BL: Nehéz jól játszani az Anfielden, mi mégis megtettük – Spalletti

Vágólapra másolva!
2022.11.02. 11:02
null
Klopp és Spalletti is elégedett, a Liverpool és a Napoli is magabiztosan jutott tovább (Fotó: Getty Images)
Elismerően nyilatkozott a Sky Sportsnak csapata játékáról a Napoli vezetőedzője, Luciano Spalletti, miután a gárda idénybeli első vereségét elszenvedve pont nélkül távozott az Anfield Roadról (2–0) a Bajnokok Ligája keddi játéknapján. Az olasz tréner ugyanakkor negatív kritikát szintén megfogalmazott, szerinte labdarúgói túlságosan is magabiztosan léptek pályára.

Spalletti a dicsérő szavak mellett beismerte, hogy a szinte biztos csoportelsőség miatt a játékosai kevésbé összpontosítottak a pályán.

Nagyszerűen futballoztunk. A mérkőzés nagy részében remekül birtokoltuk a labdát, több helyzetet is kialakítottunk. Kevés labdát veszítettünk el, megvolt az egyensúly a pályán. Nagyon erős csapatunk van. Nem könnyű úgy játszani az Anfielden, ahogyan azt mi tettük”mondta Spalletti a Sky Sport Italiának.

Néha túlságosan is magabiztosak voltunk. A csoportelsőség nem igazán forgott veszélyben, ezért a koncentráció alábbhagyott a meccs végén. Az ellenfél ezt könyörtelenül kihasználta, jól bántak a helyzeteikkel.”

A Napoli és a Liverpool azonos pontszámmal végzett az A-csoportban, az olaszok a jobb egymás elleni eredménynek köszönhetően zártak az élen: a nápolyiak hazai pályán 4–1-re verték a „vörösöket”.

A lehető legrosszabbul kezdtük a csoportkört, éppen a Napoli ellen. Talán segítettünk nekik azzal, hogy önbizalmat adtunk nekik az első meccsen, ami a bajnoki szereplésükre is kihat. Összességében viszont elégedett vagyok a második hellyel is, a továbbjutás a legfontosabb. A Napoli megérdemelten végzett előttünk – ezek már a liverpooli menedzser, Jürgen Klopp sajtótájékoztatóján elhangzott szavai.

Minőségi a keretünk, ez meg is látszott a pályán. Remekül játszottunk, megvalósítottuk a terveinket – ez főként a letámadásainkra igaz. Magabiztosan védekeztünk, elégedett vagyok a csapattal” – folytatta Klopp.

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek párosításait november 7-én sorsolják ki Nyonban.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
6. FORDULÓ
A-CSOPORT
Liverpool (angol)–Napoli (olasz) 2–0
Rangers (skót)–Ajax (holland) 1–3
(Tavernier 86. – 11-esből, ill. Berghuis 4., Kudus 29., F. Conceicao 89.)

AZ A-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Napoli
6 5
1 20–6 +14 15
2. Liverpool
6 5
1 17–6 +11 15
3. Ajax
6 2
4 11–16 –5 6
4. Rangers
6

6 2–22 –20 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik