Nagyon furcsa lesz Thomas Müllert és Robert Lewandowskit egymás ellen látni (Fotó: AFP)

 

 
„Nehéz találkozók várnak ránk" – reakciók a BL-sorsolást követően

Az előttünk álló idényben a Bayern München, Barcelona, Inter, Plzen négyes tekinthető a halálcsoportnak Bajnokok Ligájában.

Különleges randevú vár a bajorokra és a katalánokra: Robert Lewandowski 2014 után ismét ellenfélként lép pályára a Bayern ellen.

Jó barátja és volt csapattársa, Thomas Müller már a sorsolás után üzent a lengyel gólvágónak a hivatalos Twitter-oldalán.

„Milyen remek sorsolás ez a futballt kedvelők számára. Mr. Lewangoalski, hamarosan találkozunk Münchenben” – mondta Müller a videóban.


A világklasszis támadó nyolc éven át szolgálta ki az Allianz Arena közönségét, de még hogy! Összesen 375-ször lépett pályára a Bayern színeiben, 344 gólt szerzett és 72 gólpasszt osztott ki. A 2020–2021-es kiírásban 41 bajnoki gólnak örvendhetett, ezzel megdöntötte Gerd Müller legendás Bundesliga-rekordját.

Lewandowski a nyáron hosszas dráma után távozott Münchenből. A vezetőség szerette volna, ha marad, ám a 34 éves csatár többször nyilvánosan elmondta, mindenképp menni akar a Bayernből a Barcelona kedvéért.

Ez végül júliusban bekövetkezett: a katalán együttes 45+5 millió eurót fizetett Lewandowskiért, aki azóta már megszerezte első góljait is a La Ligában.