BL: Nem is kérhetek ennél többet – Pep Guardiola

Vágólapra másolva!
2022.04.27. 00:50
null
Guardiola és Ancelotti is megdicsérte az ellenfelet (Fotó: AFP)
A Manchester City hazai pályán 4–3-ra legyőzte a Real Madridot a labdarúgó Bajnokok Ligája kedd esti, parádés futballt hozó elődöntőjében. Lássuk, hogyan értékelték a mérkőzést a főszereplők!

 

„A szurkolók szemszögéből nyilvánvalóan fantasztikus mérkőzés volt. Tisztában voltunk vele, ha kényes területeken adjuk el a labdát, megbüntetnek minket. Ezen dolgoznunk kell. Megvoltak a lehetőségeink, hogy a padlóra küldjük őket, az ilyen meccseken ki kell ezeket használnod. Elégedett vagyok az eredménnyel, a Real Madrid mégiscsak a Real Madrid, bármikor képesek megnyerni a párharcot. A Bernabéuban meg kell fékeznünk Benzemát” – mondta az angolok harmadik gólját szerző Phil Foden.

„Az első húsz percben elképesztően jók voltunk, nagy nyomás alá helyeztük őket, irányítottuk a mérkőzést. Balszerencsénkre nem tudtunk előnyt kovácsolni a kétgólos előnyeinkből. Ilyen a Bajnokok Ligája: a legjobb csapatokkal szemben kell helytállni. Így is megnyertük az első meccset, a szurkolóinknak büszkének kell lenniük ránk és a munkánkra. Több lehetőséget is kihasználhattunk volna, de így is kiváló teljesítmény volt ez részünkről” – értékelt az összecsapás legjobbjának megválasztott Bernardo Silva.

„Mindkét csapat szemszögéből fantasztikus mérkőzés volt. Rengeteg jó dolgot csináltunk, sajnálatos, hogy gólokat kaptunk, és nem szereztünk többet. Csodás meccset játszottunk egy kiváló együttes ellen. Nagyon jól és erősen támadtunk le, büszkék vagyunk. Úgy megyünk Madridba, hogy megpróbálunk győzni. Ha azt nézem, hogy mit csináltunk a labdával és a labda nélkül, kijelenthetem, hogy nem is kérhetek ennél többet. Mindkét gárda támadni akar, játszani a futballt, fantasztikus látvány volt. Gratulálok Carlo Ancelottinak és a csapatának, mert nagyon jók” – dicsérte az ellenfelet Pep Guardiola.

„Bízzunk benne, hogy jól tudja befejezni az idényt, megnyeri a bajnokságot, a Bajnokok Ligáját és majd az Aranylabdát – beszélt csapattársáról, Karim Benzemáról Vinícius Junior, majd kitért a találkozóra. – Nem vagyunk elégedettek a vereséggel. A párharc első fele véget ért, van még legalább kilencven percünk arra, hogy változtassunk. A Bernabéuban a szurkolóink jelenthetik a különbséget minden párharcban, ez alól a mostani sem kivétel. Remek csapat ellen játszottunk, amelynek nagyszerű edzője van – nagyon nehéz ellene futballozni. Féken kell tartani őket. A visszavágón higgadtnak kell lennünk, keményen dolgozunk, és megnézni, hogy min kell változtatnunk a döntőbe jutáshoz. Valószínűleg mindenen egy kicsit, főleg a kezdésen. Nem kaphatunk gólokat.”

„Szurkolóként kiváló összecsapás volt, a Real Madrid vezetőedzőjeként figyelembe kell vennem, hogy két gólt kaptunk nagyon korán. Mindazonáltal három gólt viszünk a Bernabéuba, bízunk benne, hogy bejutunk a fináléba. Ezek a játékosok nem veszítik el a fejüket, amikor a dolgok komplikáltabbá válnak. Az első húsz perc borzasztóan kemény volt, de utána szépen lassan visszajöttünk a meccsbe, és a megőriztük az esélyünket a továbbjutásra. Önbizalomtól duzzadunk és izgatottak vagyunk a Bernabéu miatt, amelynek megvan a sajátos varázsa. A Manchester City nagyszerűen futballozik, de felvettük a versenyt. A jó dolog, hogy három gólt szereztünk, a rossz, hogy négyet kaptunk” – tette hozzá Carlo Ancelotti.

AZ ÖSSZEFOGLALÓT ITT NÉZHETI MEG!

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
MANCHESTER CITY (angol)–REAL MADRID (spanyol) 4–3 (2–1)

Manchester, City of Manchester Stadion, 55 000 néző. Vezette: Kovács István (romániai)
MAN. CITY:
Ederson – Stones (Fernandinho, 36.), Rúben Dias, Laporte, Zincsenko – De Bruyne, Rodri, Bernardo Silva – Mahrez, Gabriel Jesus (Sterling, 83.), Foden. Menedzser: Josep Guardiola
REAL MADRID:
Courtois – Carvajal, Éder Militao, Alaba (Nacho a szünetben), F. Mendy – F. Valverde, Kroos, Modric (Ceballos, 79.) – Rodrygo, (Camavinga, 70.), Benzema, Vinícius Júnior (Asensio, 88.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Gólszerző: De Bruyne (2.), Gabriel Jesus (11.), Foden (53.), B. Silva (74.), ill. Benzema (33., 82. – a másodikat 11-esből), Vinícius Júnior (55.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik