BL: Nem megyek bele ilyen buta vitákba – Guardiola az Atlético stílusáról

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2022.04.04. 15:16
null
Pep Guardiola 2016-ban a Bayern München mestereként találkozott Diego Simeone csapatával a Bajnokok Ligájában (Fotó: AFP)
A Manchester City vezetőedzője, Pep Guardiola nem szeretett volna arról beszélni a keddi, Atlético Madrid elleni labdarúgó Bajnokok Ligája-negyeddöntőt megelőző sajtótájékoztatón, hogy az ő vagy a rivális mester, Diego Simeone csapata játszik-e szebb futballt.

Hogyan látja Diego Simeone edzői stílusát? – tették fel Pep Guardiolának a kérdést a hétfői sajtótájékoztatón.

„Sokan rosszul látják az Atlético Madrid játékát, amely sokkal támadóbb szellemű, mint ahogyan azt az emberek gondolják. A csapat nem akar felesleges rizikót vállalni, de ha megvan a labda... A játékosok minden pillanatban tudják, mit kell csinálniuk, ráadásul minden helyzetre fel vannak készülve” – dicsérte Guardiola a vetélytársat.

Szóval nem ért egyet azzal, amit sok ember mondana, miszerint Pep Guardiola briliáns futballt játszik, Diego Simeone pedig borzalmasat – reagált megállapításával az újságíró.

„Egy másodpercig sem megyek bele ilyen buta vitákba. Mindkettőnk meg akarja nyerni a meccset, ha ők aratnak diadalt, az azt jelenti, hogy ők csinálták jól, ha mi győzünk, akkor pedig mi” – válaszolt határozottan a Manchester City mestere.


Guardiola kitért arra is, hogy a Bajnokok Ligájában mindenen sokat gondolkozik. „De tényleg, rengeteget töprengek. Főként emiatt értem el jó eredményeket. Szeretek sokat gondolkozni és »hülye« taktikákat kitalálni. Ma este ihletet merítek, és holnapra hihetetlen formációt ötlök ki: tizenketten leszünk a pályán” – jegyezte meg viccesen az edzőként kétszeres BL-győztes mester, aki ezzel kicsit talán odaszúrt az általa korábban irányított Bayern Münchennek, amely a Freiburg elleni, hétvégi bajnoki találkozón rövid ideig tizenkét emberrel állt a pályán.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
KEDD
21.00:
Manchester City (angol)–Atlético Madrid (spanyol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
21.00: Benfica (portugál)–Liverpool FC (angol) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik