BL: Nagelsmann szerint sokkal rosszabbul is járhattak volna

Bacskai János Bacskai János
Vágólapra másolva!
2022.04.07. 00:02
null
Jogos az ünneplés (Fotó: AFP)
A Villarreal 1–0-ra legyőzte odahaza a Bayern Münchent a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

 

„A Villarreal éhes csapat, és még a világ egyik legjobb csapata ellen is győzni akar! Szerénynek kell maradnunk, de fantasztikus teljesítményt nyújtottunk, és őszintén szólva több góllal kellett volna nyernünk – értékelt a mérkőzés legjobbjának megválasztott Giovani Lo Celso. – A Bayern volt a favorit, de büszke lehetek a csapattársaim teljesítményére. Ez az első szó, ami eszembe jut erről, a büszkeség. Tudtuk, hogy ha könnyedén eladjuk a labdát, akkor nagyon meg fogunk szenvedni a Bayern ellen, de több helyzetet is sikerült kialakítanunk, és tényleg sokkal több gólt szerezhettünk volna. A mérkőzés előtt az egyik célként azt tűztük ki magunk elé, hogy pozitív képet sugározzunk a nagyvilágnak a Villarrealról, és biztos vagyok abban, hogy ez sikerült is. Csapatként kellett támadnunk és védekeznünk is, egységesen, szervezetten. Köszönöm az edzői stábnak, hogy bíztak bennem, és kezdőként léphettem pályára. Még semmi sem dőlt el ebben a párharcban, és nem lesz könnyű dolgunk a visszavágón, ám ha tökéletesen koncentrálunk, és gólra váltjuk a helyzeteinket, akkor továbbjuthatunk.”


„Németországban nagyon más mérkőzés lesz, nagyon nehéz találkozó vár ránk – tekintett előre a rengeteget futó és rendre jó helyre passzoló Dani Parejo. – Most topteljesítményt nyújtottunk, szenvedtünk, hajtottunk, jól támadtunk, és a Bayernnek kevés helyzete akadt, az is csak a végefelé. A világ egyik legjobb csapatát vertük meg, és egyértelműen mi voltunk a jobbak ma. Nagyon keményen meg kellett dolgozni a sikerért, és komolyan fel kellett készülnünk erre a találkozóra. Jó volt a taktikánk, jól kitaláltuk, és a vezetőedzőnk nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy elmagyarázza, pontosan mit vár tőlünk, és mi ezeket alaposan a fejünkbe véstük. Ambiciózusak voltunk, nyerni akartunk, szerintem a Bayern nem is kapott ki még ebben a BL-szezonban. És mi nem kaptunk gólt tőlük.”

„Megérdemeltük a vereséget, nem voltunk ma elég jók – ritka őszintén beszélt a lefújást követően a Bayern München mestere, Julian Nagelsmann. – Az első félidőben erőtlenül védekeztünk, és kevés helyzetünk volt. A fordulás után egy őrült félidőt láthattunk, nem tartottuk kézben a dolgokat, mert mentünk előre a gólért, de nemhogy nem lőttünk gólt, kettőt mi kaphattunk volna.”

„El kell fogadnunk az egygólos vereséget, tudjuk, hogy sokkal rosszabbul is járhattunk volna ma. Le a kalappal az ellenfél előtt, minden tisztelet megilleti őket, össze kell kapnunk magunkat a visszavágóra, és akkor továbbjutunk!” – mondta sokatmondóan Thomas Müller. Joshua Kimmich szerint az első félidőben nagyon nem ment nekik, a másodikban sokat kockáztattak, azért lett olyan mozgalmas a mérkőzés. „Őszintén szólva örülhetünk annak, hogy csak egy góllal kaptunk ki” – tette hozzá a középpályás.

„Semmihez sem fogható a BL-éjszakák hangulata, és sokkal jobban is tudunk futballozni annál, mint ahogyan most teljesítettünk. Ha egy nullára nyersz a Bayern ellen, és még tudsz hová fejlődni... az nagyon pozitív dolog. Unai Emery taktikai zseni, bízunk benne, ő bízik bennünk, kéz a kézben haladunk előre” – mondta a találkozó egyetlen góljának szerzője, Arnaut Danjuma.

„A legjobb dolog az volt ebben a mérkőzésben, hogy láthattuk a közönségünk büszkeségét, akik aztán ezt meg akarták osztani velünk. Fontos a professzionalizmus is, nyilván, de a futball az érzelmekről szól, így aztán igencsak büszke vagyok arra, hogy boldoggá tettük a közönségünket. A jövő héten újabb lépést tehetünk előre, de csak akkor juthatunk tovább, ha még többet követelünk saját magunktól. Bárkit legyőzhetünk, rengeteg nagyszerű emléket és tapasztalatot gyűjtöttünk máris ebben az idényben, ma este pedig gyakorlatilag tökéletesen futballoztunk. Az is hozzátartozik a tapasztalatszerzéshez, hogy volt egy meg nem adott gólunk, és akadtak helyzetei a Bayernnek is, mi pedig elpuskáztunk pár ziccert. Szükségünk van arra, hogy megtapasztaljuk ezt a szintet, ezt a hozzáállást, és a jövő héten túlszárnyaljuk a mai teljesítményünket” – nyilatkozta a sokat emlegetett Unai Emery.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
VILLARREAL (spanyol)–BAYERN MÜNCHEN (német) 1–0 (1–0)

Villarreal,Estadio de la Cerámica, 21 626 néző. Vezette: A. Taylor (angol)
VILLARREAL:Rulli – Foyth (Aurier, 81.), Albiol, Pau Torres, Estupinán – Coquelin (Pedraza, 58.), Capoue, Dani Parejo – Gerard Moreno, Danjuma (Chukwueze, 81.), Lo Celso. Vezetőedző:Unai Emery
BAYERN:
Neuer – Pavard (Süle, 71.), Upamecano, L. Hernandez, A. Davies – Kimmich, Musiala – Coman, Th. Müller (Goretzka, 62.; Roca, 90+5.), Gnabry (L. Sané, 62.) – Lewandowski. Vezetőedző: Julian Nagelsmann
Gólszerző: Danjuma (8.)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik