BL: Nem a Dinamo lesz a legnagyobb ellenfelünk – Rebrov

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2020.09.15. 17:23
null
Rebrov szerint a Ferencváros játékosainak hinniük kell magukban (Fotó: Bors/Vaskó Tamás, archív)
Szerhij Rebrov vezetőedző szerint a legfontosabb, hogy csapata higgyen magában, hiszen megérdemelten van ott a Bajnokok Ligája selejtezőjében. Sigér Dávid egészséges revansvágyat érez a tavalyi kiesés miatt, és reméli, annyit kell futnia, mint a Celtic ellen, azért, hogy őrizze csapata előnyét a hajrában. Szerdán 19 órától fogadja a Ferencváros a horvát bajnok Dinamo Zagrebet a BL 3. selejtezőkörében.


A Ferencváros vezetőedzője, Szerhij Rebrov azzal kezdte, hogy bár változott a tavalyi párharc óta a Dinamo Zagreb kerete, olyan klubról beszélünk, amely rendre megfelelően tudja pótolni a távozóit.

„Nagyon erős csapat az ellenfelünk, de ugyanazt mondtam a fiúknak, mint a Celtic ellen is: hinnünk kell magunkban. Most egy meccsen dől el a továbbjutás, és a tavalyi idegenbeli találkozón jól tudtunk teljesíteni. A saját játékunkra kell koncentrálnunk, nem kell félnünk senkitől, megérdemelten vagyunk itt a BL-selejtezőben.”

Hozzátette: játékosainak minden információt sikerült átadnia a horvát bajnokról.

„Nagyon komoly klubról beszélünk, de magabiztosan kell pályára lépnünk. Nem a Dinamo lesz a legnagyobb ellenfelünk, hanem saját magunkat kell legyőznünk. Ha ilyen lesz a mentalitásunk, akkor nagyon jó meccset játszhatunk.”

Az FTC középpályása, Sigér Dávid is a tavalyi párharccal kapcsolatban kapott először kérdést:

„Mind a két meccsen megvolt bennünk a képesség a jobb eredményre, de a fordulópontokból nem mi jöttünk ki jól, az ellenfél jobb döntéseket hozott a kiélezett szituációkban. Kell, hogy adjon nekünk egy plusz motivációt az egészséges revansvágy. Felejthetetlen érzés volt Zágrábban gólt rúgni, de most a döntetlen nem lenne elég, még több gólt kell szereznünk. Remélem, előnyünkre tudjuk fordítani a hazai pályát, még akkor is, ha nézők nem lesznek.”

A Nemzeti Sport ezután arról érdeklődött: felkészült-e arra, hogy esetleg megint annyit kell futnia, mint a Celtic elleni meccsen?

Felkészültem! Jó lenne, ha megint azért kellene sokat menni, mert előnyben védekezünk a meccs végén. Felkészültünk arra mentálisan, lelkileg és fizikailag is, hogy azt adjuk a pályán, amire szükség lehet adott helyzetben. Az a meccs adhat nekünk egészséges önbizalmat, de nem szabad átesnünk a ló túlsó oldalára. Helyén kell kezelnünk azt az eredményt, és arra építenünk, ami Skóciában is nagy erősségünk volt: az egyéni villanásokon kívül csapatként is nagyszerűen kell működnünk, főleg védekezésben, de törekedni kell arra, hogy tudjunk labdát birtokolni és megszabni a játék ritmusát.”

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ

Szerda, 19.00: FERENCVÁROS–Dinamo Zagreb (horvát) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

A FERENCVÁROS BL-KERETE
Kapusok: Dibusz Dénes, Bánki Márton, Bogdán Ádám
Védők: Abraham Frimpong, Lovrencsics Gergely, Adnan Kovacevic, Eldar Civic, Botka Endre, Miha Blazic, Marcel Heister, Lasha Dvali, Csontos Dominik, Iyinbor Patrick
Középpályások: Tokmac Nguen, Igor Haratin, Somalia, Sigér Dávid, Csonka András, Hajdú Roland, Katona Bálint, Aissa Laidouni,
Támadók: Alekszandr Zubkov, Roko Baturina, Pócsik Botond, Redzic Damir, Franck Boli, Myrto Uzuni, Isael, Varga Roland

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik