BL: Nem is lehetne ennél nagyobb a kihívás – Thomas Tuchel

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.03.18. 20:47
null
A Chelsea menedzsere szerint izgalmas párharcra számíthatunk csapata és a Real Madrid között (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, kisorsolták a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének párosításait – előzetesen a címvédő Chelsea és a rekordgyőztes Real Madrid csatája tűnik a legizgalmasabbnak. Előbbi német menedzsere, Thomas Tuchel csapata pénteki sajtótájékoztatóján reagált a sorsolásra. 

A tulajdonosváltás küszöbén álló londoniaknak mostanában rengeteg nehézséggel kell megküzdeniük, de az idény ettől még folytatódik, a Bajnokok Ligájában pedig a Lille legyőzését követően a Real Madriddal kell szembenézniük. A két csapat tavaly az elődöntőben futott össze egymással, akkor a Chelsea otthon könnyedén nyert a madridi döntetlen után, s ezzel bejutott a fináléba, amit végül meg is nyert.

„Nehéz lesz. A visszavágót a Santiago Bernabéu Stadionban játsszuk majd, nézők előtt – nem is lehetne ennél nagyobb a kihívás. A nehézségek mellett rendkívül izgatottan várjuk ezeket a meccseket, ahogyan a szurkolók is. Úgy gondolom, remek, izgalmas párharc vár ránk” – mondta csapata sajtótájékoztatóján Thomas Tuchel.

A londoniak menedzsere pénteken azokra a pletykákra is reagált, amelyek szerint ő lehet a Manchester United menedzsere, amennyiben a Roman Abramovics miatt hozott szankciók tovább nehezítik a klub helyzetét a jövőben. Tuchel elmondta, hogy nagyon szeret a Chelsea-nél dolgozni és esze ágában sincs távozni, bármilyen irányt is vesz majd az említett ügy.

Egy másik Premier League-topcsapat, a Liverpool a portugál Benficát kapta ellenfeléül a negyeddöntőben, ami a közvélemény szerint igencsak kedvező sorsolás az angoloknak – erre reagált Jürgen Klopp.

„Egyáltalán nem vár ránk könnyű párharc. Ez egy negyeddöntő, ez a szakasza a sorozatnak már csakis nehéz lehet. A Benfica remekül játszott az Ajax ellen, ez is egyértelmű. Tudom, az emberek azt mondják majd, toronymagas esélyesek vagyunk, de így gondolkozni egy párharc előtt, egyértelműen hiba” vélekedett a liverpooliak menedzsere.

Luisao, a Benfica korábbi játékosa, jelenlegi technikai igazgatója így reagált: „Ez egy nehéz párharc lesz számunkra, de emlékszem arra, amikor 2006-ban szintén az egyenes kieséses szakaszban találkoztunk a Liverpoollal. Akkor sikerült továbbjutnunk.


BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Április 5., kedd
21.00:
Manchester City (angol)–Atlético Madrid (spanyol)
21.00: Benfica (portugál)–Liverpool (angol)
Április 6., szerda
21.00:
Chelsea (angol)–Real Madrid (spanyol)
21.00: Villarreal (spanyol)–Bayern München (német)

VISSZAVÁGÓK
Április 12., kedd
21.00:
Bayern München (német)–Villarreal (spanyol)
21.00: Real Madrid (spanyol)–Chelsea (angol)
Április 13., szerda
21.00:
Liverpool (angol)–Benfica (portugál)
21.00: Atlético Madrid (spanyol)–Manchester City (angol)

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA

Manchester City (angol)/Atlético Madrid (spanyol)–Chelsea (angol)/Real Madrid (spanyol)
Benfica (portugál)/Liverpool (angol)–Villarreal (spanyol)/Bayern München (német)

Az első mérkőzéseket április 26-án és 27-én rendezik meg, a visszavágókra egy héttel később kerül sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik