrid mindhárom idegenbeli BL-meccsét megnyerte ebben az idényben, és egyszer sem kapott gólt. A klubrekord négy győztes meccs, még Carlo Ancelotti első regnálása alatt, 2015-ből.

43. perc Carvajal beadása csoda rossz, kontra, a 16-oson Mbappé Krooshoz passzol. Majd jövőre?

 


40. perc Marco Verratti
odarúg Casemirónak, sárga lap ez is.


Ellenben Casemirónak eltiltás.

37. perc Casemiro kap sárga lapot, hátulról sunyi módon odarúgott Paredesnek, a brazil-argentin barátság jegyében. Körbeveszik, Verratti elesik... de nincs piros lap, a talján színművészet jegyében sem.

A francia bajnokságban éllovas PSG az utóbbi öt tétmérkőzéséből négyet megnyert, a Nice elleni Francia Kupa-találkozót viszont gól nélküli rendes játékidő és hosszabbítás után 11-esekkel elveszítette, ráadásul a Parc des Princes-ben. A spanyol bajnokságban listavezető Real is elvérzett a Király-kupában, mert bár hosszabbítás után még 2–1-re nyert az Elche vendégeként, a negyeddöntőben már egy góllal alulmaradt Bilbaóban. További három bajnokijából egyszer nyert, kétszer ikszelt.
Paris SG–Real Madrid 2015–2016 (BL-csoportkör): 0–0, 0–1, 2017–2018 (BL-nyolcaddöntő): 1–2, 1–3, 2019–2020 (BL-csoportkör): 3–0, 2–2


Messi a kerrierje során a Real ellen játszott legtöbbször. 46 meccs, 26 gól, 14 gólpassz.


31. perc Messi két csel után Mendy és Alaba közül jobbal, 15 méterről, picit balról a jobb alsó sarok mellé lő.

Csapattársak
Marquinhos, Neymar, ill. Éder Militão, Casemiro, Marcelo, Rodrygo, Vinícius Júnior (Brazília válogatottja)
Presnel Kimpembe, Kylian Mbappé, Laywin Kurzawa, ill. Ferland Mendy, Karim Benzema, Eduardo Camavinga (Franciaország)
Colin Dagba, ill. Eduardo Camavinga (Francia U21-es vál.)
Sergio Ramos, Ander Herrera, ill. Dani Carvajal, Nacho, Marco Asensio, Isco, Lucas Vázquez (Spanyolország)
Julian Draxler, Thilo Kehrer, ill. Toni Kroos (Németország)

30. perc Spanyol szabadrúgás balról, középen nagy tolongás. Egy perc után Asensio beadja, Verrattinak.

A PSG kiesett a hazai kupából, de ebben az idényben csak 1 bajnokit bukott. 15 bajnoki óta veretlen.

26. perc Mendes balról középre ad, Modricban elakad a labda. Nem úgy a támadás, Mendes visszaszerzi, két csel után bead, de ebbe meg Militao fekszik bele.

23. perc Mendes balról ballal kapura lő, oldalról, Courtois vetődve odaér a rövid sarok elé, kiejti azonban a labdát, de gyorsan javít. A gólra éhes Mbappé azonnal lerohanta.

20. perc Messi szöglete Courtois-é.

Benzema ma 100. alkalommal kezd a Realban a BL-ben, beérve C. Ronaldót. 16-szor a kispadról szállt be, 54 gólt és 25 gólpasszt ért el összesen.

19. perc ZICCER! Messi emel gyönyörűen Mbappé elé, Carvajal elalszik, a csatár ballal lő az ötös bal sarka elől, de jobb lábbal véd Courtois!

17. perc Mendes elfekteti a balon Militaót, középre passzol a 16-osra, Mbappét szereli becsúszva Carvajal. NAGY MENTÉS!

63 százalékban a hazaiaké a labda.

15. perc Nagyon nyom a PSG, Courtois nem variál, lábbal elrúgja a labdát jó messzire. Bedobás, Di María kapura lő ballal a 16-os jobb sarkáról, blokkol Vinícius.

13. perc Messi bal oldali szögletét kifejeli Benzema.

12. perc Mbappé otthagyja a balon Mbappét, de közbelép Modric, már a 16-oson belül.

Az előbb hibázó David Alaba a 101. BL-meccsét játssza ma, miként Modric, Bale-nek a 100. lehet, Vázueznek az 50.

BRÉKING: a volt realos Szalai Ádám Svájcba szerződött.

8. perc Militao szereli a 16-oson Verrattit, Mbappé megindul a balon a lecsorgóval, de közbelép Carvajal. Kisszöglet, pocsék Mendes-beadással a végén.

7. perc Szabadrúgás jobbról, Messi elkapkodja.

ÁDM a Realban: 190 meccs, 36 gól, 85 gólpasszal. Di María a Real ellen: 6 meccs, 2 kanadai ponttal.

5. perc Messi karmesterkedik, Mbappé balról bead, Di María Alaba mellől hétről ballal a léc fölé lő. ZICCER!

Telt ház, remek a hangulat, hangosak a vendégdrukkerek is.

3. perc Hakimit szereli a balon Vinícius, Modricot a másik szélen Marquinhos állítja meg.

2. perc Jobban kezdenek a hazaiak, majd Casemiro dönti fel a felezőnél Messit. Modric ívelését felfejeli Paredes Vinícius elől középen.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak kék-vörös mezben és kék nadrágban, a vendégek tiszta fehérben.

Mesterek (Fotó: AFP)
Mesterek (Fotó: AFP)

 

 


Hogy a korábbi középpályás állításaiban mennyi az igazság, azon lehet vitatkozni, Messi számára viszont a Real elleni BL-párharcnál jobb lehetőség nem is adódhatna, hogy elhallgattassa kritikusait.

„Lionel Messi nem lesz képes nyomot hagyni a PSG történelmében – fogalmazott meg sarkos véleményt Jérome Rothen, a párizsiak korábbi futballistája a Marcának. – Egyáltalán nem kötődik a klubhoz. A szíve továbbra is a Barcelonához húzza, ha szabadnapjai vannak, odautazik a családjával. A PSG csak egy állomás, ahol két évig elüti az időt. Hiába a történelem egyik legnagyobb futballistája, a lábai már nem olyanok, mint régen. Képtelen azon a szinten teljesíteni, mint korábban, más típusú játékosok veszik körül, ráadásul beilleszkedési problémákkal is küzd. Biztos vagyok benne, hogy ha egyszer elmegy a klubtól, senki sem emlegeti a PSG legjobbjai között.”

(Ki)menő kollekció – Deák Zsigmond jegyzete


Egy kis örökmérleg: 10 mérkőzés, 3 francia és 4 spanyol sikerrel, 14, ill. 13 rúgott góllal.

JÖTTEK-MENTEK!
A Real Madridtól a PSG-hez:

2021, Sergio Ramos, ingyen
2019, Keylor Navas, 15 000 000 euró
2016, Jesé, 25 000 000
2000, Nicolas Anelka, 34 500 000
A PSG-től a Real Madridhoz:
2019, Alphonse Areola, 2 000 000


Eltiltott nincs.

A hazaiaktól Sergio Ramos, Alexandre Letellier és Edouard Michut sérült, a vendégektől MarianoDíazon kívül mindenki bevethető.

És 2018 óta a Realnak sem...

Nem megy neki mostanában ellene... Az előző 5 meccsen nem lőtt neki gólt


A 35 éves Ramos tavaly nyáron szerződött a PSG-hez, de átigazolását követően, ugyancsak vádlisérülés miatt hónapokig nem lépett pályára. Eddig összesen öt alkalommal játszott új csapata színeiben, és egy gólt szerzett. A védő 2005 és 2021 között szerepelt a Real Madridban, 671 mérkőzésen 101-szer volt eredményes, és 41 gólpasszt adott.

A hazája válogatottjával világ- és kétszeres Európa-bajnok hátvéd a vádlijával bajlódik, sérüléséből, amelyet a január 27-i edzésen szedett össze, még nem lábalt ki, és további orvosi vizsgálatok várnak rá. A visszavágót a két együttes március 9-én játssza Madridban.

Sergio Ramos kihagyja a mérkőzést.

 


Hozzátette, bár az orvosi stábtól zöld jelzést kaptak Benzema szerepeltetésére, még egyáltalán nem biztos abban, hogy a csatár kezdeni is fog. „Az nem kérdés, hogyha minden rendben van, akkor ott a helye a pályán, de azt is szem előtt kell tartanunk, hogy lassan egy hónapja nem játszott...” – mondta Ancelotti, aki 2011 és 2013 között a PSG-t is irányította, így ismerős közegbe tér vissza.

„Érzésre a világon létező összes önbizalom a miénk most, nagyon jó a hangulat a csapaton belül, még akkor is, ha tudjuk, egy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk egy kőkemény ellenfél ellen – vette át a szót Carlo Ancelotti, a Real Madrid trénere. – Szeretnénk dominálni, minél több akciót vezetni. És kötve hiszem, hogy a PSG célja más lenne a meccsre. Két hasonló erősségű, ráadásul hasonló stílusú csapatról van szó, így nem hiszem, hogy nagyon meg tudnánk lepni egymást. Az dönthet, hogy ki lesz képes kiegyensúlyozottabb teljesítményre mind támadásban, mind védekezésben.”

„Egyetlen meccs sem múlik csupán egy játékoson. Ha bevethető lesz, az természetesen egy plusz fegyver, de nélküle is elég erős a csapatom. Maximálisan bízom a játékosokban, felesleges bármilyen formát emlegetni, fejben rendben vagyunk, nagyon motiváltan várjuk a kezdést – mondta a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón az argentin. – A Real egy olyan ellenfél, amelyet mindig, minden meccsen tisztelni kell. Ugyanakkor a Bajnokok Ligájában, különösen ebben a szakaszban, már nincsenek favoritok. Mindkét csapatban megvan az a minőség, hogy ez a párosítás akár döntőnek is beillene. Megvan bennünk a győzelemhez szükséges minőség, és minden képességünk adott ahhoz, hogy kihasználjuk a Madrid gyengeségeit és elnyomjuk a csapat erősségeit” – tekintett előre Pochettino.

A másik oldalon is lehet egy fontos visszatérő, Neymar majd' két hónapos kihagyás után lehet ismét bevethető. Igaz, a párizsiak vezetőedzője, Mauricio Pochettino nem akarja mindenáron bevetni őt.

„Messi még mindig nagyszerű játékos, akkor is, ha a jelenleginél több gólt vártak tőle az emberek Franciaországban. Rengeteget tud a futballról, ezt annyiszor bizonyította – kiválóan ismerjük a képességeit a Barcelonában töltött idejében lejátszott meccseinkről. Az is biztos, hogy különleges lesz Kylian ellen pályára lépni, hiszen a válogatottban éppen hogy egymás oldalán játszunk. Kettősség van bennem, mert remélem, hogy tudásához méltóan teljesít majd és jó meccse lesz, ugyanakkor azt is remélem, hogy nekünk még jobb meccsünk lesz majd. A lényeg, hogy a saját futballunkat játsszuk.”

Az elmúlt három hétben maródi Karim Benzema arról beszélt hétfő délután, hogy fejben ugyan száz százalékig koncentrált, az csak az utolsó edzésen nyújtott teljesítménye alapján dőlhet el, hogy Carlo Ancelotti kezdőként számít-e rá a PSG elleni csörtén. „Remélem, hogy teljesen rendben leszek, de egyikünk sem akar kockáztatni, hosszú az idény még és sok fontos meccs várhat még ránk” – idézte a L'Équipe a 34 éves támadót, akinek a hétvégén végzett különmunka alatt már nem akadt semmi fájdalma.

A két szakvezető, Mauricio Pochettino és Carlo Ancelotti se számít arra, hogy igazán meg tudná lepni egymást a két csapat a Paris Saint-Germain és a Real Madrid Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőjének első felvonásán. A meccs a nagy visszatérőkről is szólhat akár: Karim Benzema majdnem egy hónapot, Neymar kettőt hagyott ki, most viszont jó esély mutatkozik a játékukra.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A PSG–REAL MADRID MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik