BL: Nem egyszerű a korán kapott gólra reagálni – Pirlo

Vágólapra másolva!
2021.02.18. 00:41
null
Andrea Pirlo úgy véli, csapata hagyta érvényesülni ellenfelét (Fotó: AFP)
Mint ismert, a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első meccsein az FC Porto hazai pályán 2–1-re legyőzte a Juventust, a Borussia Dortmund pedig 3–2-re nyert a Sevilla otthonában. A mérkőzéseket követően így értékeltek az edzők.

 

Elmaradt a tizenegyes?

A gyorsinterjúkban nem volt téma, de alighanem lesz némi utóélete a 94. percbeli eseményeknek:Cristiano Ronaldoelterült a tizenhatoson belül, és hiába reklamált hevesen, a spanyol játékvezető nem ítélt tizenegyest a Juventus javára.

Nos, neves televíziós szakértők szerint Del Cerro hibát követett el. Így látta Ruud Gullit és Arsene Wenger a beIN Sportson, és határozottak voltak a Sky Sport Italia hírességei is: „Tiszta tizenegyes, nem vitás” – értett egyet Fabio Capello és Alessandro Del Piero, akik, tegyük azért hozzá, korábbi Juve-játékosként ültek a stúdióban.

Az FC Porto 2–1-es sikert aratott a Juventus felett. A hazaiak vezetőedzője, Sérgio Conceicao büszke csapatára.

„Működött a nyomásunk, amit az ellenfelünkre helyeztünk. Tökéletesen megvalósítottuk, amit szerettünk volna. Mindig nagyon szervezettek maradtunk, akkor is, ha éppen feljebb vagy hátrébb helyezkedtünk. Fantasztikusan játszottunk, gratulálok a játékosaimnak – nagyszerű munkát végeztek” – értékelt az Eleven Sports tévécsatornának.

A Juventus trénere, Andrea Pirlo csalódott volt a vereség miatt.

„Nem egyszerű a korán kapott gólra reagálni. A játékosok veszítenek a magabiztosságukból, és ez jó ideig meghatározza a teljesítményüket. Szerencsénkre szereztünk egy fontos gólt Chiesának köszönhetően, mostantól pedig a visszavágóra koncentrálnunk” – mondta az olasz edző az UEFA honlapjának.

„A Porto gyakran játszott a most is látott stílusban a Bajnokok Ligájában, mi viszont hagytuk is, hogy azt tegye, amit szeretne” – bosszankodott Pirlo.

A Sevilla hazai pályán 3–2-es vereséget szenvedett a Borussia Dortmundtól. A hazaiak edzője, Julen Lopeteguiavereség ellenére nem veszítette el a reményt, hogy továbbjuthat csapata.

„Ez az eredmény nem jó számunkra. Hazai pályán kikapni a Dortmundtól sosem pozitív, de játszani fogunk vele még egyszer, és meg fogjuk ragadni az esélyt. Ambiciózusan és reménnyel telve fogunk elutazni a visszavágóra. Nem érdemeltünk vereséget, de náluk játszik a világ egyik legjobb játékosa, aki ma a különbséget jelentette” – utalt ezzel az uefa.com-nak Erling Haalandra, aki kétszer is betalált a mérkőzésen, továbbra is vezetve a BL góllövőlistáját.

A győztes német csapat trénere, Edin Terzic úgy véli, csapata kimagasló teljesítményt nyújtott.

„Az eddigi legjobb mérkőzéseink közé tartozik a mai, különösen az első félidőben mutatott játék alapján. Örülünk az eredménynek, büszkék lehetünk a teljesítményünkre, hiszen igen kemény időszakon vagyunk túl. Negyvenöt perc alatt háromszor betalálni – ez megmutatja az igazi karakterét a csapatnak” – lelkendezett a mérkőzést közvetítő Sky Sportsnak.

BAJNOKOK LIGÁJA

NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

FC Porto (portugál)–Juventus (olasz)2–1(1–0)

Porto,Estádio do Dragao,zárt kapuk mögött.Vezette:Del Cerro (spanyol)
PORTO:Marchesín – Manafá, Mbemba, Pepe, Zaidu – Corona (M. Ndiaye, 90+1.), Uribe, Sérgio Oliveira (Chico Conceicao, 90+1.), Otávio (Luis Díaz, 58.) – Marega (Grujics, 66.), Taremi.Vezetőedző:Sérgio Conceicao
JUVENTUS:Szczesny – Danilo, De Ligt, Chiellini (Demiral, 35.), Alex Sandro – Chiesa, Rabiot, Bentancur, McKennie (Morata, 63.) – C. Ronaldo, Kulusevski.Vezetőedző:Andrea Pirlo
Gólszerző:Taremi (2.), Marega (46.), ill. Chiesa (83.)

A MÉRKŐZÉS ESEMÉNYEIRŐL ITT OLVASHAT BŐVEBBEN!

Sevilla (spanyol)–Borussia Dortmund (német) 2–3 (1–3)
Sevilla,
Ramón Sánchez-Pizjuán Stadion,zárt kapuk mögött.Vezette:Makkelie (holland)
SEVILLA:Bono – Navas, Koundé, Diego Carlos, Escudero – Jordán (Óscar Rodríguez, 72.), Fernando, Rakitic (Gudelj, a szünetben) – Suso (L. de Jong, 60.), en-Nesziri (Munir, 60.), A. Gómez (Oliver Torres, 60.).Vezetőedző:Julen Lopetegui
DORTMUND:Hitz – Morey Bauza, Akanji, Hummels, R. Guerreiro (Passlack, 77.) – Dahoud (Meunier, 89.), Emre Can, Bellingham – M. Reus (Brandt, 80.), Sancho – Haaland.Vezetőedző:Edin Terzic
Gólszerző:Suso (7.), L. de Jong (84.), ill. Dahoud (19.), Haaland (27., 43.)

A MÉRKŐZÉS ESEMÉNYEIRŐL ITT OLVASHAT BŐVEBBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik