BL: Nem érzem túl igazságosnak a végeredményt – Szoboszlai

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2020.11.04. 07:46
null
Szoboszlai Dominik másodszor maradt gól vagy gólpassz nélkül az idényben (Fotó: AFP)
Sokáig meccsben volt a Salzburg a Bayern München ellen, azonban a címvédő az utolsó negyedórában megrázta magát, és végül kiütéses, 6–2-es sikert aratott a Bajnokok Ligája 3. fordulójában. Az osztrákok magyar középpályása, Szoboszlai Dominik a lefújás után elmondta, nem volt benne a találkozóban a négygólos vendégsiker.

 

Rögtön a mérkőzés elején megszerezte a vezetést a Salzburg, és bár a Bayern még az első félidőben fordítani tudott, a hazaiak a második félidőben egyenlítettek, és egészen a hajráig kitartottak – ott viszont szűk negyedóra alatt négyszer is betalált a bajor együttes.

„A hetvenkilencedik percig 2–2 volt az állás, de ilyen a futball. Ez is azt mutatja, milyen szintet képvisel a Bayern. Csak jöttek és jöttek az utolsó tíz percben. El kell fogadnunk a végeredményt, de nem érzem túl igazságosnak” – értékelt Szoboszlai Dominik a mérkőzés után.

„Nyolcvan percen keresztül csodálatosan játszottunk a világ messze legjobb csapata ellen. A végén 6–2-re kikaptunk, de úgy vélem, hogy a négygólos különbség jól tükrözi a mérkőzést. Apróságok döntenek a labdarúgásban, és jelen állás szerint hozzá kell tennünk a végső öt-tíz százalékot a Bajnokok Ligájában, hogy igazán profitáljunk a teljesítményünkből” – mondta Rasmus Kristensen, a Salzburg védője.

A Bayernnél tisztában vannak vele, hogy az eredmény ellenére nem volt ennyire sima a találkozó, összességében azonban elégedettek lehetnek a sorozatban a 14. BL-meccsét behúzó címvédőnél.

„A 6–2 simának tűnik, de nem volt az. A Salzburg jól ment át támadásba a labdaszerzések után, és kétszer is megbüntetett minket. Remek mérkőzés volt a semleges szurkolóknak, edzői szempontból már kevésbé. A csapatom mentalitásával nagyon elégedett vagyok” – mondta Hansi Flick, a Bayern München vezetőedzője.

„Fejlődni mindig lehet, ugyanakkor boldogok vagyunk, hogy három győzelemmel kezdtünk, ez tökéletes a számunkra. Nehéz meccsen vagyunk túl, de a végeredménnyel elégedettek lehetünk. Az egyik legnagyobb erősségünk, hogy a lefújásig harcolunk és hiszünk magunkban” – tette hozzá Jérome Boateng, a müncheniek gólt szerző védője.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
A-CSOPORT

SALZBURG (osztrák)–BAYERN MÜNCHEN (német) 2–6 (1–2)
Salzburg, Salzburg Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette:Makkelie (holland)
SALZBURG: Stankovic – Kristensen, André Ramalho, Wöber, Ulmer – Mwepu, Junuzovic (Okafor, 65.), M. Camara, Szoboszlai – M. Berisha (Onguéné, 76.), Koita (Okugava, 65.). Vezetőedző: Jesse Marsch
BAYERN: Neuer – Pavard (B. Sarr, 74.), J. Boateng, Alaba, L. Hernández – Kimmich, Tolisso (Javi Martínez, 74.) – Gnabry (Douglas Costa, 90+1.), Th. Müller (Musiala, 90+1.), Coman (L. Sané, 74.) – Lewandowski. Vezetőedző: Hansi Flick
Gólszerző: M. Berisha (4.), Okugava (66.), ill. Lewandowski (21. – 11-esből, 88.), Kristensen (44. – öngól), J. Boateng (79.), L. Sané (83.), L. Hernández (90+2.)

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
Lokomotiv Moszkva (orosz)–Atlético Madrid (spanyol) 1–1 (Anton Mirancsuk 25. – 11-esből, ill. J. Giménez 18.)

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Bayern München 3 3 12–3 +9 9
2. Atlético Madrid 3 1 1 1 4–7 –3 4
3. Lokomotiv Moszkva 3 2 1 4–5 –1 2
4. Salzburg 3 1 2 6–11 –5 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik