Hosszabbításban, büntetővel jutott tovább a Porto

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.06. 23:46
null
Moussa Marega szerezte a Porto második gólját (Fotó: AFP)
Nem volt elég az AS Roma egygólos előnye a labdarúgó Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján, az FC Porto ugyanis a rendes játékidőt 2–1-re megnyerte, majd a hosszabbításban, a 117. percben Alex Telles büntetőjével kiharcolta a továbbjutást.



BAJNOKOK LIGÁJA

NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
FC Porto (portugál)–AS Roma (olasz) 3–1–hosszabbítás után
Porto,
Estádio do Dragao, 49 029 néző.Vezette:Cüneyt Cakir (török)
FC PORTO:
Casillas – Éder Militao (Maxi Pereira, 103.), Felipe, Pepe, Alex Telles – Otávio (Hernani, 94.), Danilo Pereira, H. Herrera, Jesús Corona (Brahimi, 69.) – Marega, Soares (Fernando, 78.).Vezetőedző:Sérgio Conceicao
AS ROMA:Olsen – Juan Jesus, Manolasz, Marcano (Cristante, 77.) – Karsdorp (Florenzi, 55.), Nzonzi, De Rossi (Lorenzo Pellegrini 45+4., Schick 96.), Kolarov – Zaniolo, Dzeko, Perotti.Vezetőedző:Eusebio Di Francesco
Gólszerző:Soares (26.), Marega (52.), Alex Telles (117. – 11-esből), ill. De Rossi (37. – 11-esből)
Továbbjutott: az FC Porto, 4–3-as összesítéssel

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A három héttel korábbi 2–1-es vereség után bizakodva várhatta az AS Roma elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóját. Eusebio Di Francesco, az olaszok edzője arra panaszkodott, nehéz napokon van túl a csapat, hiszen a szombati, Lazio elleni derbin elszenvedett 3–0-s vereség morálisan kissé megroppantotta a játékosokat, de mindenki tisztában van azzal, hogy a portói összecsapás élet és halál kérdése lesz.

„Csapatként kell helyt állnunk, nem egyénileg. Olyan játékosokkal kell felállnunk, akik tudnak koncentrálni és készen állnak arra, hogy megmutassák, milyen a valódi Roma” – mondta.

A Porto edzője, Sergio Conceicao szintén a kollektíva erejét emelte ki, illetve azt, hogy nem kell előre nyafogni az idegenbeli egygólos vereség miatt, a továbbjutás ugyanis még a kezükben van. „Nyernünk kell, de nem sürget bennünket semmi. Figyelnünk kell a védekezésre, hiszen a Serie A egyik legjobb támadósorával állunk szemben. De a kiegyensúlyozottság meghozhatja a sikert.”

A hazaiaknál óriási meglepetést keltett, hogy Brahimi a kispadra került, a 4–3–3-as felállásban Jesús Corona kapott helyet Marega és Soares mellett a támadósorban. Utóbbi kettő elképesztő adatokkal büszkélkedhetett: az előző idényben 46, a jelenlegiben 41 gólt szereztek együtt.

A 26. percben a támadóhármas mindegyik tagja kivette részét a gólból: egy labdaszerzés után Jesús Corona vitte be a labdát a tizenhatoson belülre, jól tolta ki balra Marega elé, akinek beadását Soares közelről nem rontotta el (1–0). A vendégek ugyan reklamáltak, de a VAR megerősítette, szabályos gól esett.

Tizenegy perc múlva egyenlített az AS Roma, Perotti a tizenhatos bal sarkánál megtolta befelé a labdát, Éder Militao buktatta. A tizenegyest Daniele De Rossi higgadtan gurította a kapuba (1–1).

A 45. percben még Herrera lövését tolta szögletre Olsen kapus. A félidőt De Rossi sajnálatos sérülés zárta, a középpályást le is kellett cserélni.

A második félidőt nagy lendülettel kezdte a Porto, előbb Soares, majd Marega is kiagyott egy-egy nagy helyzetet. Az 52. percben aztán már nem hibázott Marega, aki Corona pontos beadását egy lépésről belsőzte a léc alá (2–1).

A 77. percben a csereként beállt Brahimi került helyzetbe, de ziccerét kivédte Olsen. Hiába nyomtak a hazaiak, az eredmény már nem változott, jöhetett a hosszabbítás. Az első tizenöt percben egy Marega-lövést lehetett feljegyezni, a fordulás után Dzeko előbb a léc fölé lőtt, majd ziccerben olyan gyengén találta el a labdát, hogy Pepe utolérte, és kivágta a gólvonal elől.

A 117. percben aztán jött a fordulat, Florenzi lerántotta Fernandót, a videobíró is így látta. A büntetőt Alex Tellesbevágta, továbbjuttatva ezzel a Portót (3–1).

A hosszabbítás hosszabbításában még volt egy véleményes eset, de ott a videobíró segítségével Cakir játékvezető nem adott tizenegyest.

Az FC Porto nyolc sikertelen próbálkozás után, a Vitkovice 1986–1987-as idénybeli kiverése óta először jutott tovább úgy a legrangosabb európai kupa egyenes kieséses szakaszában, hogy az első mérkőzésen vereséget szenvedett, de otthon megfordította a párharcot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik