BL: „Pokoli hangulat, mint Zágrábban és Belgrádban” – svájci lapszemle

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2021.08.25. 09:12
null
Izgalmas meccsen búcsúzott az FTC a Bajnokok Ligájától (Fotó: Szabó Miklós)
Az FTC hazai pályán is 3–2-re kikapott a svájci Young Boystól a Bajnokok Ligája-selejtező playoffkörében, így az Európa-liga főtáblájára jutott. Íme, a svájci újságok miként vélekedtek a párharcról!

 


Blick: „A Young Boys valóra váltotta a Bajnokok Ligája-álmot!” – a lap szerint őrült és drámai mérkőzésen nyert a svájci csapat, amely 2018 után ismét bejutott a BL-csoportkörbe.

Sport: A portál úgy fogalmaz, a Young Boys fordulatos meccsen jutott tovább, s készülhet története második BL-csoportkörére.

Berner Zeitung: „És hirtelen elcsendesedett” – utal a cím a Young Boys harmadik keddi góljára, amely eldöntötte a budapesti összecsapást. A cikk szerint a Groupama Arénában pokoli volt a hangulat. A berni csapat 2018-ban a Dinamo Zagreb, egy évvel később a Crvena zvezda vendége volt a BL-playoffban – ezekhez a találkozókhoz hasonlította a stadionban uralkodó légkört a szerző. „Fontos mérföldkő ez a Young Boys történetében. Akár harmincmillió frankot hozhat ez a siker.” A lap végül arról ábrándozik, milyen lenne, ha a Young Boys a Lionel Messivel felálló Paris Saint-Germainnel, a Robert Lewandowski vezette Bayern Münchennel vagy akár az Ajaxszal kerülne egy csoportba.

24 Heures: „Ráijesztettek a Young Boysra, de ott lesz a Bajnokok Ligájában!”

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, PLAYOFF
VISSZAVÁGÓ
BAJNOKI ÁG
FERENCVÁROS–YOUNG BOYS (svájci) 2–3 (2–1)

Budapest, Groupama Aréna, 20 677 néző. Vezette: Karaszjov (orosz)
FERENCVÁROS: Dibusz – Wingo, Blazic, Kovacevic, Civic – Somália (Mak, 86.) – Zachariassen (Loncar, 76.), Laidouni, Uzuni – Boli (Zubkov, 71.), R. Mmaee. Vezetőedző: Peter Stöger
YOUNG BOYS: Von Ballmoos – Maceiras, M. Camara, Zesiger, U. Garcia – Fassnacht, Sierro (Aebischer, 63.), Martins Pereira, Ngamaleu – M. Elia (Lauper, 85.), Siebatcheu (Mambimbi, 85.). Vezetőedző: David Wagner
Gólszerző: Wingo (18.), R. Mmaee (27.), ill. Zesiger (4.), Fassnacht (56.), Mambimbi (90+3.)
Kiállítva:
Laidouni (64.)
Továbbjutott:
a Young Boys, két győzelemmel, 6–4-es összesítéssel

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A MÉRKŐZÉS GÓLJAI PEDIG ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik