Csercseszov tudta: képesek lehetnek megfordítani a párharcot (Fotó: Árvai Károly)

 

A Ferencváros trénere, Sztanyiszlav Csercseszov először arra a felvetésre reagált, vajon van-e sorsszerűség abban, hogy az ominózus, 1992-es 4–1-es vereség után éppen 4–1-re nyert a magyar csapat.

 
Bravúr a javából! – Thury Gábor jegyzete
Hol van már 1992? Most a Ferencváros nyert 4–1-re Pozsonyban!

„Talán a nézők még mindig a múltban élnek ebből a szempontból. Mi abszolút a mai estére koncentráltunk, ami harminc éve történt, az már történelem. Örülök, hogy úgymond revansot tudtunk venni, és annak is, hogy együtt örülhetünk ennek a győzelemnek a magyar szurkolókkal.”

Az orosz szakember szerint az, hogy fel tudtak állni az egy héttel ezelőtti vereség után, annak köszönhető, hogy megfelelően felkészültek, és a játékosok mindent végrehajtottak a pályán abból, amit megbeszéltek.

„A Slovan jobb helyzetből indult, de tudtam, hogy nagyon jó csapatot irányítok, és képesek lehetünk megfordítani a párharcot.”

Ezután azt is elárulták neki: magyar csapat korábban még soha nem jutott tovább hazai vereség után a legrangosabb európai kupasorozatban.

„Szerencsére én ezt nem tudtam, mert csak még egy pszichológiai problémát jelentett volna. Eddig nem így volt, most már így van, legyen is mindig így.”

Hozzátette: a budapesti vereség után minden játékosával egyesével ült le beszélgetni.

„Bolinak például elmondtam, hogy nyugodjon meg, gólt fog lőni, és így is lett. Nem minden alakult úgy, ahogy szerettük volna, de azért nagyrészt igen, aminek nagy jelentősége volt.”

SZTANYISZLAV CSERCSESZOV SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

A Slovan Bratislava vezetőedzője, Vladimír Weiss elismerte: az ő hibájából kapott ki együttese.

„Rosszul cseréltem a végén, azon ment el a meccs, de a Fradi összességében megérdemelten jutott tovább. Tudtam, hogy agresszívabban fog játszani a Ferencváros, mint az első mérkőzésen, ám ettől függetlenül az én hibám ez a kiesés.”

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
SLOVAN BRATISLAVA (szlovák)–FERENCVÁROS 1–4 (0–2)
Pozsony,
Téglamezei Stadion, 21 500 néző. V: Di Bello (olasz)
SLOVAN: Chovan – Medvedev (A. Green, 11.), Kasia, Abena, De Marco, Pauschek (Weiss, 87.; Holman, 90+3.) – Barszegjan, Kankava (Agbo, 90+3.), Kucka, Csakvetadze – Saponjics (Csavrics, 87.). Vezetőedző: id. Vladimír Weiss
FERENCVÁROS: Dibusz – Botka, S. Mmaee, Knoester, Civic – Esiti, Laidouni – A. Traoré, Zachariassen, Nguen (Thelander, 90+3.) – Boli (Vécsei, 63.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
Gólszerző: De Marco (70.), ill. F. Boli (20.), Zachariassen (31.), A. Traoré (89.), Laidouni (90+4.)
Továbbjutott: a Ferencváros, 5–3-as összesítéssel

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!