BL: Nem mondhatjuk, hogy hál' istennek a Bayernt kaptuk – Klopp

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.17. 17:29
null
Jürgen Klopp a Liverpool kispadján várja a Bayern elleni ütközetet (Montázs: AFP)
A Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőjének sorsolása után a klubok képviselői reagáltak a párosításokra.

 

A nyolcaddöntő másik legerősebb párharca a német bajnok Bayern München és az angol bajnoki éllovas Liverpool összecsapása lesz.

„Pikáns összecsapás. A Liverpool remek csapat, amely rengeteget fejlődött az utóbbi időben. Sztárjátékosai vannak, gyorsaság és kreativitás jellemzi a játékukat. A hangulat bizonyára kiemelkedő lesz, minden játékos álma, hogy pályára lépjen egy ilyen összecsapáson” – fogalmazott Arjen Robben, aki a győztes gólt szerezte a Jürgen Klopp irányította Borussia Dortmund ellen a 2013-as BL-döntőben.

„Jó érzés lesz visszatérni Németországba. A szurkolóinknak is szép utazás lesz, München gyönyörű város – mondta a „vörösök” menedzsere, aki természetesen a találkozóra is kitért. – A német kluboknak két-három hetük van, hogy felkészítsék a játékosaikat, ez idő alatt nekünk tíz meccsünk van. Azt semmiképp sem mondhatjuk, hogy hál' istennek a Bayernt kaptuk. Nehéz, érdekes párharc lesz.”

Szintén angol–német csata lesz a Manchester City és a Schalke ütközete.

„Örülök, hogy a Manchester Cityt kaptuk. Különleges lesz, láthatok majd néhány régi arcot. Tisztában vagyunk vele, hogy nehéz az ellenfél, a legjobbunkat kell nyújtanunk – nyilatkozta Matija Nasztaszics, a Schalke szerb védője, aki három évet töltött el a Manchester Citynél.

„Ez a sorozat egyre nehezebb. A német együttesek mindig veszélyesek, nagy meccsek lesznek. Néhány csapat, amely nem teljesít túl jól a saját bajnokságában, a Bajnokok Ligájában remekel, a Schalke is ilyen – mondta a Manchester City klubigazgatója, Txiki Begiristain.

Maradva az angol–német vonalon, a Dortmund és a Tottenham az előző szezon csoportköre után újra összecsap egymással. Akkor a német klub az Európa-ligában kötött ki, de most csoportelső lett, és vezeti a Bundesligát is.

„A legjobb tizenhatban már csak nehéz ellenfelek vannak. Úgy érzem, ötven-ötven százalék esélye van a két gárdának. Ez a harmadik alkalom, hogy velük találkozunk az európai kupaporondon három éven belül. Az egymás elleni mérleg egy–egyre áll jelenleg. Tovább akarunk menni! – fejtette ki véleményét a Dortmund vezérigazgatója, Hans-Joachim Watzke.

A Real Madrid és az Ajax 1995-ben még a Ferencváros csoportjában viaskodott egymással. A két klub azóta teljesen más utat járt be, az akkor címvédő hollandok azóta nem jutottak fel a csúcsra a BL-ben, a Real viszont hétszer is elhódította a trófeát.

„Furcsa, rettentően nehéz, egyben gyönyörű párosítás. Bátran és merészen kell játszanunk, és bíznunk kell a képességeinkben – nyilatkozta Daley Blind, az Ajax játékosa.

A másik spanyol gigászra, a Barcelonára a francia Lyon vár.

„A jó hír, hogy újra találkozhatunk Samuel Umtitivel… Sok időnk van még felkészülni a Barcelonára, főleg Lionel Messire, aki zseni. A srácoknak százötven százalékot kell majd nyújtaniuk, hogy meccsben legyünk. Minden játékosom játszani akar majd, ami jó hatással lehet a bajnoki szereplésünkre is, hiszen a következő két hónapban jobb játékra lehetünk képesek” – mondta a Lyon edzője, Bruno Genesio.

A legutóbbi öt BL-döntőből összesen négyet az Atlético Madrid és a Juventus vesztett el, a két csapat egyike ezúttal a nyolc közé sem fog bejutni.

„A csoportelső klubok nagyon erősek, de a döntő elérése érdekében a legjobbakkal kell összecsapnod. Nem lesz könnyű, a Juventus évek óta egyeduralkodó Olaszországban, és a BL-ben is többször ott volt a végjátékban – mondta Clemente Villaverde, az Atlético Madrid általános igazgatója.

„Nem a legszerencsésebb párosítás. Az Atlético remek klub, a védekezése kiváló, és támadásban is veszélyes Antoine Griezmann-nal. Két kiegyensúlyozott meccsre számítok, kevés góllal– nyilatkozta Pavel Nedved, a Juventus alelnöke.

Az előző szezonban a legjobb négy közé jutó Románál már-már álomsorsolást kiáltottak, miután a csoportelsők közül a Portót kapták meg.

„Talán azt is mondhatnák, szerencsések vagyunk ezzel a párosítással, megnézve, kiket kaphattunk volna. A Porto remek együttes, jó formában van, Portugáliában első, és nagyon nehéz csoport élén zárt. Az első perctől a legjobbunkat kell nyújtanunk. Meg akarjuk ismételni, amit a múlt idényben elértünk. A bajnokságban nem játszunk jól, de még van időnk a javulásra. A következő két hónapban a következetességre kell odafigyelünk” – nyilatkozta a Roma igazgatója, Francesco Totti.

BAJNOKOK LIGÁJA, 2018–2019
A NYOLCADDÖNTŐ PONTOS IDŐPONTJAI
1. MÉRKŐZÉSEK
Február 12., kedd

21.00: Manchester United (angol)–Paris Saint-Germain (francia)
21.00: Roma (olasz)–Porto (portugál)
Február 13., szerda
21.00: Ajax (holland)–Real Madrid (spanyol)
21.00: Tottenham Hotspur (angol)–Borussia Dortmund (német)
Február 19., kedd
21.00: Liverpool (angol)–Bayern München (német)
21.00: Lyon (francia)–Barcelona (spanyol)
Február 20., szerda
21.00: Schalke (német)–Manchester City (angol)
21.00: Atlético Madrid (spanyol)–Juventus (olasz)

VISSZAVÁGÓK
Március 5., kedd
21.00: Real Madrid (spanyol)–Ajax (holland)
21.00: Borussia Dortmund (német)–Tottenham Hotspur (angol)
Március 6., szerda
21.00: Paris Saint-Germain (francia)–Manchester United (angol)
21.00: Porto (portugál)–Roma (olasz)
Március 12., kedd
21.00: Manchester City (angol)–Schalke (német)
21.00: Juventus (olasz)–Atlético Madrid (spanyol)
Március 13., szerda
21.00: Bayern München (német)–Liverpool (angol)
21.00: Barcelona (spanyol)–Lyon (francia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik