Füstben úszik a lelátó egy része a Slovan elleni budapesti mérkőzésen (Fotó: Magyar Nemzet/Havran Zoltán)

 

Az uefa.com-on megjelent döntés indoklása szerint a Ferencvárosnak

• 15 000 eurót kell fizetnie szurkolói rasszista megnyilvánulásai miatt, ugyanezért a következő hazai rendezésű európai kupamérkőzésen (ezek szerint a Qarabag ellenin – a szerk.) a lelátó egy részét (legalább ezer széket a B-lelátón) le kell zárnia. A következő európai kupameccsen UEFA-logós “#NoToRacism” táblát kell elhelyeznie.

• 50 000 eurót kell fizetnie drukkereinek tűzijátékozása, tárgyak játéktérre dobálása, anyagi károkozás, valamint támadó hangnemű, provokatív megnyilvánulásai miatt

• 14 000 eurót kell fizetnie bizonyos nyilvános közlekedőfolyosók lezárása miatt.

Szurkolói rasszista megnyilvánulásai miatt az FTC nem árusíthat jegyeket a csapat egy jövőbeli idegenbeli európai kupamérkőzésére, de ezt az intézkedést két év próbaidőre felfüggesztették. 

Az FTC-nek harminc napon belül fel kell vennie a kapcsolatot a Slovannal a pozsonyi stadionban a szurkolói által történt károk rendezése ügyében (a határozat példaként 20 tönkretett székre hivatkozik).

Mint ismert, a Ferencváros idehaza 2–1-re kikapott a pozsonyiaktól, viszont az idegenbeli visszavágót 4–1-re megnyerte, és továbbjutott a selejtező harmadik fordulójába, ahol az azeri Qarabag elleni csata első, idegenbeli felvonása 1–1-re végződött. A második találkozó kedden következik.

A döntés eredeti szövege (Forrás: uefa.com)