BL: Pellegrini szerint irányt mutat müncheni diadaluk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.10. 23:35
null
Guardiola szerint olykor nemárt olykor kikapni (Fotó: Reuters)
A Bajnokok Ligája D-csoportjának utolsó fordulójában a Német Szuperkupát leszámítva elszenvedte első vereségét a szezonban a Bayern München: Pep Guardiola csapata 2–0-s vezetésről kapott ki hazai pályán a Manchester Citytől. A Bayern a vereség ellenére megnyerte a csoportját.

„Revánsot akartunk venni a Bayernen a hazai vereségért, és megmutatni, hogy egyáltalán nem erősebbek a németek, mint mi – örült a lefújás után a Manchester City menedzsere, Manuel Pellegrini. – Győzni itt és három gólt rúgni Vincent Kompany, Yaya Touré, Álvaro Negredo vagy Sergio Agüero nélkül nagy eredmény, ami megmutatta csapatom erejét. Fontos siker ez számunkra, pozitív hatással lesz idényünk hátralévő részére. A Premier League-ben nem megy nekünk mostanában idegenben, pedig nem játszottunk rosszul ezeken a mérkőzéseken. Úgy kell a továbbiakban is játszanunk, mint most, ezért is mondtam azt, hogy fontos találkozó volt ez nekünk."

„Gyatrán kezdtünk, az elején azt hittem, átrohannak rajtunk a müncheniek. De aztán visszajöttünk a mérkőzésbe, megmutattuk csapatunk igazi erejét. Nem nyertük meg végül a csoportot, de ez a siker lélektanilag fontos számunkra, egyrészt a hazai vereség miatt, másrészt így kell ezen a szinten futballoznunk ezután is" – csatlakozott mestere mondanivalójához a City győztes találatának szerzője, az első BL-gólját jegyző James Milner.

„Gratulálok a Manchester Citynek ehhez a nagyszerű diadalhoz! – mondta a hazaiak mestere, Josep Guardiola. – Remélem, megértette nálunk mindenki, hogy milyen nehéz ellenfelek várnak ránk Európában, és ehhez bizony néha ki kell kapnunk. Talán kell is néha pár kudarc, még ha ez most nem is volt nagyon fontos mérkőzés. Meg kell birkóznunk azért ezzel a vereséggel, mi engedtük vissza az ellenfelet a mérkőzésbe. A szünet után kiestünk a ritmusból, és ezen Xherdan Shaqiri jó szereplése sem segített. Az a lényeg, hogy a csoport élén végeztünk, de hát ez itt a BL, és semmi sem egyszerű. Kemény sorozat a Bundesliga is, még akkor is, ha szinte mindig nyer a csapat. Játékosaim mindent beleadtak, a City nagyszerű csapat, láthatta mindenki."

„Kicsit furcsa volt a második félidő, a büntető keresztülhúzta terveinket, és a végén figyelnünk kellett, hogy ne kapjunk még egy gólt, mert akkor a második helyre csúsztunk volna vissza" – értékelt a vezető gólt szerző német támadó, Thomas Müller.

„Kétgólos előnyben sokkal jobban kellett volna játszanunk, de az a lényeg, hogy megnyertük a csoportot, ez volt a legfontosabb célunk" – így a Bayern csapatkapitánya, Philipp Lahm.

Összefoglaló

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 6. FORDULÓ

D-CSOPORT

Bayern München (német)–Manchester City (angol) 2–3 (Müller 5., Götze 12., ill. D. Silva 28., Kolarov 59. – 11-esből, Milner 62.)

Viktoria Plzen (cseh)–CSZKA Moszkva (orosz) 2–1 (Kolár 77., Wágner 90., ill. Musa 65.)

A D-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Bayern München 6 5 0 1 17–5 +12 15
2. Manchester City 6 5 0 1 18–10 +8 15
3. Viktoria Plzen 6 1 0 5 6–17 –11 3
4. CSZKA Moszkva 6 1 0 5 8–17 –9 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik