BL: Nehéz volt kezelni, hogy elvették a gólunkat – Dibusz Dénes

NAGY ZSOLT, PUSZTAI VIOLA (BERN)NAGY ZSOLT, PUSZTAI VIOLA (BERN)
Vágólapra másolva!
2021.08.19. 00:11
null
Dibusz Dénes a meccs utáni sajtótájékoztatón (Fotó: Árvai Károly)
A Ferencváros 3–2-re kikapott a Young Boys otthonában a Bajnokok Ligája rájátszásának első mérkőzésén, amely után Peter Stöger és Dibusz Dénes is beszélt  a vereség okairól. 

 

Peter Stöger, a Ferencváros vezetőedzője a következőket mondta.

Úgy mentünk bele a mérkőzésbe, hogy nyerni akartunk. Ha a körülmények nem ilyenek lettek volna, amilyenek voltak, elégedett lettem volna a három-kettővel, de így nem. Úgy éreztem, három-egy után is megvolt a kellő szenvedély a csapatban.A Young Boys jól védekezett, kevés helyet hagyott, mi nem mentünk teljes rizikóval a játékba. Tudtuk, hogy jó támadójátékosai vannak, nagyszerűen kontráznak, viszont ami a legjobban dühít, hogy három gólt kaptunk, és mindet távolról. A visszavágón szélesen kell védekezni, jól kell szervezni a játékot, a labdákat be kell játszani a tizenhatoson belülre, emellett a védekezésre is oda kell figyelni. Sajnos ma sok mindent nem sikerült megvalósítani, pedig nagyjából minden úgy történt, amire számítottunk. Persze a piros lapra nem. Volt, ami jól működött, az előre megbeszéltek szerint zajlott, hamar megzavartuk az ellenfél labdakihozatalát, mélyebben álltunk, ez működött is, a tizenegyeshez is így jutottunk.

A sajtótájékoztató végén elmondta, Tokmac Nguen biztosan nem fog játszani a visszavágón.

Dibusz Dénes ebben látta a vereség okát.

„Nem is azt mondom, hogy megzavarodtunk, de lélektanilag óriási hullámvasút volt a mérkőzés. Úgy éreztük, kettő-egyre vezetünk, utána visszavonták a gólt. Ezt nehéz volt kezelni, egyértelműen a hazai csapatnak adott lélektani előnyt. Tudtuk, hogy bevett szokás fellocsolniuk a műfüvet, nyilván nem lepődtünk meg ezen. Az elmúlt két napban így edzettünk, tudtuk, hogy nagyon gyors lesz a pálya, jó lövőik vannak, bátran fognak vállalkozni lövésekre, nem volt semmi meglepő. Az első gólnál megpattant a labda, elindultam a másik irányba. A másodiknál nem mi szedtük fel a kipattanó labdát, nagyszerű gólt rúgott az ellenfél játékosa. A visszavágón nem engedhetjük meg magunknak, hogy ilyen szituációkból gólokat kapjunk. A védekezésünk rendben volt, nem engedtük őket tiszta helyzetekhez jutni, de lövésekből sajnos így is be tudtak találni. Óriási esélyt és lehetőséget kaptunk az élettől, az első félidőben emberelőnybe kerültünk és tizenegyeshez jutottunk. A mi hibánk, hogy nem éltünk vele, sokkal jobb eredményt el lehetett volna érni és kellett is volna. A visszavágó nyitott, jövő kedden mindent megteszünk, hogy kiharcoljuk a továbbjutást, pokoli hangulat lesz a Groupama Arénában, a szurkolóink segítségével megnyerhetjük a párharcot.”

Franck Boli: „Van még egy esélyünk”
„Nem veszítettük még el, hiszen vár ránk a visszavágó! A mai mérkőzésen mindent beleadtunk. Mindenki nagyon hajtott előre, különösen a találkozó végéhez közeledve. Van még egy esélyünk és szeretnénk élni vele!”
(M4 Sport)

David Wagner, a Young Boys vezetőedzője így értékel.

„Nem mindennapi meccs volt a mai, több kétes pillanat, döntés is született. Mégis nyertünk emberhátrányban, és egygólos előnnyel tudunk Budapestre utazni. Nem akarok mondani semmit a játékvezetőre, felmutatta a piros lapot, ezt el kell fogadnunk. De nem minden esetben hozott jó döntést. Viszont én inkább azzal foglalkozom, hogy a csapatom remek munkát végzett. A visszavágón hibák nélkül kell játszani, az egyéni hibákat ki kell küszöbölni. Ugyanezzel a mentalitással kell Budapesten is pályára lépnünk, hiszen a csapatszellem ma is remekül működött. A Ferencváros semmivel sem tudott minket meglepni, de nyilván a piros lap után megváltozott a játék képe.”

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
BAJNOKI ÁG
4. FORDULÓ (PLAYOFF), 1. MÉRKŐZÉS

YOUNG BOYS (svájci)–FERENCVÁROS3–2 (2–1)
Bern,
Wankdorf Stadion,15 625néző.Vezette:Collum (skót)
YOUNG BOYS:Faivre – Hefti, Mohamed Camara, Zesiger, Ulisses Garcia – Fassnacht (Maceiras, 86.), Sierro (Rieder, 75.), Martins Pereira, Ngamaleu – M. Elia (Mambimbi, 86.), Siebatcheu (W. Kanga, 57.).Vezetőedző:David Wagner
FERENCVÁROS:Dibusz – Wingo, Blazic, Kovacevic, Botka (R. Mmaee, 68.) – Laidouni, Haratin, Somália – Zubkov (Mak, 79.), F. Boli, Uzuni (Szánthó, 86.).Vezetőedző:Peter Stöger
Gólszerző:M. Elia (16.), Sierro (40.), Ulisses Garcia (65.), ill. F. Boli (14., 82.)

Kiállítva:Hefti (25.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A visszavágót augusztus 24-én játsszák.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik