BL: „Őrült látványosság Bernben” – svájci lapszemle

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2021.08.19. 08:32
null
Eseménydús meccsen kapott ki a Ferencváros (Fotó: Árvai Károly)
A magyar bajnok FTC szerdán 3–2-es vereséget szenvedett a svájci Young Boys vendégeként a Bajnokok Ligája-selejtező playoffkörének első mérkőzésén. Íme, a svájci újságok miként vélekedtek az összecsapásról!

 

Blick: „Őrült látványosság Bernben” – szól a cikk címe. A lap szerint minden futballrajongó ilyen mérkőzésre vágyik. Csodaszép gólok, tizenegyesgyanús szituációk és sok egyéb. „A bátor berniek remek helyzetbe kerültek a visszavágóra, annak ellenére, hogy sokáig emberhátrányban voltak.”

Sport: Az oldal szerint az első félidőben futószalagon jöttek az említése méltó események. „A Bern jobban kezdett, ám – mint oly sokszor – ezúttal is a védelme volt a gyenge pontja. Franck Boli hihetetlenül higgadtan használta ki a lehetőségét.” A szerző azt írta, a Young Boys piros lapja előtt Ihor Haratin majdnem a kiállítás sorsára jutott, valamint, hogy a hazaiak az emberhátrány ellenére kézben tartották a meccset. A hajrá a Ferencvárosé volt, ám a harmadik svájci gól eldöntötte a találkozót.

Berner Zeitung:A bátor Young Boys emberhátrányban legyőzte a Ferencvárost” – állapítja meg a honlap, amely szerint a berni csapat fontos lépést tett a Bajnokok Ligája felé.

24 Heures: „Ez a Young Boys megfelel az európai elvárásoknak” – ezzel a címmel jelent meg az újság összefoglalója a mérkőzésről. A lap szerint a 65 percen át tíz emberrel játszó svájci gárda számára közel a Bajnokok Ligája.

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
BAJNOKI ÁG
4. FORDULÓ (PLAYOFF), 1. MÉRKŐZÉS

YOUNG BOYS (svájci)–FERENCVÁROS 3–2 (2–1)
Bern,
Wankdorf Stadion, 15 625 néző. Vezette: Collum (skót)
YOUNG BOYS: Faivre – Hefti, Mohamed Camara, Zesiger, Ulisses Garcia – Fassnacht (Maceiras, 86.), Sierro (Rieder, 75.), Martins Pereira, Ngamaleu – M. Elia (Mambimbi, 86.), Siebatcheu (W. Kanga, 57.). Vezetőedző: David Wagner
FERENCVÁROS: Dibusz – Wingo, Blazic, Kovacevic, Botka (R. Mmaee, 68.) – Laidouni, Haratin, Somália – Zubkov (Mak, 79.), F. Boli, Uzuni (Szánthó, 86.).Vezetőedző:Peter Stöger
Gólszerző: M. Elia (16.), Sierro (40.), Ulisses Garcia (65.), ill. F. Boli (14., 82.)
Kiállítva: Hefti (25.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A visszavágót augusztus 24-én játsszák.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik